Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    3.063
    Добро утро IMG_9883.JPG
    Можеме без апчина да јас обидував но до кога дури целосно не те парализира депресијата од сите стресови што ти го носи животот, значи може без апчина не значи цел живот дека ке се пијат ама без стресови неможи , секој нов стрес потежок или полесен не бутка нас пречуствителните ...мора значи да научиме стресовите да го пребродуваме без паника .

На Korrin му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Korrin

Korrin Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    21
    Zdravo drustvo i jas su edna od vas.Od kaj se pojavi ova prokletstvo,Sabajle dobiv takov napad na tresenje na teloto steganje vo grloto ,tresenje na race noze odzemenost ..bez vozduh .golem strav i misla deka e krajot..tuka..otidov na dezuren vika B6 ampula demetrin..i sovet sama moras da se spravis so "cudovisteto" vo tebe..ama kako mn e tesko...i se uste imam nemir i nemam sila..Se nadevam ke uspeeme..vo borbava..Pozz za site borci..

Ista borba vodev i jas sama bez lekovi ama ne odi ..utre ke baram pomos..

Elicea i mene mi preporacaa dali e dobra,.?

Da i jas go primetiv toa so kafeto..ima vistina.

Последна измена од модератор: 18 јуни 2017
  3. Korrin

Korrin Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    21
    Ubavo kazano samo mnogu e tesko,kako pijavica e ova..nikako da se otkaci..ama Borba mora da ima..

4. MasterSk

MasterSk Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2016
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    111
    Ne, mnogu pogresno. Borba voopsto ne treba da ima. Treba da ima kompletno prifakjanje bez nikakva borba. Zvuci kontradiktorno, znam, no koga ke se prifatis kakov sto si, togas vistinski doagja podobruvanjeto. So borba samo unazaduvanje ima. Lugje, veruvajte mi, ne e spasot vo apcinja ili borenje (odenje sam protiv sebe), tuku posetete klinicki psiholog. Bez psiholog ova ne proagja. Batalete apcinja i psihijatri i se. Apcinjata se nekogas mnogu korisni, no tie sluzat samo ZA DA UBLAZAT SIMPTOMI, ne da go resat problemot koj sto dovel do ova. Korisni se za kolku tolku da se zastane na noze koga ste vo akutna faza. So dobar psiholog, problemot se pronaogja i se resava. Ako stoi skrien pod tepih, apcinjata nema da mozat da vi pomognat (Samo momentalno ke gi ublazat simptomite, nisto povekje od toa). A toa znam deka ne e toa sto go barate.
    Eve vi dolu vo video primer edno globalno objasnuvanje, a pridobivkata da se posetuvaat psihoterapii e sto vo terminot psihologot se koncentrira soodvetno na vasiot problem i sto dovelo do toa za toj da se otkloni.
    Znaci izlez ima i toa kompletno so poseta na KLINICKI psiholog. Ova najdobronamerno vi go preporacuvam. Da, znam deka e poskapo i bara rabota na sebe, ama toa se najdobro vlozeni pari vo momentov. A i vo Makedonija i ne e taka skapo.
    Poglednete zosto ne treba da se borite voopsto protiv anksioznosta (onaka globalen primer) od eden takov psiholog.

Последна измена: 18 јуни 2017
    На dunja и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  5. Korrin

Korrin Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    21
    Falaa se nadevam ke najdam izlez samo e mn tesko...

6. MasterSk

MasterSk Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2016
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    111
    Dali odis na psiholog?

7. Korrin

Korrin Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    21
    Ne. Bev na psihijatar mi dade nekoi apcinja so ne gi zedov samo Demetrin od vreme na vreme..i toa obicno sama se spravuvav..ama denes imav napad sto me izvadi od koza..

8. MasterSk

MasterSk Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2016
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    111
    Znam, se mi e jasno. Ama zakazi si poskoro na psiholog, najdobronamerno te sovetuvam.
    I toa pobaraj klinicki psiholog (specijalist po medicinska psihologija). Zosto toj napad go inicirale misli, ne nesto drugo.

На Lianna Anna и Korrin им се допаѓа ова.
  9. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Многу корисно видео! Ова е пат, ова е начин. Ако се бориш со мисли и емоции можеш само да направиш полошо и пеколот да го запознаеш. Фала што го сподели видеово!

На Lellla, Korrin и MasterSk им се допаѓа ова.
  10. Korrin

Korrin Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    21
    Se mi e jasno drugar..ispituvanja imam cela arhiva..i se e naj..ama ajde..sekoja bolka kaj mene jas ja preuvelicuvam vo najstrasna bolest..

11. temiskera

temiskera Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2017
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    45
    здраво друштво, нова сум и молам за совет. на одмор добив паничен напад ( барам јас мислам дека беше паничен напад) . Никогаш досега ми се нема случено тоа. всушност се случи да пушам трева (ве молам без осуди , зошто и самата доволно се осудувам) и одеднаш лош трип , не спиев цела ноќ ( неможам да опишам што ми се случуваше, доживеав пекол) отидов на лекар ми даде нешто и јас самата незнам што затоа што одвај се разбравме зошто бев во др држава. Бев одвоена од реалноста, сакав да се фрлам од тараса( морам да напоменам дека тој ден пешачев баш долго на јако сонце . после 2 саата после апчето на лекар пак почнав да паничам и пак отидов на лекар ми удрија инекција која ми рекоа дека е појака заспав и утредента се разбудив и некако успеав да се вратам во нормала. Нз дали беше лош трип или паничен напад? Благодарам и секое добро

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Dobro e sto si pobarala pomos od psihijatar...Jas eve veke 1 mesec kako pijam Elicea po 10 mg dnevno i mnogu podobro mi e...Panicnite napadi stivnaa, jadam, pijam normalno, izleguvam...Prvata nedela mozebi ke osetis zasileni simptomi od tabletite ama NEMOJ nikako da gi prekinuvas...Normalno e toa...Posle toa ke ti bide mnogu podobro veruvaj mi...
    Jas probuvav sama da se lecam prethodno so prirodni antidepresivi i vitamini ama nisto ne postignav...Dobivav uzasni panicni napadi i mislev deka sekoj den so smrtta se boram...
    Demetrinot pij go po potreba ama samo na pocetok na terapijata posebno navecer -pola tableta...
    So nekolku razlicni i nepovrzani doktori se konsultirav za Elicea i rekoa deka e odlicna terapija, dobro podnosliva i imaat pozitivni iskustva...
    Jas bev golem protivnik na hemii ama ne se izdrzuvase veke...Znaci moe mislenje e deka koga ke se krenes na noze od lekot i ke pocnes normalno da funkcioniras - e tek togas ke rabotis na sebe ...
    Inaku nekolku godini konzumirav kafe i cigari...Otkako me fati ova i dobiv iracionalni stravovi i panicni napadi- ostaviv odednas i kafe i cigari...Ne mozam da veruvam sto moze stravot da napravi...Posilen ispadna od moite poroci - mozebi i podobro...

Последна измена: 18 јуни 2017
    На Lianna Anna, LUCI 99, Korrin и 2 други им се допаѓа ова.
  13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.398
    Допаѓања:
    16.780
    Значи дефинитнвно треба првин да влијаат лековите,еве му објаснувам на моиве дека не можам сама да кренам и дека треба лековите да делуваат и се нервирам што некои личности ми сгваат негативна енергија,значи толкав апсорбирач на негативна енергија...е сеге барам начини рда ја канализирам...А инаку подобобра сум од лековите :) веќе 18 ден

На LUCI 99, Korrin, Vojdana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Korrin

Korrin Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    21
    Fala ti mnogu uzasno e ova zdrav prav a se boris so nesto neopislivo strasno..sekako ke pocnam so terapija ja izbegnuvav mislev mozam sama veke dve godini se boram ..ama veke nemozam..pozz i sekoe dobro..

На Anie93 и Vojdana им се допаѓа ова.
  15. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Искуства со Асентра?

На Sandra91 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    3.063
    Еве и јас да кажам еден ипол мецес откако сум на терапија подобро се чувствувам , знаете ужасно се чувствував пред еден месец ...мора да расчистиме со некои мисли кои ги имаме , понекогаш сами треба да си ги средиме мислите и проблемите.

На Lianna Anna, GirlLove, Vojdana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.225
    Допаѓања:
    15.393
    Јас ја пијам 10 месеци и подооообро ми е многу. Немав никакви нус појави

На Sandra91 и mariatim им се допаѓа ова.
  18. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    A sto da pravam jas sto sum bremena i ne mozam nisto se boram sama ama takvi momenti imam sto samo mi place zosto ne mi pominuva zosto doste se druzam izleguvam ama ete pak tuka mi uste toa neprijatnata cuvstva

На Korrin му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    155
    Dobro utro....odam nakaj Skopje, odamna mi se nema ova povtoreno dodeka se spremav se zgrciv celata nagon za povrakanje i proliv dobiv, od tuka se opsednav deka ke dehidriram deka ke se onesvestam nema da uspeam da stasam do falkultet itn, pred nekolku dena slucajno na fb mi ispadna statija deka imalo stomacen virus i od togas se mi e vo tojznak deka ke fatam ko nesto kraj na svet da e preplasena sum...se napiv b6 gledam nekako misli da trgnam ama tesko

20. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Пробај да си ги рационализираш мислите. И пиј вода, ако пиеш доволно нема да дехидрираш. Дури и ако фатиш вирус што? Ќе се лечиш и ќе ти помине. Знам дека во паника си правиш триста црни сценарија, ама пробај да ја рационализираш ситуацијата колку и да е тешко.