Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Како мислиш 10 год.? Десет години примаш терапија и нема подобрување ? Воопшто анксиозноста не си заминува ?
    Јас мислам дека дефинитивно е до потсвестс наша. Кога мислиш дека едно апче ќе ти помогне и навистина ти помага затоа што твоите мисли се насочени кон тоа.

2. Goci39

Goci39 Активен член

pa imam problemi so prolaktinot a tie go pokacuvaat i mi rece nikako...inaku prolaktinot sam po sebe ne e opasen se regulira so apcinja ama mora da se kontrolira jas go dobiv so prvata bremenost sega mi e vo normalni granici ama nesmeam da piajm heleks i asentra posto navodno go zgolemuvale kaj luge so veke pokacen prolaktin

3. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Не бе како 10 години терапија , примав една година живеев нормално ја прекинав и пак истото ме најде и плус тешка депресија ме фаќа сега пак почнав со терапија малце ни е подобро, сакав да кажам пнекогаш ни е проблем недостигот на серототнин во нас а со позитивни мисли тешко човек да го надохнади во потешки случаеви , еден стрес во животот и пак долу паѓаш

4. 66-mo-1r

66-mo-1r Истакнат член

kako se spravuvate so trnenjeto na racete i nozete i konstantni grcevi i tikovi? Jas probav so magnezium ne ide...

La diabla likes this.
  5. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Епа што ти се случуваше сите овие години, зарем живееше цело време во страв и стресови ?
    Еве и мене при најмал стрес одма ми се враќаат лоши мисли, треперење на рацете, стегање во гради, страв и сл.

Goci39 likes this.
  6. Smotko

Smotko Истакнат член

Veke podolgo vreme se custvuvam prekrasno i deneska kako gjavolot da me natera da otidam sa napravam Ekg .. I otidov i sto da vi kazam srcevo 139 otkucuvanja vo minuta i pritisokot 130 so 100 hahaaha... Haoss a doma koga sum i pritisok mi e normalen i pulsot mi e normalen i samo svativ deka ovaa e igra na moeto ego koja jas se nafativ da ja igraam :) vo mojata potsvest mi beshe jasno deka ke se isplasam vo bolnica i toa i se sluci.. No sto e najvazno ne mu davam znacajne na toa i si prodolzuvam so isto tempo!! Samo sport i pozitivni misli

BurstBerry and pajton like this.
  7. СВН

СВН Истакнат член

А во мојата глсва минуваат мисли дека нршто не е во ред бидејќи времето многу брзо ми поминува.
    На пример, нешто сум сработил пред 4-5 часа и мене во еден момент ми текне на таа работа и ми се чини дека тоа сум го сработил пред 10 минути а не пред 4-5 часа и во тој момент ме обземе некое чувство на страв.
    На некој начин тоа е страв од брзото минување на времето.
    Дали го има некој ова доживеано.
    Поздрав и се најубаво. ☺❤

8. Goci39

Goci39 Активен член

Бaш ми е милo зa тебе чим се чуствувaш тaкa пoдoбрo сaмo прoдoлжи сo тoa темпo инaче мене пулсoт ми иде и дo 170 oткуцaи

9. Ledena1234

Ledena1234 Активен член

Среде ноќ ме буди некој немир, незнаев каде сум, вртоглавица страшна, испаничена што ми се случува а немам одговор...како да незнам која сум вас ви се случува ова? Не се издржува ова..

10. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Па живеев со стресови и страв некогаш повеќе некогаш помалку но кога ме бутна во депресија не се издтжуваше морав терапија да земам

BurstBerry likes this.
  11. sara97j

sara97j Истакнат член

Nedostatokot na serotoninot te pravi depresivna, a ne nervozna. Ama da i mene mi e nizok sam sto odbivam uste da pijam.

12. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Јас депресија осеќав не нервоза

13. Katty52

Katty52 Истакнат член

Има ли апчиња за да се надомести хормонот серотин?

14. Goci39

Goci39 Активен член

15. sara97j

sara97j Истакнат член

Антидепресивите. Логично :)

16. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Јади чоколадо...
    Вака јас една недела не пијам апчиња и сум топ. Не губите енергија бе и боја и сјај од тие антидепресиви?! Не ви е се плацибо ефект. Мене ме угаснаа само си ја враќам со денови енергијата се враќам на себе си јас од што морав пиев, таков отров у уста веќе никад!

La diabla and Pozitiven like this.
  17. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Како сте, како деновиве со анксиозноста? деновиве на моменти чувствувам како незнам ни јас како да опишам веќе како грутка во пределот на градите, како повремена болка, па некогаш неможам убаво да земам воздух и знаете како е одма страв тоа ја зголемува анкс. се мислам дека е во пределот на градите ова мие она, пробав синоќа со медитација ми помогна да заспијам ама денес еве пак исти симптоми, ми викаат за на одмор да идам да сменам средина ама јас несакам, само мислам да мие добро тоа мие најбитно а за на одмор не ни размислувам. Пишете кој сака што може да биде тоа чувство, таа болка како грутка во градниот кош, ккао да има нешо застанато таму, све мислите ми се таму, таман ќе си речеш добро е поодбро е и ете нешто пак ќе се појави.

18. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Отров се за некој но за некој лек

19. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

могуче е мене отров ми беа фала богу

20. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Многу работи се отров што ги конзумираме