Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    luge kaj ste mnogu me boli glavata od sinoka cela vecer a eve i od sabajle pak

2. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    тука сум зоцее

напиј се апче и пробај со акупресура и мене некни ме уби главата ама баш ме уби дури и повракав
    ај напрај сто ти реков и кажувај како си
    јас сум тука

3. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    sto e ova ? aj pls detalno objasnuvanje :))))))))
    готово си прочитав
    ова најверојатно го има насекаде по аптеките низ бг па можам да порачам по некој отприлика еден тон :D па може и поевтино да го дадат бидејки наголемо се зема :rofl:
    мајтапот настрана ако сакате да се купи кажете ке порачам по некој што оди во бг

кој ве сака? :D
    SE RAZBIRA JASSSSSSSSSSSSS MWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :inlove: :inlove: :inlove:

4. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19
    Луге видите што сум нашла еве ви го линкот да ја симнете книгата и да ја прочитате но и практикувате http://www.nebojse.si/ForumArhiv/ind...5.0;attach=679

поззззззззззззззззззз

5. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19
    Епа вака Билката Страшниче се употребува за лекување на анксиозноста се пие 3 месеци до целосно губење на анкс.. јас ви го пуштив тоа ако имате можност да ја набавите се вари чај се цеди и на ден се пие по мислам дека беше 40 гр. по 4 пати на ден...

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19
    исто така прочитав и дека АКУПУНКТУРАТА (се надевам правилно го напишав) многу помагала за анксиозноста се правеле 7 третмани за прочистување на нервните канали и се губела анксиозноста комплетно

7. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    охохооо одговори одговори а јас си мислев сама си пишам дека нема никој Анетка сорриии :) срцка
    јас ке прашам мила некој што оди за бг како што погоре напишав па ако сака некој ...
    моментално мене неми треба ништо фала богу но добро е да се знае оти ние сме си такви особи преосетливи на се и стравот се јавува кога најмалку очекуваме
    јас имам еден страв :sweat: да бидам сама било каде :sweat:
    (барем така мислам бидејки пред некој ден останав сама дома и ко ме фати еден страв ухухууууууууу)
    додуша и сега сум сама и неми е ништо ама штом еднаш се јавил страв ке се јави пак

8. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19
    Аделче ова што ке ти го дадам сега линков ке ти помочне во врск со твојот проблем се надевам еве го

http://www.4shared.com/get/47lM0Vi1/Pan ... word_.html

тоа е книга која помага за анксиозноста и за било каков страв односно паничен напад како гледам на нет и барам нешто така ви пуштам за сите да победиме поззз

9. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19
    Иначе Адела да ти казам искрено и јас не се замарам многу со оваа анкс.. и јас шетам акам се возам на мотор ама буквално се правам дури и патувам и тоа со автобус не мислам воопшто на неа не се оптоварувам воопшто може сега на моменти да ми дојде некоја мисла и одма почнува муабет за нешто друго мислам на нешто друго и си викам е да бе само на тебе ке ти се случи нешто принцезата другиве луѓе за што се тука ко само ти да си на планетава и искрено супер ми доаѓа послем тоа одма си заминува и лошата мисла и се јас не пијам никакви антидепресиви пиев во почетокот меѓутоа ги откачив да ти казам искрено зошто воопшто не ми помагаа јас самата си помогнав на себе со бедоксинче, магнезиум и некогаш кога е лето ама ептен топол ден да гори пијам персенче едно сабајле и толку иначе пијам чајче од мајчина душичка и до сега сум многу задоволна од себе како карактер што недозволив паниката да ми го контролира животот и нема ни да дозволам.... поздрав до ситееееее и да не се оптоварувате 70% од нацијата млади ја има оваа моментална состојба на телото и умот.

10. guzi

guzi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    7
    со советите на дунј мислам дека тргнав напред еве веке трет ден како успевам да ги игнорирам лосите мисли фала дунја поздрав.

На anetka28 и dunja им се допаѓа ова.
  11. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    девојки еве нешто вежби
    1.Sekoja vecer pred zaspivanje se legnuva na grb,mislite se nasocuvaat kon nekoja ubava slika kako na pr. nebo,i ne se misli na nisto drugo.Zemas vozduh niz nos a ispustas niz usta.Seto ova go pravis na najspor mozen nacin.
    2.Vo slucai na golem napad(prepotuvanje,vrtoglavica i sl)
    zastani ispraveno i napolnija dijafragmata so vozduh....ne ispustaj dodeka da izbrois do 30-ova ke ti pomoigne da go smiris napadot.

:* :* :* :* :* :* :* :* :* :*

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    ти благодарам Анетка ке ја прочитам

13. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19

Ова иначе сум го пробала и делува да знаете Ч)))

14. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Аделче мила фала за вежбите!! Срцка си :)
    Ќе си ги правам секогаш пред спиење, дека тогаш најнапната сум :*

Kako ste vie denes inaku? Jас еве многу мрзила сум денес, лежам, ќе читкам нешто сега, па после торта ќе правам за брат ми, роденден му е, иако не заслужува, се однесува како идиот, ама ај....

Ве сакам многу!! :inlove:

Дуњааааааааааа Дуњичкеееее па каде си ти, јави се, дај знаккк :)

15. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    срекен роденден да му е :^:
    заслужувал или не ние сестрите секогаш повеке гледаме за браката отколку за себе тоа отсекогаш било така
    јас сум добра само многу ми е досадно незнам веке ни што да правам
    чекам да дојде една другарка ако воопшто дојде бидејки има работа ...

16. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    ANETKA не се отвара оваа дај некој друг линк

немој да давате пари јас два пати бев на акупунктура и тоа по 10 дена и ништо ама баш ништо од тоа :(
    и ANETKA кажи ми оваа книга
    е со превод или е на англ.

17. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Стравот е заедничко чувство дека дебне во сите човечки суштества, некои повеќе, некои помалку. Стравот е емоција која послужи нашите предци предците да останат будни и да се заштитат себеси од зло.

Но, милиони години, човекот имаше ден ризик да бидат нападна со диви ѕверови и divirato но денес не е толку среќен, дури и ако тие постојат и други ризици кои постојат денес.

Не треба да се плашат, па затоа, нешто треба да се срами, но ако станува патолошки и оневозможување тогаш да тоа е неопходно да се поправи.

Но, постои еден кој живее постојано во страв, стравот дека нешто лошо се случува да ја или најблиски, како и расположението на овој тип може да биде штетно за здравјето.

Но, против стравови, кои се познати или непознати, ние може да интервенира со цвеќиња на Бах цвет лекови кои излечи душата и чија корист се гледа, па дури и во телото.

Против преголем страв и паника дека резултатите во смисла на тоа каде опасност е многу силна, соодветен лек е сигурно Рок Роуз. Суштината е извлечена од растение кое расте на карпите на милост и немилост на времето, па ситуацијата каде итни продолжува.

Против обичните страв и тогаш стравот од несреќи, животни, темнина, оган, за да биде отпуштен од работа, а потоа таму каде што е причина, Mimulus е лек што е наведено, грмушки-како мов.

Кога стравот се јавува без причина, тогаш лек е да се Аспен.

Ако стравот е предизвикана од напор, без разлика дали ментална или физичка, и може да доведе до страдаат да се прават работите тогаш се покае, тогаш се цреша Слива.

Ако стравот се јавува затоа што ние сме загрижени за другите, особено за нашите сакани, а потоа соодветно лек е Црвениот костен.

ETE NESTO ZA STRAV AMA SE GLED DEKA E E PREVEDUVANO BIDEJKI NE E BAS JASNO

18. malo-84

malo-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    девојки мене вака ми изгледа денот- кога станувам пијам зелен чај( за намалување на анкс. заради танинот што го соодржи) потоа после јаедење пијам чај од кантарион, сега пијам и 2 пати дневно некои билни таблетки релакса( хмељ, страшниче,глог,валеријана, маточина, глог и рузмаин) за ефектите не можам уште ништо да кажам,потоа си пијам чај од хибискус( за намалување на хормонот на стрес кортизон, и воедно давање енергија) потоа пред спиење или чај од кантарион или маточина...... па некако убаво ми е.......позззз

19. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    :clap: :rofl: значи мало и ти си билкарка како мене барем бев до пред една недела 1 литар зелен чај пиев и околу пол литар камбуха (до пред 1 месец)

20. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Здраво мили мои :*
    со Гузи станавме ФБ пријателки..кога ја видов на слика вауууу..убава жена, убав маж, хехехе а малото ЗЛАТО...па кога ја подбрав, :envy: хеххехе се шегувам малку ја испокарав..и еве веднаш сфати дека треба да биде силна и упорна..многу сум среќна што неколку дена успева да ги игнорр лошите мисли...продолжи мила ..се е во нашите глави.
    Сиело мила кога веќе си платила и кога ке го добиеш останатиот делод Panic away ке ни го пратиш.Мене лично многу ми се допадна..иако ние голем дел од оваа знаеме ама сепак убаво е објаснето потеклото на анксот,вртоглавиците....и сите др.симпоми посебно ,,губењето на разумот,, или,,ннереалноста,,која мене многу ме плашеше...Всушност оваа што го прочитавв во голема мера не прави посвесни за состојбава во која сме и за која јас со право велев дека е СОСОТОЈБА а не болес , но бев оспорувана...Со нетрпение го очекувам остатокот...за мен не се проблем 10 евра..со оглед за какви глупости давам пари, аи колку пари дадов за разно-разни терапии и таблетки...се плашам да не еинтернет превара ..Сиело ке ни кажеш мила и ке ни го пратиш ако го добиешш...(..Гузи прочитај го делот во кој се вели дека лошите мисли само доаѓаат ама ништо од тоа нема ад стториш..тоа е само збунет а мисла..која си замонува..напразно се плаши ти никогаш нема даго испуштиштвоето злато,,)
    Инаку немав нет затоа ме немаше...хехххехех инаку пасвордот за Panic away е panic582 ..uba e ;itajte goi po nekolku pati dodeka stasa 2 del.
    Анетка ..кога вели веднаш мислам на нешто друго.......значи успеала да го совлада игноррр на негативната мисла, да ја пушти да си оди а неа да ја остави намира...браво Анетка ти си го совадала анксот...а за страшничето..нарачај.јас ке ти пратам пари по пошта :) ...слободно.нарачај и информирај се за употребата.
    Поздравче, ве сакам вечер пред спиењ пак ке ви пишам.Ве сакам и кој рече ..ниесме најсилни..заедно ..држете се...групнава терапија вреди многу ... :*