Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Фала ти Cielo :inlove: јас баш исто се осеќам сега, и истото го мислам, се напив демитрин и гледам филм, пробувам да се релаксирам. Гадно чувство, многу... Некогаш успевам да му најдам крај, но некогаш како како сега на пример, успева да ме мачи страшно.
    Мило ми е што немаш сериозни проблеми со слепото црево,и се надевам дека се ќе се реши во најбрзо време, остани смирена и ти, мора да бидеме силни, мора.
    Добра ноќ и ве сакам многу :*

2. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    :rain: ekstra e :) thx

3. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Anuska , Cielo5 Adela vas ve gledam online i ve pozdravuvam momentalno ... ostanatite koga ke procitat :)

Cielo5 nemoj da se sekiras ... da se nadevame deka ke pomine ... samiot zbor operacija plasi i te razbiram vo celost posebno pa nie vo ovaa sutuacijas sto sme ... Da pomogne Bog .

Anuska so film gledas :) daj preporacaj nekoj ... :)

caos :*

4. anuskaNESTLE

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Поздрааааааааав Петра :) Кажи ми шо жанр сакаш ти, и одма ќе ти препорачам, манијак по филмови сум јас, секакви гледам :)
    Сега го гледам The adjustment bureau so Mat Damon lepotanot :)
    Како си ти

5. brineta.mace

brineta.mace Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    10
    Поздрав мили мои........

Како сте ми денес??? Јас добра, малку изморена, овие два три дена неможев да здивнам од шетање :D ама не се жаламмм..... убаво ми дојде ептен 8) И ве читав ... да си знаете :P (не ве заборавив) Си отидов на викенд на езреце, па на Пивофест, има ли нешто поубаво од тоа .... мореее... кога ми почна анксиозноста мислев дека нема да мрднам никаде ова лето , дека ќе се плашам да влезам во вода и сл, ама ете овој викенд се уверив дека не е така (за среќа) :P
    *Cielo, немој многу да се оптеретуваш со слепото црево, ако ти се мирни леукоцитите, и ако немаш големи болки околу папокот, па и целиот абдомен (зборам за болки, кои и од сон те будат)... тогаш станува збор, за минливо воспаление, кое за некое време ќе се среди , а ако станува збор за посериозна состојба, и тоа не е страшно, ќе ти направат апендектомија , и за недела две ќе бидеш како нова, дури и ќе заборавиш дека некогаш си имала таков проблем :)

Само позитивно мили мои, се ќе се среди :* :inlove: "Ниту едно зло, не трае долго" ;)

6. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    zdravo na site kako ste mi jas eve sinoka imav teska vecer koga si legnav koga zema nes da mi ripa po nozete posle kako zestina kaj zeludnikot i naednas se prepotiv pa mi otrpna celo telo i posle nekoe vreme mi potpomina ke ima li kraj sega samo se cudam zs taka kaj zeludnikot mi zezese vnatresno pa pisete

7. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    Аман веќе до кога овие нервози и неправди како само јас да сум виновна за се не можам више ДУШАТА ме боли ме кине ;( а и оваа глупава анк. згора на се да бев камен ке пукнев до сега :@

8. psiha

psiha Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    7
    Mi rabti stomak,me guse,mi grne noga raka ,me poti panika me faka a na odmor sum grekos uff pomoss

9. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Анушка Супер филче е тоа :) Во последно време ретко убав филм , посебно па некоја комедија :wasntme: ако имаш предлог за комедија изнеси го :rock:

Дечки ај напишете кој ви е нај нај филм , бар за кратко да се откачиме од анксиоз. да ја разбиеме темата ...

Зоцееее Основното наше прашање ќе има ли крај сега ... па како шо имало претходниот пат ќе има и сега ... ајде немој сега пак да и дозволиш да те оптеретува... сите девојки се импресионирани од твојот напредок немој да разочараш ...
    Психа па ти и на одмор си ја носиш анксиозноста , многу си ја сакаш а?? дај не зезај , опушти се
    пушти го нападот да пројде , сфати дека ништо не ти е , не паничи само чекај да пројде .
    ферхунде сите се соочуваме со неправди и нервози , откако ќе поминат сфаќаме дека не биле вредни , но сепак траги остануваат ... за нас анксиоз. нервозите се нешто што најмалку ни е потребно, мораме да не се нервираме , сепак сите сме ние со некое минато , кое што ни е тежина, пречуствителни сме и секоја нервоза дополнително ја активира анксиоз. без нервози и применувај ги советите на Дуња.
    Кога сум кај Дуња сакам да ја поздравам со оваа песна
    http://www.youtube.com/watch?v=Gsve1ZI9xlc :rock:
    Сиело5 како си ти?

Бринета како си помина на пиво фестот :)

Лилее те нема денес ...

Поздрав до ситееееееееееее ... и чекам список на ваши филмови 8)

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    ne me opteretuva se naviknav veke da ziveam so ovie simptomi ama samo mi bese cudno sto mi zezese kaj zeludnikot pozzzz

11. anuskaNESTLE

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Зоце желудникот рипа од нервоза и вознемиреност, кога ќе се смириш, ќе се смири и тој, а ако продолжиш со нервозата и вознемиреноста можно е и да почне да ти се повраќа, да ти се гаде, така да напиј се б6 едно сега, и медче една лажичка, ладна вода, и уживај си...
    Мене некој вирус ме има фатено од сабајле ми се врти, пролив, ми се гаде нонстоп, ќе помине...
    Петраа за мене НАЈ НАЈ НАЈЈЈЈЈЈЈ ФИЛМ на сите времиња и засекогаш ќе ми биде Memoirs of a Geisha!
    Филмот е прекрасен, значи, такво нешто нема никогаш да се снима, едноставно уникатен е, и кај мене си е на прво место, го обожавам, секој месец по 1наш го гледам, како традиција ми испадна тоа :)
    Рече сакаш комедии, еве неколку предлози за тебе: All about Steve ( Филмот е со Сандра Булок, така понов е); Тhe hangover, sigurno go imas gledano, ako go nemas gledano, moras!; Bride wars, и овој е нов, интересен е многу; Going the distance, исто и овој е нов, интересен е и вој; From Prada to Nada, закон филм хаха; The devil wears Prada, мораш и овој да го изгледаш; The perfect man, малку постар е, ама филмот е толку позитивен, едноставно денот ќе ти го разубави 100 постоооо!; и The proposal, исто со Сандра Булок, комедија романса е :)
    Сите шо ти ги напишав да ги изгледаш :*

На PetraPanka3 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    *ПетраПанка, АНушка, бринета фала ви многу на советите и на утехата. Не знам сеуште имам болки но не се неиздржливи. Се надевам дека нема д адојде до операција но и да дојде тоа е е веќе научив да живеам со проблеми, што дошло мора да се помине, не се бега од судбина, недај Боже да дојде до операција ама ќе морам да се помирам со тоа и да се надевам на добро.
    Фала ви девојки мн ми значи секој ваш збор
    Еве ви и од мене лист на филмчиња кои не се пропуштаат, и страна каде може да ги гледате онлине со супер снимки. www.letmewatchthis.ch
    1.My sisters keeper (премногу тажен)
    2.Marley & me
    3.I do (but I don't)
    3.Step up 1,2 & 3
    4.Letters to Juliet
    5.A walk to remember
    6.A Cinderella Storу
    7.Monte Carlo
    8.From Prada to Nada
    9.Bad Teacher
    10.Never back down
    11.Exam
    12.Dear John
    13.The Notebook
    15.The Roommate
    И многу други кажувајте жанр и добивате хехех

На brineta.mace и PetraPanka3 им се допаѓа ова.
  13. anuskaNESTLE

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Циело мила пола и повеќе ми се гледани од овие, манијак и јас сум по филмови, баш синоќа го гледав the roommate :) т.е синоќа два филма изгледав, ама како и да е, и јас многу гледам. Ќе ги зирнам тие што ги неам гледано што си ги пишала, а вие драги мои да го изгледате Eight below баш сега еве го гледам
    :* :* :* :* :* :*

14. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Благодарам за предлозите ... нешто имам гледано , ама она што го немам ќе го симнам ...
    hangover првиот дел е супер , вториот не можам да најдам добра снимка , ама тие што го имаат гледано и не се баш баш мн задоволни ... Па обично секогаш првите делови се подобри од вторите , но не мора да значи .
    Мене исто и сексот и градот ми е онака релаксирачка , како и френдс ... едни од најдобрите серии според мене ... фрингс (кој сака сф) може да помине ...а од филмовите не заменлив ми е inception :)
    Циело5 немој да се секираш , ќе помине .
    Поздрав Анушка.нестле
    п.с тоа нестле дека обожаваш многу чоколади или :) Чаос анксиозни дами :lol:

15. anuskaNESTLE

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Hangover првиот дел е закон да, вториот и јас го неам гледано, нема уште убава снимка испаднато, и да, и мене сите ми викаат, дека не можел да се спореде со 1 дел.. јбг, како што кажа, секогаш првиот дел е најдобар, џабе се после и 2 и 3, истото пожам да го кажам и сексот и градот, првиот дел ми е прекрасен, а вториот не ми е нешто посебно, ама сериите, се најубавите на цел свет :) По 3 пати ги иам гледано, исто и од серии ги изгледав сите 4 сезони од Госип гирл, ногу јака серија, за животот на висока нога, интересна ептен, ама и ДР.Хаус не го давам кој што сака нека каже, го обожавам тој човек, сите сезони си ги иам и нонстоп си гледам :) Френдс исто Петра, и тие се добри, комедија да те опуштат, одма забораваш на анкс и на се :P
    The Inception so leonardo di kaprio филмот е прекрасен да, уметност.
    Да си симнеш Петра, сите филмичиња шо ти ги пишав се мн.добри, ако сакате исто одбар трилер филм, ви фо препорачувам Тhe game со Макл Даглас, филмот лудница, значи цел филм сте со отворена уста и на крај мислам дека крајот е јаготката на шлагот, можам да кажам дека на крај дури и ќе свршите од шо ќе се воодушевите од филмот!!! :)

Инаку нестле, ми е дека, нестле чоколадите ми се ногуууу убавиии, и дека благото ми е најголемата страст во животот :lol: затоа си иам вишок кила...haha

ВЕ сакам мили моииииииииииииииии, држете се !! :inlove: :inlove: :inlove:

16. brineta.mace

brineta.mace Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    10
    Екстра беше Петар Панка...... пивнавме пивце, скаричка.....мераци...па и Здравко Чолич у позадина не забављаше..... Одлично поминавме...прв пат идам.... ама ќе го практикувам секоја година, многу ми се бандиса :)

17. Helexi

Helexi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки јас сум нова на форумот но ве читам секој ден и чуствувам дека ве познавам Дијагнозата анксиозност ми е поставена веке две години а со состојбата се борам повеке од пет години Поминав пеколни години незнаејки сто ми се слуЧува и трцајки од доктор на доктор Инаку сум медицинско лице и не мозев да поверувам дека сите тие симптоми и сите болки сто ги цуствувам се дело на мозокот Одбивав да поверувам дека треба да се лекувам а заслуга за тоа има и матицната која три год ме лекувасе само со хелекс Психијатарот ми преписа асентра и после еден месец се вратив во зивот пред тоа само стоев оцекувајки секој момент да умрам а зивотот врвесе покрај мене Оваа болест ми одзеде прекрасни години кои трбасе да ги поминам со моите две деца и сопругот кој е прекрасен и во секој момент ме подрзувасе Инаку ги имав сите симптоми со кои изобилува оваа болест секој ден нов симптом :swear: Ресив да се борам и со помос на таблетите денес сум нова лицност која повторно уци да узива во зивотот Ве подрзувам и сакав да го споделувам моето искуство со вас бидејки сеусте врвам по тезок патТаблети не пијам само Магнезиум и обицни чајчиња Поздрав само храбро :inlove:

18. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432

Добредојде :)

19. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19
    Ајде девојки само храбро ке ни помине се ама баш се се .Искрено многу убаво се чуствувам вака кога читам позитивни работи а се надевам и дека вие убаво се чуствувате, баш ми е мило кога читам дека и покрај се никој не се предава туку лавовски се бориме со ова што ни се случува и не даваме да ни го уништи животот... и знаете што заклучив НИЕ СМЕ НАЈХРАБРИ зошто и покрај се продолжуваме понатаму БРАВО за сите!!!!!!!! и само вака да продолжиме ке ја уништиме таа глупа анкс.. :)...поззззз до сите ве обожавам :)

20. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19
    Еве за сите кои сакаат да го набават СТРАШНИЧЕТО

Билка Страшниче 50гр - 2,15 лева
    Билки ЕООД
    Град Софија 1618