jas se izvinuvam ako mojot post ne e za vaa tema i stvarno sum bolna ama dokorive mi vikaat deka se mi e od psihata za toa i tuka pisuvam za da ve prasam dali i vas vi se desilo promena vo stolicata jas imam svetlo kafena stolica kako nes kafe so mleko medova boja zato ve prasuvam so edina cel za utehe dali na nekoj mu se desila vakva promena na stolicata oti veke neznam koj ispituvanja da gi pravam imam strav vo tolat da odam a i veke mi e preku glava od doktori eve i vaa nok ne sipijam i placam srcevo mi lupa od strav sto moze da bide
Да..тоа е од напнатост на мускулите..не плаѓи се кога ке се смириш ке запрат сите симптоми, СЕ ке исцезне.Поздрав
Веќе неколку пати, некои членови ти посочија дека тоа е нормално. И јас ти дадов неколку совети, ти пишав и ЛП, ти не сакаш никого да послушаш. И јас имав светла боја, си појдов на психијатар, ми дадоа апчиња за смирување и столицата сама почна да се регулира. Беше ли на психијатар, се обложувам дека не?!
Баш оти си 14 години, веќе си во пубертет. Депресијата и анксиозноста се нормални развојни фази во овој период и сите луѓе мора да поминат низ нив. Е сега, кај некој тие се повеќе изразени и траат подолго, а кај некој пак тие се помалку изразени и траат пократка. Ти не се секирај, како што таа депресија и анксиозност дошле, така и сами ќе си заминат. Овие години ти се најубави, не дозволувај така да ги поминеш. Се најубаво, поздрав.
Вака луѓе.. Како прво и основно анксиозноста ја разбираат само оние кои ја проживеале.. Не барајте утеха во луѓе кои не знаат што е анксиозност или слушнале за тоа, но никогаш не го доживеале затоа што џабе е .. Не го разбираат тоа.. не ја разбираат нашата болка, нашиот страв.. Ја сум имала и моменти кога буквално со сите разговарав за мојата анксиозност и знаете што? Само оние кои ја поминале ми помогнаа а другите се правеа дека разбираат некогаш превртуваа очи зошо не сфаќаат а некогаш па со нивните коментари како на пример " Еј абе немој толку стрес ќе имаш проб. со хормоните или па ќе ти падне имунитетот или срцето ќе ти ослабе" уште поеќе ме заплашуваа. Тогаш сфатив дека не треба секому да му кажуваме за нашата состпјба туку на тие што разбираат. Ко второ ја сум чист пример дека од анксиозноста неможе да се умре или па да се добие болест.. Од декември сум анксиозна и до сега чим ништо не ми се деси и пред месец дена екг правев на срце и си мислев којзнае шо ќе испадне дека пројдов низ многу стресови но екг испадна се нај нај ко што треба. Ова е всушност борба со самите нас! Но бидете сигурни дека проаѓа. Дури докторката ми велеше убаво што сум анксиозна зошто сум неколку степени над оние од моја генерац. и попаметна а најинтересно е што ми ги кажа овие зборови " Ќе видиш.. Ќе дојде денот кога анксиозноста ќе си замине.Тогаш ќе станеш посилна од сите ". Мн често напади добивам ама добро е што дум свесна дека ништо нема да е. Вака мозокот не тера да мислиме ама не сфаќаме луѓе оффф знам и мене ми е претешко еве доказ се некои личности од форумот што многу ми помагаат.. Знам дека и вие сте свесни но кога ќе дојде некој симптом нов одма се плашиме и забораваме на се.. Луѓе јас почнав да медитирам и б6 да пијам. Ако дајбоже сама успеам да ја надминам оваа состојба веднаш ќе ви пишам како сум хо сторила тоа зошто сакам да помогнам многу. Нонстоп стравувам од болести, во последно време на удари мислам ама тоа се само мислииии еве сега сум расположна и вака размислувам ама коа ќе ми се наврати симптом некој одма паника кревам .. Дури пред два месеца купив дневник за кој водам евиденција за мојата состојба и замислете на 5 јули пишав дека стравувам од удар срцев недајбоже.. Глејте.. 9 јули е а јас здрава жива. ОВА Е САМО НАШАТА МИСЛА.. КОГА ЌЕ СЕ ИЗНЕРВИРАМЕ АДРЕНАЛИНОТ НИ СЕ КРЕВА И ТАКА СЕ ПЛАШИМЕ ДА НЕ НИ СЕ СЛУЧИ НЕШТО!!! Луѓе кој има потреба нека ми пише јас сигурно нема да бидам олош за да не ви вратам .. Се надевам дека ви помогнав А и ви благодарам од се срце на тие што ме разбиравте додека незнаев главата кај ми е
Se si e napisheno na mesto e sega ostanave na nas kak ke go svatime voa ) i jas do sega so mojte misli trebise 10 srcevi udari , 5 mozocni i sizofrenija da iam ama od toa nisto nema )) uzivajte uf zivoto eden i edinstven e
epa toa de... ajde sea ke sedime kako isplaseni doma i ke cekame smrtta da dojde ... mi ako treba da bide nesto ke bide vo sekoe vreme toa nema da mozeme da go soprime... taka da treba da uzivime malce univerzumo ima plan za sekoj od nas )
Ne,samo b6 i magnezium.. bev 3 pati na psihijatar i veke mislam deka si zaminuva od mene imav i panicni napadi i depersonalizacii i se ne znaev glavata kaj mi e od negativni misli...
Еве, и јас пак ќе го повторам мојот проблем. Значи мене вакви стравови почнаа да ми поминуваат низ главата од 3 мај кога се удрив со главата во една даска. Ама тогаш немаше ништо ни рана ни крв. Бев и на доктор и таму рекоа дека нема ништо. ПОотоа ми кажаа дека овој период (со стравови) ми е таков бидејќи сум во пубертет и ми рекоа дека ова е нормално и дека ќе помине. Ама многу глупав и тежок период е.
Те сфаќам сите на оваа тема анксиозност сме вакви мислиме се и сешто не за џабе сме тука на форумов. Да ти кажам не се секирај значи не ти е ништо да требало да биде нешто тогаш одма ке било ама чим ништо не се десило значи ништо не е . Ти да видиш во мое маало едно детенце 5 годишно со точак го бутнаа доле директно на глава во бетон па ништо не му е ете го здраво си трчка се игра. Абе не се добива туку така крварења или шо знам шо. Затоа олабави малце не ти е ништо
Знaчи истa сум и јaс.Ден си викaм aбе aјде ништo немие друг ден лелеее стрaшнo aмa кaкo ве читaм ми oлеснувa знaчи не сум изрoд сaмo јaс и не пoбудaлувaм кo штo си мислев
Се грчиме коа ќе ни дојде некој симптом тоа е работата одма мислиме смртниот час дека е пред врата, ама како што реков "само мислиме" тоа е се во нашиот ум
Дa тaкa си е јaс пa декa имaм естрaсистoли нa срцевo и кoгa ќе ми прескoкне цел свет ми се превртувa Знaете штo случaјнo прoчитaв дoдекa бaрaв зa aнксиoзнoст декa тoa е сaмo периoд вo живoтoт кoј мoрa дa се пoмине и ги фaќa сaмo oние сo висoк степен нa интелегенцијa aкo ни е зa утехa сите сме пaметници
Поради непријатна случка денес, доживеав најверојатно беше тоа паничен напад. Ми се стресоа раце и нозе, почна левата рака да ми трне, мислев дека ќе се онесвестам, тахикардија... Сега сум многу потресена, хелекс се напив после случката околу 7 саат, и сабајле еден пиев. Ми е страв сега од срцев удар, како ли ќе заспијам ? А срцево ми спие.