Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.393
    На сабајле, првин се пие АД, па потоа Лоразепам от?

2. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Поздрав. Не си на смртна постела. Не си смртно болна. Јас ја имав истата фаза. Се тоа е анксиозност. И тоа како е можна течна столица, и тоа при најмал стрес, а не па ваква состојба. Јас имав исто такво чувство. Страшни физички симптоми. Убедена бев дека умирам, а дека сеуште докторите не знаат од која болест страдам. Страдав во главата всушност и во мислите, во погрешното гледање на нештата и нераспознавање на реалноста. Не можев да се справам ни со најмалиот стрес и се тоа физички ми се одрази. Посети стручно лице и ќе се опоравиш. Од постовиве твои гледам дека можеш да паднеш во депресија. Многу негативни мисли. Не те осудувам, напротив, те охрабрувам што побрзо да се спасиш од оваа состојба. Се ти е во главата, се ти е во мислите. Колку и да ти звучи тоа невозможно, така е. Дел од физичките симптоми на анксиозноста се: трнење, вкочанетост, пецкање, болки во мускулите и болки по телото, болки во желудник, течна столица, вртоглавици, нагони на повраќање некогаш и повраќање, можно е и гадење, тахикардии, болки во срцето, прескокнувања на истото, гушење и уште ред други, се зависно од тоа до кој степен е анксиозноста. Не се плаши, него поитај на лекар и реши ја ситуацијата додека не стане полошо. Не знам колку ти е за утеха, но јас имав прилично голем дел физички симптоми. И еве, сега ништо не ми е.

На bibiiii, BurstBerry и Vojdana им се допаѓа ова.
  3. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Дали некој од вас е запознаен со продуктите на Green World кои се на природна база а се увезуваат од Бугарија? Станува збор за алтернативна кинеска медицина која се тврди дека била многу моќна. Ќе ви проследам линкови од некои производите, секоја информација е добредојдена. Така да ако имате искуство исконтактирајте ме овде или во порака, зошто сум во мисла дали да ги почнам таблетиве.

4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    16.393
    Дали смеам да пијам кока кола или пепси заедно со ад и седативи?

5. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Bugarskata farmacija ne e za potcenuvanje, ama od ovie suplementi konkretno jas ne gledam deka nekoj e za anksioznost ili slicno...I ne znam za sto bi ti pomognale...?

6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    14.813
    Имаше прашано за ова ми се чини. Смееш

На bibiiii и GirlLove им се допаѓа ова.
  7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    14.813
    Сеедно кое прво испиеш. Јас пиев прво ад. Прашај си се што те мачи следен пат кога ќе одиш на контрола поубаво ќе ти кажат и објаснат

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.014
    IMG_9324.JPG

На Krik, mynameislove, TRANSPORTER086 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. BeLiNi

BeLiNi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво дечки.Имам 25 год.и веќе 2 години се соочувам со депресија и анксиозност.Првата депресивна епизода ми беше доста тешка поготово затоа што долго време се обидував да не употребувам никакви лекарства.На крајот кога веќе не можев почнав да пијам Zepira од 15 мг.по препорака на психиијатар.За околу 4 месеци ги баталив апчињата за после тоа по неполни 5-6 месеци да ми се врати истата состојба.Ја почнав повторно Зепирата меѓутоа овојпат по-споро го даваше својот ефект.Бев на психијатар и ми препиша Дулсевиа (duloxetine) од 60 мг. но не осеќам баш некаков позитивен ефект иако имаат поминато 2 месеци.... Дали имате некакво искуство со овој лек? Во недоумица сум дали да се посоветувам со докторот и да го сменам повторно на Зепирата.Исто сакам да прашам какво искуство имате со Цитрамот? Благодарам :)

10. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.014
    Дали е можно нус појавите да се јавуваат дури и на 27 дена? Некако како да ми се повраќа мислам од АД ми е

Последна измена: 2 јуни 2017
  11. BeLiNi

BeLiNi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Јас мислам од свое искуство дека е можно :)

12. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Леле што е со прашањава...Јас пијам кафе,кока кола,некогаш знам чаша пиво вино да се напијам ти за кока кола се плашиш..Дај опушти се малку

На bibiiii, Nalayan, Krik и 3 други им се допаѓа ова.
  13. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Кога имате некој повод например свадба дали ја прерипувате дозата поради тоа што ке се напиеме некоја чаша алкохол?

14. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    и ја не поднесувам топло од коа ми се влоши анксиозноста, осеќам како внатрешна температура во главата нон стоп :worried:

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  15. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    10
    Dali se plasite ako sonuvate nesto loso ili ne?

Jas imam eden tuka vo moja naselba sto umre lani mlad. I denes od nigde sonot mi iskoci kaj nego.

Prvo sonot mi pocnuvase vaka: Bev kaj tetka mi, tamu doaga luge sve sto gi znam jas me pozdravia site, dojde ambulanta ja zima edna zena kaj tetka mi vika ke raga, posle toa mi iskoci sonot kaj toj sto umrel, nekogovata familija sea ke go zenile brat mu otidovme po nevestata da ju ja odneseme koa stignavme doma kaj mazot go izvadile nadvor umren covek i on i ajde sea od svadba trebase na pogreb, i dodeka go odnesovme na pogreb drugari mi vika uste malce tebe vaka ke te nosike. Bezvrskiiii nesta.

Vi se ima sluceno??? Ovoj son stvarno me isplasi.

16. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Сонуваш ствари што многу ги сакаш, се плашиш или нешто што ти се случило. Во превод нешто на што многу мислиш. Значи се плашиш од сопствената смрт и тоа ти се проектира во сонот. Ништо повеќе.

На Happy face му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Цела нок не сум спиел тикови низ целтото тело тмн ме фати сон ме штрекне ке ме разбуди

18. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Vo nikoj slucaj ne smees da preskoknuvas dozi od antidepresivot...Mi kazuvase doktorkata - dokolku vo tek na terapijata preskoknuvas dozi ili na svoja raka ja prekines terapijata moze recidiv da ti se vrati od bolesta, petkratno polosi simptomi...
    Ako ti odgovara terapijata i ja podnesuvas togas zemaj ja redovno i propisno...

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    ne sum ja prikenuval ni pa propustal znaci se napiv ad i legnav i ne mi doagase son loso se razbravme

20. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    44
    Znaci se notev mnogu vreme..go prifativ ko del od zivotot se dodeka ne se soucuvav so sekoj strav so go imav..ne begav nauc8v da se socaam..taka da mn stres skoro doziveav izgubiv bliska licnost i se pijam ona u blaga forma..aliii edno zapamtetee se pobeduva..mislam miljon knigi citav sedev ovde sekij den po forumov...dodeka ne se sociv samata so sebe..mozeme veruvajte..mislam i psihijater stanav i psiholog sve

На HeLenna му/ѝ се допаѓа ова.