дали некој пие 5-хидрокситриптофан и какви искуства имате? Почнав да ги пијам денес и ми кажаа подобрување имало по 1 месец употреба
еве и јас да си кажам што ми се случува на мене. по доктори тргнав пред пет месеци здрава и права за потполно друга работа. на државно не можев да дојдам до термин и одев само по приватни прегледи и сите сакаа само парите да ми ги земат и не добив посебно добар третман. после тоа бев болна демек пнеумонија и примав дваест дена антибиотици. после тоа поцна да ми станува лошо, некое чудно чувтство добив во грлото и градниот кош и отидов пак на лекар и ме направија хипохондрик, никој не ми веруваше. отидов пак на приватно и ми рекоа дека ми бил рефлукс, што значи сепак сум имала право и ми дадоа терапија со што ми стана подобро. ама сето тоа толку ми беше стресно и толку лош третман добив од докторите што кај мене се рефлектира со анксиозност и неверување во истите. од стресот ми се јави како жарење на главата. тоа некако помина, па пак се јави и тоа во полоша форма и сега ме гори голем дел од кожата, главата, лицето и дополнително ми прави нервоза. исто така не можам ни кожата да ја допирам од што ме боли како да сум изгорена на сонце, а не сум. уште матичната ми фали на глава што се расправам со неа и не ми верува дека е можеби и фибромијалгија ако воопошто знае што е тоа и не сака упати да ми дава. инаку на психијатар имам пред 8 години отидено и тогаш пиев асентра околу 6 месеци, доста ниски дози ама многу ми помогна. ме смири и имав сила да работам на себе и одев на психолог кој исто така ми помогна, а сега што ми се случи стварно не знам. мислам дека се ми се случи од стресот од докторите, имав голема мака и имав верба дека ке ми помогнат, ама оние не се доктори, они се стока. иначе за да биде иронијата уште поголема и јас сум доктор ама моите пациенти си се згрижени и добиваат добар третман. поздрав до сите борци на овој форум!
@sara97j Цела година ми е така, од првиот паничен напад. Состојбата во која се наоѓаш се вика деперсонализација, и е најдебелата и најружната кучка која некогаш си ја запознала во животот.
Imam i prethodno pisuvano vo temava...Jas piev takov preparat, Neoleksan - edno dve nedeli i nemav nikakvi podobruvanja... Inace na svoja raka si go zemav...Ovoj preparat e za poblagi depresii, a ako imas anksioznost i panicni napadi nema sansi da ti pomogne,a skap e... Sega eve 15 dena ja zemam terapijata od psihijatarot i panicnite napadi stivnaa...
Да,да знам како се вика Само не можам да се убедам себеси дека е тоа, а не нешто страшно. Кога сум океј не се чувствувам така, ама кога ќе почнам да паничам после ми е така цел ден, некогаш и следниот ден. Еве денес бев океј се, отидов кај колешки, учевме и сеа на враќање дека сама скроз и се темни више и почнав пак така да се губам. И знам дека е тоа, ама цело време трипам дека е нешто пострашно.
Да и мене ми се случува ко да не сум тука некако нез како да објаснам најчесто ккога сум уморна или многу време на осто место али камо среќа да не се плашев од ова сите овое уназад години зошто тек кога осетив како е да не си ти ти во своја кожа ко да си дрѕг човек тоа е најстрашното.
Ova e od antidepressanti ili od anksioza , jas mislam deka ova custvo kako da ne si tuka ... Se sllucuva od antidepressanti poso gubis kontrolla od toa sto si jako smiren @sara97j @Anie93
Јас не пијам таблети и ми се случува кога сум многу под стрес или кога имам напад на паника. А, инау можно е и од тоа само што немам искуство да ти ажам.
Песна што ја намалува анксиозноста за 65%. Инстант релаксација. 10 часа истата песна. Топ 10. 10. "We Can Fly," by Rue du Soleil (Café Del Mar) 9. "Canzonetta Sull'aria," by Mozart 8. "Someone Like You," by Adele 7. "Pure Shores," by All Saints 6. "Please Don't Go," by Barcelona 5. "Strawberry Swing," by Coldplay 4. "Watermark," by Enya 3. "Mellomaniac (Chill Out Mix)," by DJ Shah 2. "Electra," by Airstrea 1. "Weightless," by Marconi Union
Може некој да ми објасни како се манифестираат тиковите. Јас имам некои движења, но не се стриктно на лицето туку цело тело. Како вибрирање или народски како да ти "игра местото" Дури и преку облека се забележува.. и се третираат ли?
Земи си магнезиум, се ќе се среди. Тоа се играње на нервите. Мене месец ипол ми играа нервите околу очите, земам магнезиум директ со б-комплекс веќе 6 дена и супер сум, нема никакво играње. @Mr.Awesome Мене од ваква песна ме лазат морници и ме фаќа страв. Не можам ниту една минута да ја ислушам, ме вознемирува. Сега ми се случува нешто друго, честа потреба за земање воздух и издишување. Обично ми се случува пред спиење, но еве и денес, дома додека чистев. Имал некој ваков проблем ?
jas sum imal problem da mislam deka ke zaboravam da disam ... ne e strasno , mislam deka e cest problem , ama nikoj ne saka da priznae , ke ti pomine , ne e toa nikakov problem , pak ke kazam , molitvata mnogu pomaga pri vakvi situacii , a najloso e da se odi na bajacki , duri togas moze da nastane vistinski problem...
Фала на одговорот иначе пијам магнезиум невро за меморија и концентрација веќе една недела ама овој проблем уште го имам. Можеби треба да го комбинирам со Б6. Се надевам ќе се среди, тиковите мислам се покомплексни, но сепак да прашам. Јас чести издишувам иначе, на моменти се осеќам ко да се гушам, нормално е мислам тоа. Исфрлање на стресот на некој начин
I definitivno na 25 juni odam nadvor od Mkd na sedum dena...Plateno e kapar i rezervirano... Od patuvanjeto ne mi e tolku strav, ama koga ke mi tekne navecer vo apartmanot deka ke spijam- uste sega imam nekoe loso cuvstvo...Sve mislam deka panicni napadi ke dobivam... Se nadevam deka do togas ke mi bide uste podobro od Eliceata i ke iscezne ovoj strav sto go imam...
@zoran43m.k @mynameislove Можеби и малку погрешно се изразив. Значи при честата потреба за длабоко земање воздух имам потешкотија. Како да не ми олеснува кога ќе земам воздух и кога ќе издишам. На пример, како кога се прозеваме, ама прозевањето застанува на пола пат и како да немам доволно воздух. Се надевам дека е од анксиозноста или напнатост некоја. Ви благодарам.
Анксиозност. Нека не те плаши. Јас имав недостиг на воздух и честа потреба за истиот. Се уште го имам овој симптом, но многу поретко.