Zdravo zenski nova sum vo sajtot,kaj mene se pocna posle zemjotresot sto se sluci vo Skopje mnogu se isplasiv i usto go imam toa custvo,bev kaj 3psihijatari i mi kazaa deka imam anksioznost i panika,mi napisaa lekovi no ne ispiv nisto od niv posto sakam samata da se boram,no takvi momenti ima sto ponekogas nemozam nisto se blokiram ,znaci bev mnogu vo losa sostojba no sega fala bogj podobrasum ama pak mi stoi toa losoto cuvstvo stravot isto mi e tuka od zemjotresot stvaro ovaa ne znam kako da gi go trgnam
ve molam nekoj da mi kaze dali moze da se osekaat bolki poradi anksioznost me vakaat bolki vo gorniot del na abdomenot imam bolki vo pleskata imam bolki vo zglobovite dali vie ste osekale bolki poradi anksioznost mnogu se plasam utre sabaje ke odam na maticen i ke pobaram krvna slika mnogu se plasam dali i vie ste osekale bolki na psihicka baza
Може. Може да имаш проблеми со желудникот, може да те болат мускулите, вратот, грбот. Може да ти отрпнуваат, играат нерви, се може Што побрзо се олабавиш тоа побрзо ќе престане.
Zdravo.Decki mi se sluci da mi se zdrvi vratot I levata strana od liceto edvaj mozev da zboruvam I mnogu se isplasiv . Duri se napiv tableta I po nekoe vreme me pusti vratot I liceto I mi bese podobro. Moze da se sluci da e od anksioznost?
Pred dobivanje se zgolemuva nivoto na stres hormonite vo teloto so sto se vlosuva use tolku anksioznosta, a prepotuvanje e simptom radi zgolemuvanje na kortizolot (se zgolemuva T na teloto) dali na nekoj mu e konstantno matno vo glavata? vaka mi e veke godina ipol i nikako ne mi proaga plus me nervira malku ladno da osetam me trese a koa ke se stopli vremevo osekam vnatresna temperatura i se potam od glava od peti :/ glupa anksioznost!
Bi sakala da prasam ..imam strasna anksioznost so godini ,sekogas delot nad kolenata mi e zategant obicno i ramenicite vratot,sum osekala trpki po teloto i se mozno..bev na AD ,gi prekinav po 2 meseci od golem stres za za zdravjevo pak mi se vrati krugot na bolesti sekoj pat nova si naogav..resiv da pocnam so Ad pak..pominav niz pekol ovoj pat strasno gi podnesov anksioznost strasna ,horor,posle pocnav da osekam zestini vo delot nad kolenata a nekogas tie mi se i vo grbot racete..samo so helex mi se smiruvaat.ama gi imam sekoj den ..zestinite mi se ko da si blago izgoren od sonce..ako se dopram do nesto toplo osekam..siguro se nervite ama mi e freaky da ne e nesto strasno..mu se slucilo na nekoj?
Здраво дечки. Сакам да ве прашам дали сте имале силни главоболки дури и згрчување на главата(особено во оксипиталната регија)? И ако имате некој совет.. фала.
Zdravo Dali vi se slucilo dodeka spijete dlaboko i od ednas gi otvarate ocite kako da ste vo brod ludo krevetot kako da e brod. Kako nekoj zemjotres krevetot navaka nataka samo se svrtiv na druga strana prestana. Loso custvoo??? Vi se ima sluceno
Колку денови траат нус појавите на почетокот на терапијата? Еве 12 ден ми е и сеуште имам немири не ме собира ни надвор ни дома . Нека пише некој во порака .
Здраво.. би сакала да го споделам моето искуство..има и нови на темава, а пишував активно до пред една година.. Имам објаснувано како ми се појави анскиозноста, и како и јас како повеќето тука, сум родена најверојатно поемотивна и понежна на психа од останатите.. иако тоа не е пресудно. Мојот карактер конкретно, е многу жив со бујна фантазија, многу страсти, и позитивност. Анксиозноста изеде голем дел од мене во тој период од скоро 3 ипол години што се мачев... Но исто така и цврство почнав да верувам дека ќе успеам, си давав надеж, и после некое време, почнав да надминувам, да правам работи што не ги правев, да не набројувам што се бев спречена да правам, знаете.. Почнав нова врска, што многу ми помогна пошто ми внесе елан, нови чувства, и самодоверба..и на почетокот на минатата година и почетокот на таа врска, исто имав денови кога ме напаѓаше чувство на слабост, бранови на паника и сл, но пребродив речиси се.. Буквално, осеќав симптоми, а мозокот веќе не ми ги примаше со страв и не реагираше на нив, исчезнуваа целосно. После толку време, имав елан и храброст во себе за се, си ги повратив старите навики, желби и способности.. почнав да вежбам, се беше ок. Се до моментот кога почнав да се сомневам во тоа дали врската ми е ок, поради предходни мини драмии што ми се случија и потфрлања на партнерот, и за чудо и покрај анскиозност ги сносев со мн самодоверба и стабилност. Се случи поради разочараност, јас да погрешам во врската сега... но, како гром од ведро небо, ми се појави напад на паника..мислев дека севтот се распаѓа, и раскажав на партнерот се... морав да си олеснам.Ете таква ми е етиката и моралот.. И покрај тоа, ми прости и се е ок, поради тоа што осеќал и сам вина и слично.. Но мене после целиот напредок, кој што ве уверувам дека постои и го има, само треба да мислите позитивно и да гледате напред, сега сум втурната назад во анскиозност и стрес постојан. Еве ја таа болка позади во грб, стегање во гради, стегнато грло, стрес... Не можам да се ослободам веќе една недела.. имам опадната самодоверба, прашалници и размислување и преразмислување како ќе биде, дали ќе се чувствувам исто, нема веќе да имам самодоверба пред него и пред никого, ќе ме фати депресија и тн и тн. Доаѓам на работа, и покрај тоа што за 7 дена изгубив 4 кила од стрес.. и дополнително се оптеретувам дека поади мојата неспособност да размислувам храбро, и да не навлегувам во такви вртлози од мисли црни како сите нормални луѓе, јас си правам стрес, и слабеам и не спијам, и ќе си го уништам здравјето.. И повторно се плашам и за тоа. Гооглам што ке најдам во врска со подигање на самодоверба, верба во себе и своите постапки, и нечувствување вина... Ве молам, совет било каков ... поздрав
Нема врска јас почнав во 10 11 па после 12 па накај 3 па дури до 5 ми се случувало па пак 2 па пак 12 и еве веќе 9 месеци ништо немам несакани ефекти. Не се замарај ти толкууу за се. Што смее што не .
Zdravo dali nekoj osekal osetliva koza ,zezenje vo nekoi delovi na nozete.posebno zatoa sto sum preplasena od bolesti, se osekam ako ednas me bocne vo stapaloto odma panika.psihijatarot mi kaza anksioznost a mi se manifestirase po pocnuvanje so apcinjata.please dali e voobicaeno zezenje.kaj mene e vo delot nad kolenata
Се замарам оти од каде да знаам,да не утнам....сероксатот од 10мг го пијам во 11 а лексилиумот во 1 и вечер лексилиумот го пијам пред спиење накај 12,1.....и дали пример ако се променат саатите ќе има разлика во дејствувњето...И нз мене докторот дирек ми даде 20мг и кога пробав наеднаш лошо ми дојде,и сега почнав со минимална доза некоку дена да видам како ќе ми реагира организмот,и нз кога да почнам од 20 да пијам,а несаканати ефекти нз не ни сетив да ви кажам е се замрам со тоа,кои ќе ги имам гледам само да ми е подобро....
Дали некој од вас чувствува како да тоне додека оди? Јас тоа чувство го имам и е доста гадно, и кога ќе стапнам како да се сепнувам.
Jas imav so takvo nesto golema maka....mislev u sekoj moment deka ke se onesvestam deka ke padnam... pijam elicea namaleni mi se tie napadi prilicno...eve vcera po dolgo vreme imav dodeka bev vo trafika gotovo mislam pagam celata bev zgrcena se prepotiv... nema kraj cudovo