Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Само психолог може да ти помогне. Јас не знам за депресивна состојба со покачено ниво на сератонин. Самото лошо расположение прави истиот да е намален, во краен случај воопшто да не се излачува (депресивни особи што завршиле со самоубиство). Терапијата што ја имаш, ја зголемува концентрацијата на серотонин. Ќе ти биде добро. Ама пробај и со психолог ако си во можност. Кога ќе ги промениш мислите, ќе се променат и работите и состојбата што ја имаш.

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.014
    Ок, мислам дека читав некаде за ова со серототнинот дека понекогаш нема врска кај некои луѓе но можеби се работело за некоја полесна депресија .Знам дека и спортисти преку ноќ имаат паднато во депресија па ме чуди и тоа.

3. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Се е до мислите. Гледај го клипот погоре. На мастер ск мислам беше.

Едит: Славните личности, спортистите итн. се изложени на депресивни, анксиозни и други состојби, поради честа изложеност на стрес, напор, притисок, трка со времето итн. Како и секој човек всушност. Не е преку ноќ, туку се напластувало. И доаѓа време кога психата го постигнува својот максимум, и тогаш почнува се.

Последна измена: 4 јуни 2017
    На MasterSk и mynameislove им се допаѓа ова.
  4. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    Банана исто за серотонин.

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.014
    Е да се е до мислите , ако мислиш негативно нормално ке ти го заебат серототнинот, така оди тоа. Знам се ми е јасно но се заинтересирав како можи човек да провери колку му е нивоото на серототнин?Дали постои такво нешто ?

6. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Да не те излажам, навистина не знам. Знам дека се прават испитувања, но е поврзано со мозочните клетки односно во колкав број се истите.

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.014
    Море и банани како мајмун јадев јаткасти плодови здрава храна поготово оваа што го потикнува лачењето на серототнин , вежбав но психата на крај пак ме бутна.

8. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    Треба да ти е полесно, се гледа дека се грижиш да го потикнеш организмот да се исправи. Како си со мислите?

9. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    3.014
    Мисли како мисли доаѓаат негативни но се трудам во тој момент да се фокусирам на нешто друго, понекогаш измешани мисли имам .

10. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Se uste imam anksioznost no ne primam nikakva terapija sakam samata da se boram no takvi momenti mi doaga ne znam sto da pravm,a plus mislam deka sum bremena no ne sum sigurna cekam uste nekolku dena zada napravam test.kazete mi ako sum bremena dali po loso ke mi bide dali nekoj imal vakva situacija od edna strana se raduvam od edna strana strav me faka kako ke mi pomine seto ovaa ne znam?i dali znaete nekoj psiholog vo skopje

11. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    @Vojdana

Не знам колку си запознаена со кванто - магнетен скенинг. Скенирање кое дава комплетна слика за твоето физичко здравје, а сите знаеме дека благо нарушеното здравје може да е предуслов, или фактор плус за создавање на ваквите состојби. Да, сеуште тој скенинг се сместува во категорија на алтернативната медицина, но истражувањата покажуваат дека точноста на дијагнозите може да стигне до неверојатни 85%.

Јас сум задоволна од првиот скенинг и консултацијата, а ако има позитивни ефекти од капсулите на природна база обавезно ќе ви пишам.

12. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80
    Ако може информација колку пари изнесува еден магнетен скенинг?

13. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    @Krik Нормални се рецидиви на некои симптоми. Може да ги немаш воопшто, а може да се враќаат повремено. Ако си на терапија и истата ти одговара, нема шанси да ти биде како претходно. Почна ли со психотерапија ?!

@66-mo-1r Тоа се симптоми на анксиозност, веројатно помешани со симптоми на пмс, што е и нормално, оти хормоните за време на пмс се во дисбаланс, уште повеќе како резултат на стрес, и состојбата во која се наоѓаш. Времето, секако дека игра голема улога.

14. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    @Pozitiven

Само првиот преглед чини 1000 денари, но тоа како што кажав само првиот скенинг, а потоа прегледите се бесплатни. Пиши ако сакаш ќе ти оставам број по ЛП да си закажеш. Сакам да напоменам дека не ги рекламирам, а многу сум задоволна од скенингот, но многу се изненадив од позитивноста, харизматс, но и сериозниот пристап на докторката Гордана.

Капсулите ми стигнуваат утре, така да очекувајте дека за недела - две ќе ви пишам резултати. За секое прашање контактирајте ме во пораки.

15. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Зошто симптомите на анксиозност ми се изразени поручек периодот од после 3 часот т.е времето пррд да идам на работа работам со луге.пијам елицеа од 5 mg навечер си мислам дозата да не е мала

16. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245

Јас имам и пред менструација и после и во менструација. Ми доаѓа да се напијам една флаша рицинус од мука.

17. Miki2

Miki2 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    zdr na site se nadevam deka ste dobri , deneska se razbudiv od los son i celata kako "high" ne znaev ni kade sum sve mi se vrtese pocnav da panicam nekolko 2-3min i vikam "ke pomine ke pomine " i op na spavanje pak ... Dali na nejoj od vas i se slucilo da se razbudi so izgubena koncentracia ve molam pomognete (primam terapia 2 meseci )

Zepira e naj dobra ...lexapro google ot for ratings

25 godini doktorkata odluci taka sporo da me dozira , sega sum na 5mg (inace gi deliv na pola nema od 2.5mg)

Последна измена од модератор: 5 јуни 2017
  18. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Dali nekoj ima cuvstvo kako da lebdi? Kako da si vo son? Tuka si ama ne si.

На Happy face и Nalayan им се допаѓа ова.
  19. Miki2

Miki2 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    zdr na site se nadevam deka ste dobri , deneska se razbudiv od los son i celata kako "high" ne znaev ni kade sum sve mi se vrtese pocnav da panicam nekolko 2-3min i vikam "ke pomine ke pomine " i op na spavanje pak ... Dali na nejoj od vas i se slucilo da se razbudi so izgubena koncentracia ve molam pomognete (primam terapia 2 meseci )

20. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Јас и тоа баш денес. Но, тоа ми се случува коа сум ненаспана и уморна.

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.