Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Najmogu sto mozam e edna nedela da zemam boleduvanje...ne mozam poveke...za pocetok barem spienjeto da mi se vrati i apetitot a posle ke cekame lekot da pocne da dejstvuva...

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.215
    Допаѓања:
    119.439
    Од психијатар дава 2 недели без проблем. Затоа што е специјалист.

3. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Dali anskioznosta moze da pomine bez lekovi ve molam da te sovet se ne znam zosto ama se plasam da piam apcinja

4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.137
    Допаѓања:
    34.284
    Мила, немора ти веднаш на јаки апчиња. Можеш да почнеш со Б6, и види како ќе ти биде.
    Ама, неможеш да оставаш апчињата да ти ја вршат цела работа, треба многу труд од твоја страна. Знам, тешко е и мене премногу ми беше, ама треба да се потрудиме.
    Најди нешто што ќе те релаксира, тргни се од негатива, спортувај, пробај да јадеш здраво, испадни повеќе на воздух, сега е топло времето, одлично за велосипед, за се што сакаш.
    Види вака прво, па ако не ти помогни, закажи на психолог, па таму ќе те советуваат за понатака.
    Многу среќа и само храбро!

5. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Fala mila mnogu,Veke 8 meseci sum vakva se boram samata piam magnezium omega 3 ama ponekogas takvi mometi imam sto nemozam da izleguvam od situacijata,dali znaete nekoj dobar psiholog ne mozam da najdam osven privatno

6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.137
    Допаѓања:
    34.284
    Од каде си? Ако си од Скопје, неможам да ти кажам, бидејќи не сум од таму.
    Ако има некои феминки да ти помогнат околу тоа.

7. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    • Ве молиме пишувајте кирилично
    se osekam odvratno tazno osameno bez razbiranje od drugite a sto mi e najtesko sto dobivam psihicka tortura od roditelite i soprugot so zakni deka ke me ostavi ne gi razbiraat moite simptomi mislad deka lazam ismisluvam i deka sum psihicki bolna i deka e do mene sto gi osekam tiee simptomi imace imam hasimoto i pred tri nedeli ja operirav zolckata i pak mi se javii istite bolki kako pred da se operiram imam diarea podrignuvanje a najveke se razocarav oti pak mi se javiiea istite bolki a toa uste tolku psihicki me unistuva sto ne mi veruvaat me osuduvaat mislat deka e do mene koga ke gi dobijam tie vreganje i ne veruvanje na mojata maka posakuvam da se ubijam da me nema da ne mu smetam na nikoj da ne mu bidam terat na nikoj i jas ne sakam da sum vo vaa situacija da imam bolki koj saka da e bolen koga ti e tesko i senkata bega od tebe nemam sila vise da odam po doktori nama sila da se boram zal mi e da se macat site pokraj mene 1 godina se nemam nasmeno edna god sum po doktori i se davaat pari radi mene po doktori nejkam veke da sum teret sakam da umram a vo isto vreme mi e zal sto ke umram zosto od sekogas imamv zelba da imam kerka i koga ke porasne da si bideme kako drugarki zal mi sto nema da ja gledam kako raste me ubivaat zborovite od soprugot ti si celo vreme bolna mene mi treba zdrava zena koja ke odi na rabota poradi tebe ne mozam da upeam site moe golegi imaa zdravi zeni odam na rabota sredeni a jas site pari po lekari gi davam navredi ponizuvanja derenje kako da e do mene kako da sakam da sum vo vakva sostojba dobro e sto postoa vakvi forumi pa mozam da si ja olesnam dusata inace nema na koj da mu kazam a da me razbere

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.215
    Допаѓања:
    119.439
    A zasto se plasis da pies apcinja?

9. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.014
    Мораш да одиш на психолог со разговор ако треба и маж ти ке дојди двајцата да го решите проблемот прво меѓу вас затоа што гледам немаш никаква подршка од него па дури и те укривува за состојбата , со вакви односи може само да се задлабиш во анксиозноста .

10. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Ne znam se plasam da ne bidam zavisna ???

11. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Веројатно е кај секого различно и јас лично не сум пиела, ама мајка ми пиеше асентра еден период и ги прекина без проблем :) Според неа сфатила дека не и помогнале нешто посебно освен што ја смирувале физички и дека од неа зависи се и оттогаш е океј без нив :)

Колку и да ти е тешко во моментов нема умирање. Прво ќе се излечиш физички, а после подалеку од такви луѓе! Фала богу постојат судови и разводи 21 век е. Некој друг е болен психички во случајов. Ќе оздравиш, ќе најдеш работа и ќе продолжиш понатаму. И ти посакувам да ти се оствари желбата за ќерка,ама со нормален човек не со психопат.

Последна измена од модератор: 22 мај 2017
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.172
    Допаѓања:
    16.393
    Јас одев кај Чадловски би ти го препорачала а и ја кажуваат некоја жена од Охрид Васе,мислам дека се едни од подобрите. Во лп ќе ти пишам број од двајцата.

Дали смеат да се пијат Магнезан и Омега 3 ако земам сероксат и лексилиум? Омегата ми кажаа се пие навечер а магнезан на сабајле

Последна измена од модератор: 22 мај 2017
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.215
    Допаѓања:
    119.439
    Можеш слободно. Магнезиум се пие навечер Омега 3 преку ден.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    136.492
    1.Доколку сакате да додадете нешто ново во ваш веќе постоечки пост одкако веќе сте го пратиле користете ја опцијата ,,редактирај,,.

2.Ако сакате да им одговорите на постовите на повеќе членови, не пишувајте за секој член нов пост туку кај сите кликнете ,,цитирај,, На крај кликнете на ,,вметни цитат,, и одговорајте.

3.Ве молиме користете кирилица.

15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.215
    Допаѓања:
    119.439
    Апропо апчињата. Разберете дека тие не се нешто страшно туку напротив да ви помогнат. Анксиозната состојба и паничните напади го истоштуваат и изморуваат организмот, го намалуваат имунитетот и сме по подложни на разни настинки, вируси грипови и слично. Зошто да си го измачувате организмот со сосотојба за која постојат апчиња. Разговор со психијатар/психолог и доколку треба терапија може многу да помогне. Сосекое одолговлекување на состојабата и правејки се дека не ни е ништо, само го пролонгираме периодот на оздравување. Зошто тоа сами си го правите мене не ми е јасно!!! Убаво е на форуми и во групи да се споделува, но тоа не е начин. Анксиозноста и паниките не се нешто што е паднато на небо, туку се ракција на потиснати стресови, стравови и случувања. Психијатарот/ психологот е тука за да го извлече тоа од нас. Ни бајачки, ни магнезиуми ни Б6 не помагаат. Ако се лечеше анксиозност со Б6 и магнезиум немаше да постои ни форум, ни лекари ни ништо.
    Излезете од тие застарени сваќања дека е страшно да се оди на психијатар и да се зема терапија, затоа што живееме во време каде што во секоја земја луѓето имаат матичен доктор, забар и психијатар.

На Sandra91, kostadinka24 и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  16. Mummy

Mummy Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    12
    Nema potreba ti da se osekas taka grozno , toa e sostojba za koja ti treba celosna podrska od tvoite i od psihijatar.Potrebno e da pocnes da pies terapija i da sednes i da porazgovaras so soprugot da mu objasnis sto se slucuva, deka toa e samo sostojba , deka ti ne si bolna i deka so negova podrska ke bide polesno. Dokolku ne moze da te razbere tebe odite zaedno na psihjatar za toj da moze da mu objasni sto i kako e. Bidejki dokolku nemas negova podrska ke bide potesko i poveke ke zapagjas. No moras najprvo da razberes deka ti ne si bolna od nisto , nemas nikakva bolest, deka se toa e samo psihicka sostojba i deka moras da pies terapija i ke ti bide podobro. Vo megjuvreme raboti na sebe , najdi nesto sto ke te ispolnuva so pozitivna energija i ne se predavaj . Ne si samo ti so tie simptomi. No moras da se boris da bides hrabra. Eve i jas imam anksioznost i panicni napadi i malo bebence no se boram davam se od sebe se trudam, nekogas i mene mi doagja tesko no togas baram pomos od moite od soprugot, pijam terapija odam na psihijatar .... Zapomni deka e potrebno da odis na psihijatar oti nieden lekar nema da ti pomogne

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.172
    Допаѓања:
    16.393
    Вака, сега помина една недела откако почнав со терапијата, по 2 дена одам кај друг психијатар и нз дали да ја прекинам оваа терапија или уште да Ја пијам и дали да и кажам на докторката дека една недела пијам одредена терапија, страв ми е да не ми се развика и да ме избрка, а и страв ми е дека ќе имаме свадба за некоја недела и дека ќе доживеам стрес... А треба да одам и претходно на друга свадба и страв ми е да не ми се собери многу стрес...

18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.215
    Допаѓања:
    119.439
    Зошто да ти е страв?? Нема да ти се развика. Ќе и кажеш што пиеш, дека доктор ти ја дал, итн. Аман што ќе беше овај страв од психиатри.

19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.172
    Допаѓања:
    16.393
    Така ми рекоа од дома, плус дека можи докторката да, ми ја утни терапијата и ќе завршам на болница.

20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.215
    Допаѓања:
    119.439
    а бе ајде не ме смеј те молам. Колку години имаш??