Дали некој од вас има проблеми со многу измешани мисли...едноставно цело време нешто мислам, посебно навечер пред спиење 1000 мисли една по друга, ме фаќа една огромна паника, мислам ке полудам. Дали некој од вас се соочива со вакви црни мисли?
Јас зедов магнезиум и поарно ми е . ,незнам дали од магнезиумот , незнам како делува но после пола саат подобро се почуствував откако се напив , ке пробам сега секој ден па ке видам што ке биде .
A jas da prasam dali imate simptom prepotuvanje denski naprimer denes bevme izlezeni i sednav vo kafule i toploten bran se isprepotiv skroz na lice i pod pazuvi uzas pa se napiv heleks da si dojdam pri sebe od vremevo dali e, od anksot ili moze za drugo nesto da se raboti?
Ne se potam nikogas, ama pocnuva da mi stanuva tezok vozduhot i ne mozam da podgoltnam, ne sum probala so lekovi i nema da probuvam. Psihata moze da se izleci samo ako se raboti na nea. Mene ne mi ponagase joga i gluposti ama pisuvanje tekstovi ili mislenje na nesto sto me napravila mnogu sreknja mi go otrga vnimanieto i potoa zaboravam.
Има таблети и ќесички директ. Исто е. Иако, мене докторката ми ги препорача магнезиум директ на фитофарм. Во моментов пијам Магнезан со б6 апчиња се. 190 ден 30 има. Овие дирекров се иста цена ама 20
Како ти делуваат ?Осеќаш подобрување?ако може стави фотогравија да видам точно за кои таблети се работи . Денес осеќем немир во рацете и нозете леле аман бе еден ден сум добро еден ден су за никаде,а и на темава ептем се распишавсамо кукам аман и јас си здосадив.
Lugjenca, dali vi se desavaat preskoknuvanja na srceto? Mene mi se slucilo nekolku pati 2 do 3 pati da mi preskokne ama sega moze saat vreme taka mi cuka celo vreme,bez prestan...
Може да е артимија, ама не е страшно, најчесто не се пијат ни апчиња, едноставно живееш со тоа Можеш да провериш за секој случај.
Јас на некој начин сфатив дека сето тоа е избор. Барем за мене. Еве денес станав со помисла дека ок, последен ден ми е за пролетва во Македонија и сакам убаво да си го поминам. И еве 4 е часот мене ми е океј. Не е спектакуларно, ама е океј. Барем не мислам дека ќе умрам секоја минута. Плус некогаш си викам страв од што? Што е најлошото? Смрт? Па сите ќе умреме. Не сакам да умрам на 20 нормално, ама поарно да седам и да мислам на тоа или да живеам? Кога тогаш ќе умрам, ама барем тоа дур сум жива да го изживеам. Или дека ќе се разболам? Секој може да се разболи нормално, ама шо да седам и да чекам тоа да се случи? Ако се разболам тогаш ќе мислам во моментов сум здрава и тоа е. Исто и дереализацијата исчезна одма во моментот кога ја прифатив. Така да дали имам уште 2 години, 20 или 70 не знам. Ама мое е да го уживам до последен ден. После ќе не погребаат и тоа е јбг
Ама бидејќи и прескока срцето мора да се провери, мислам дека не е играчка подобро да провери одколку подоцна да излезат разни компликации..
Може да е и тахихардија , обично се случува , но сепак треба да се отиде на доктор чим трае скоро еден час тоа е долго.
Дали навистина дечкото ве има оставени ради оваа ситуација во која сме? Сестра ми ми рече дека никој нема да ме сака и да имам дечко ќе ме остави...