Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Tigar92

Tigar92 Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13
    I jas isto od 19 samo sto zavrsiv skolo posle nekolku meseci isto so drustvo panika me fati i otide zivotot vo nepovrat celi 6 godini...

2. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Mene treti pat me povtoruva i nemozam veke ke pijam asentra godina ipol super i ke ja namalam i prekinam posle 3 meseci pak anksiozna

Dozivotno li da ja pijam ko svina se naptaviv od asentrataya

Последна измена од модератор: 7 јули 2017
  3. Tigar92

Tigar92 Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13
    Treba nie da gi kontrolirame mislite ama kaj nas e obratno i toa e...za zal

Abe ako treba dozivotno ke primam terapija samo da ne mi bide loso da ne se tresam ko dvorska budala :(

4. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Najlosa e nasata sostojba I nikoj ne razbira ama toa e

На LUCI 99 и Goci39 им се допаѓа ова.
  5. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    So joga ima nekoj probano velat mn.dobra bila za psihata

To celi 6 god jas 14god koga podobro koga poloso

Sega ja pr ke bidi pivofest am a jas nema sansi da izlezam mn guZva zaguslivo I mazot mi se nervira samo nesto ti e ete se ispitavme zdrava si neNaj deka psihata ne mi e arna hhhhh,pa sega I so zeludnikot ne sum vo red izgleda I toa psihicki mi e

6. Tigar92

Tigar92 Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13
    Se e povrzano a najmnogu zeludnikot so anks...

7. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Само соочување со секој страв е лекот....џабе и лекови и се....по прекунувањето се се враќа... бев со анкс 10 години....сега фала богу не пијам ништо и сум супер. Поминува чудово...ама треба многу борба со сам себе и паметот наш..

На Pozitiven, Smotko, Tigar92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Tigar92

Tigar92 Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13
    E kako se izbori kako go pobedi stravot?

9. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Napij se pivo I gotovo otide stravot haha izvini za segava ama znam kako ti e

10. Tigar92

Tigar92 Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13
    Pa so pivo se pominuva ama gjabe posle simptonite ti se dupliraat... Beter e haha

На avtomobil му/ѝ се допаѓа ова.
  11. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Se e individualno sekoj za sebe site ne sme isti nekoj moze sam da se spravi nekoj ne I
    Dur pomine pivfest da ne ja kara mazot i

Za zalene sme em zdravi a bolni

12. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Od mene za vas...

Kreni ja glavata i pogledni okolu sebe. Pogledni ubavo okolu sebe, no prethodno trgni gi crno-belite ocila i frli gi najdaleku sto mozes ili zakopaj gi vo zemja za da ne mozes nikogas poveke da gi najdes.
    Pogledni okolu sebe. Se razbudil nov den. Pocuvstvuvaj ja ubavinata na utroto, mirisot na cajot od nane so kriski limon i dozvoli mu na neznoto utrinsko sonce da te pogali po glavata.
    Vpivaj gi ubavinite na zivotot. Tie se nasekade okolu tebe.
    Zosto dozvoli niz magla da ti minat dragoceni dni, meseci i godini, patejki po izgubenoto i kopneejki po toa sto go nemas...? Soberi sila i turni ja od sebe grozomornata depresija i taga, koisto sto ja razoruvaat tvojata krevka dusa.
    Obleci lesna i udobna obleka, zamini vo priroda i napolni gi gradite so svez vozduh.
    Ubavinata i srekata se nasekade okolu tebe, no i vnatre vo tebe. Razbudi gi vo sebe: dobrinata, blagodarnosta, vedrinata, nadezta, radosta i optimizmot...Razbudi ja ljubovta vo sebe. Nasmevni se. Losite misli i cuvstva neka si zaminat.
    Zapocni da ja slikas novata stranica od tvojot zivot so veseli, zivi i razigrani boi.
    Slusaj zanesna muzika. Tancuvaj.
    Vnesi harmonija vo sekojdnevieto. Sakaj se sebe si. Gusni ja silno tvojata majka. Nekoj bi dal se za da moze da go napravi toa.
    Procitaj prekrasna kniga, gledaj go najnoviot film so tvojot omilen akter, izlezi na prosetka i napravi interesni fotografii.
    Zivej...!
    Tvojot zivot e samo tvoj i vo tvoi race...

На ♣ Alba Viduam ♣, Puppy lover, Smotko и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Dali vi se slucuva da idete nekade i da se osekata nemir eve na primer jas kaj majka mi ne mozam.da sedam me faka nekoja voznemirenost ne sakam.niv da gi sekiram a plus i vcera bev izlezena so maz mi na sladoled i pak tamu me fati nekoja voznemirenost i plus bremena sum ne mozam.nikakva terapija da primam

14. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Sekoja cest
    Kako ne mene doma me faka a ne pa na drugo mesto kako mrdnata sum stani sedni bogda cuva

Nie I so terapija ne sme kako sto treba

15. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Dali od anksioznosta moze da se sluci abortus posto od zavcera imam po palku krvarenje primiv inekcija i mi dade apcinja sega u glavata 101 misli mi se vrtat

16. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Ne pa ti kakvo zameruvajne taman to a e so b6 polno hhhhhh

Has pa kaj Majka mi koga ke pojdam super mi e ne mi se idi doma ,a to mislisi samo na bebeto I nisto dr se ke bidi super

Jas imav drugarka zaedno rabotevme I koga ke me fatese panika I velev lele ne mi e arno ke pAdnam I taa mi velese kako ne ke padnela ne ti e nisto sama so zamisluvas I ke mi skrenese vnimanie na drugo I mi pominuvase

На Tigar92, natemila и avtomobil им се допаѓа ова.
  17. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Секој ден по малку....како што знаеш секој ден да викаш лошо ми е, ова ми е, тоа ми е и да дремеш на фируми и бараш симптоми и се сожалуваш....ќе почнеш да го мењаш начинот на живот. Ништо не ми е...јас можам. Ми беше страв од гужви...умирав...одев намерно..еднас ќе избегам...пак ке одам...се додека не се убедам дека нема да паднам. Промената се прави секој ден малце по малце...како дете кое почнува да оди. Сите сте здрави и силни и можете. Најбитно во се е да имате некој кој ве разбира. За жал и кај мене беше така. Еј се тебе нешто ти е...дури и се разведов со сопругот.Ама сега сум по силна од кога и да е.

На Goci39, Pozitiven, Anie93 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Tigar92

Tigar92 Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13
    Alal da ti e jas cela familija ja zapistev site okolu mene se vrtat ama gjabe ovoj stravov nejke da cue da si zamine...

19. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    A jas so mislev samo mene taka mi se slucuva am a mn imalo, jas mislam deka se plasime of smrta najnmnogu potocno od nepozNatoto ili nekoj strav od detstvoto,jas pamtam imase reklama koga bev mala okolu 5god so ekologija za zemjata so gas mask a bese I ptici vo navta I na krajot eksplodira I brat mi me plasese mi velese sega ke eksplodira I jas nemozev da spijam Majka mi samo go karase am a dete ko dete mozebi podsvesno toj strav IMA udel vo ova

20. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Дали може по едно пиво покрај терапијата да се пие само по едно

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.