Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    • Ве молиме пишувајте кирилично
    Ve molam.kazete mi dali zaradi anksioznost srceto mi cuka silno sto e rabotava rezz dobri mi se no ovaa me voznemiruva dali i na vas vise slucuva dali piete nesto

2. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Od utre treba da pocnam po cela tableta da pijam Elicea - 10 mg...Do denes piev po pola...
    Dali ke osetam nesakani efekti bidejki dozata ke se zgolemi ?

3. Mummy

Mummy Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    12
    Не би требало да осетиш несакани ефекти ... Но не мисли на тоа ... Фокусирај се дека ке ти биде подобро, дека нема да имаш несакани ефекти .... Мисли позитивно, оти ако се фокусираш дека ќе има несакани ефекти, така и ќе биде .... Дали до сега осекаше несакани ефекти од пола доза?

4. bebence :*

bebence :* Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    23
    mozeli preporaka za dobar psiholog vo skopje,ako nekoja imala nekoe iskustvo so nekoj ako saka da spodeli,vekje podolgo vreme vo mene custvuvam strav deka kje go izgubam mojot soprug i opsednata sum so nego,strav mi e da ostanam doma sama bidejki celo vreme mislam deka nekoj ima vo drugata soba..blagodaram

5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.172
    Допаѓања:
    16.393
    не знам,очигледно можат негативно да влијаати да се побркаме самите себеси....ми рече да читам белетристика

На sara97j му/ѝ се допаѓа ова.
  6. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    zeludnikot me boli a kolku trae toa snimanje so crevo mnogu mi e strav a helikobakteri nemam

7. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    1.402
    Trae 1-2 minuti, kratko e. Ne e de tolku strasno, ama ako ti e strav, snimaj se so kasha na rengen.

8. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    jas se tesam deka na psihicka baza se bolkite preku glava mi e doktori veke celo vreme sum po doktori vo eden mesec pravam po 3 krvni slika koga cekam rezultati od tie moi krvni sliki cela se tresam se stresiram sea uste voa mi fali imam 24 godini a izleznata vrata samo za na doktor da odam ja vakam imam strav od bolesti celo vreme mislam deka ke umram ama po se izgleda nema sansi da boli zeludnik od hipohondrija dzabe se tesam

9. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Prvite nekolku dena mi bese horor...Mozes da procitas i ponapred na temava sto imam pisuvano...No poslednive tri dena sum podobro malku i si vikam od utre so cela tableta da ne mi se povtori ona istoto...
    Inaku seuste ne znam dali mi bese stvarno od tabletite Ili od mojot strav od samite tableti...

10. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Да. И не е сташно. Анксиозноста не е болест. Само една лоша навика за која треба челична волја да се искорени.
    Кога изгледав едно видео дека анксиозноста не е болест и не штети на здравјето се смирив. Јас повеќе се плашев од физичките болести што можам да ги развијам како последица на анксиозноста. Но, такво нешто нема, жива сум, здрава и благодарна.

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Dali ste primilr terapija za ovaa?

12. mynameislove

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Немам... се држам некако, понекогаш чуствувам потреба да си олеснам со терапија, но ќе видам како ќе биде. Правам драстични промени во навиките, уште тоа ми остана да го пробам.

13. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    I jas ne primam.nisto ama ete ovaa srceto sto.mi cuka stvarno me voznemiruva piam magnezanB6 ama pak nisto vcera diazepam od 2mg ispiv dobro mi bese malku sega stanav i pak isto mi cuka macno mi e veke

14. Mummy

Mummy Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    12
    da da vidov procitav , zatoa misli samo pozitivno i nasoci go umot i mislite deka se ke bide vo red .... jas taka pravev koga pocnav so terapijata

На Vojdana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mynameislove

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    А други симптоми имаш ли, пр изразени стравови, умор, безволност? Често ли имаш тахикардии? Знам дека е непријатно, ама не е толку страшно лупањето. Природниве лекови слабо помагаат, сум користела и Б6 и билни капки, неолексан ама никакви резултати. Ако ти го отежнува секојдневието консултирај се со психотерапевт.

16. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Da kaj mene sesto se sluci posle zemjotresot nekoi cudni stravovi me faka se boram dosta bev vo polosa sostojba sega sum po dobra ama sega so ovaa srceto me voznemiruva inace ekgto i ehoto super mi izlegoa,dali znaete nekoj psihoterapist vo skopje ?

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.172
    Допаѓања:
    16.393
    Се напив неколку голтки пиво, пијам ад дали смеам да се напијам апче.

18. Krik

Krik Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    47
    Ги има многу, само треба да го пронајдеш оној кој тебе најмногу би ти одговарал. Во секоја поликлиника имаш психолог или психијатар ако сакаш, а и приватно ги има многу. Кој е најдобар за некого е многу индивидуално. Ние во ситуацијата во која се наоѓаме во почетокот не сме задоволни од никого:)

19. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    Од анксиозноста тие, и кај мене овие денови се многу изразени симтомите, кажи ми каде правеше ехо, мене матичната ми правеше екг добро е а за ехо ми вика нема потреба, а јас сакам да правам, ти на приватно правеше или со упат и каде ако сакаш да споделиш.

20. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Ne privatno tuku vo ambulantata na bitpazar,i jas kolku pati napraviv ekg super mi izleguvase i doktorkata mi kaza deka nemam nisto ako ima demek vo srceto nesto ekg to pokazuva ama ete jas pak nemozev da veruvam i si napraviv i eho to no super mi izleze takada se e na psihicki

На TRANSPORTER086 му/ѝ се допаѓа ова.