Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Да, нормално во мирување е 80 во минута

да јас сум осетила, чудно чуство што ми се има јавено неколку пати ко да ми заигрува срцето, одеднаш ми се препотуваат раце и исто тахикардија бог да чува а и тоа на кафе ми се има десено со друштво коа сум најјлабава

Последна измена од модератор: 13 јули 2017
  2. Goci39

Goci39 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2017
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    14
    Мене у пoследнo време се пoчестo секoј втoр ден ми се случувa

И дaј некoј некa ми кaже имa ли прoблеми сo естрaсистoли дoктoркaтa ми викa пoврзaнo е сo aнксиoзнoстa aмa никoј oд вaс немa пoшaнo декa имa единственa ли сум сo вaкoв прoблем

3. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Може и од топлото ама пробај игнорирај , ја обично пијам вода многу така коа ке ми стане за да се сконцетрирам на водата да не мислам на чуството

Може ли некој да ми објасни како изгледа опсесивно-компулзивно пореметување? фала многу

4. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Кај ми требаше да прочитам дека жена починала заради топлото време..Од климатизирано излегла надвор и бум..
    А јас нонстоп такви шокови на организмот му правам...
    Во автобусите е преладно,излегуваш надвор 20 степени разлика..Од било кој објект да излезиш минимум 15 степени разлика во температура..
    Аман нека залади,го мразам летото!
    Секогаш полошо се осеќам летно време..

На CameliaMiller, LUCI 99, Nalayan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Goci39

Goci39 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2017
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    14
    Леле сеa сaмo штo сaкaв дa гo пишaм истoвo кo дa ми ги прoчитa мисливе и јaс мрзaм летooo мнoгу сум пoлoшo вo летo oвa тoплoвo е ужaснo...

На CameliaMiller и Be-yO-nCe им се допаѓа ова.
  6. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Kazete mi sto da pravam vcera na fb vidov eden vest kako majka ja ubila 3godisnoto dete so punjac i od toa sum sega mnogu voznemirena celo vreme mislam sto ako i jas go pravam istoto ???i strav me faka ne mozam sin mi da go gledam hic ama hic nesum dobra zaradi ovaa sto mozam da napravam kazete mi ? Kako taa misla da si ja trgnam od mene ?

7. Smotko

Smotko Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    47
    Stom se plasis od tos nema da go napravis :) covek sto bi go napravil toa ke uziva vo tie misli

На CameliaMiller и Goci39 им се допаѓа ова.
  8. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Da ama ete mislam sto ako mi e napisano toa i na mene da ni se sluci i.mnogu ms voznemiruva ne uzivam vo nisto od tie crni misli stvarno ovaa e uzas

9. Goci39

Goci39 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2017
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    14
    Еј ние aнксиoзните сме се oсвен луди кaкви глупoсти се тoa пa пoрaди стрaвoт дa не гo пoвредиш требa уште пoвеќе дa се грижиш дa гo чувaш и сaкaш a не oбрaтнo бoжее

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Треба за неколку часа да одам да правам ехо на срцето. :worried:

Многу ми е страв луѓе, што ако се угушам, онесвестам или имам рак на белите дробови. Имам чувство дека резултатите нема да бидат баш најдобри.

Зошто бе животе, ох! ;(

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Kazete mi dobar psiholog vo skopje ne sakam psihijatar posto bremena sum i nemozam sega da primam nisto

Dali od bremenosta moze po vise da te faka anksioznosta posto dobra bev ama.od kako ostanav bremena ne se osekam dobro

Последна измена од модератор: 14 јули 2017
  12. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Матичната ми рече некаде во румунска имало психолог и ми рече кога и да сакам ќе ми дадњ упат.Оди распрашај се.
    Во врска со бременоста можеби сега повеќе размислуваш и се плашиш па затоа и ти се продлабочува анксиозноста.
    Пробај со психолог, верувам дека ќе ти биде подобро.

13. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Бев на ехо.

Ми рече срцето ми е малку забрзано, и под итно да проверам штитна жлезда. Деновиве ќе одам.

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    3.065
    Можно е од возбуда забрзано да ти е

На Goci39 и Nalayan им се допаѓа ова.
  15. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    @Nalayan и мене ми е забрзано, а се друго е добро и крвна слика и тироида. Сигурно од страв ти се забрзало.Мене секогаш кога ми прават екг ми е забрзано. Пробај смири се, се е во ред.

На Nalayan и Goci39 им се допаѓа ова.
  16. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    Каде правеше ехо и колку те чинеше? на приватно или со упат? што друго ти кажува на ехо што гледа што ти рече друго, ваљда има параметри и ти кажува добро е нормално итн, мислам дека од возбуда што како ќе биде ти било забрзано

Снежана Андреева, Милка Ололовска појди на една средба поразговарај па ќе видиш што како дали ти одговара

Последна измена од модератор: 14 јули 2017
  17. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    mnogu mi e tesko i ovaa vecer ne spiev sekavi misli mi pominuvaa niz glava nez koj gavol me natera da otvaram na google za svetla stolica i mi se otvori deka moze da bide rak na pankreasot pocna srceto da mi lupa da se prepotuvam pocnav da mislam deka vakov zivot ne mi treba noki ne prespani od doktor na doktor a resine nema nema izlaz samo vaka site gi macam pomisliv da si go odzemam zivotot i da se spasam sebe a i drugite ama ne uspeav nemav srce toa da go naprav nemav hrabros a tolku posakuvam da me nema vise oti na mojte problemi kraj nema velat poslem dozdot sonce ide kaj mene niko da dojde imam prasano po mnogu forumi za posvetla stolica nikoj nema tavko iskustvo ke da se tie ispumreni sto go doziveale toa imam prasano doktor ke da tie na psihicka baza ke da sum nekoj maher koj psihicki imam mok da go promeni izmetot ako veruvame vo dedo mraz tako e mozno i voa otvaram na google da se utesam dali e povrzano so anksioznos ne dava takva informacija mi dava rak na pankreas i moze sum dosadna mnogu na forumov so ova stolica ali ako ne si ja kazam tuka makata kaj da ja kazam i na koj a da me razbere edno psihijatarot moze da me razbere i vie i da mi dadete sovet a moze i ne sum za na vaa tema moze satvarno sum si bolnicka ama jas taka si se tesam pozz

18. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Колку и да ти збориме овде џабе е. Немаш рак и не умираш , ама ти си запнала дека е така и готово. Побарај стручна помош дур не е прекасно.

На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    @LUCI 99 @BurstBerry

Девојки како сте денес?

Инаку да, бев малку вознемирена вчера за време на прегледот, веројатно и затоа ми се убрза срцевиот ритам.
    ..Мене сепак и понатаму ми е проблем гушењево, како кнедла имам во пределот на хронопроводот, затоа и денес бев на клиника да испитам тироидна, и сега ми рекоа резултати дури до 16 часот. Вака дур чекам, ќе ме убие неизвесноста. :worried:

Инаку, дали мислите дека ако резултатите од тироидата испаднат добри, постои можност да имам бронхијална, или некој друг тип на астма? Дали е паметно да одам и на пулмологија/спирометрија на преглед?

20. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    3.065
    И тироидната ке ти биде во ред ке видиш нема ни астма да имаш ни пак некоја друга болест истото и јас го имам гушење но сега ми е намалено ... толку изгледа дека е телесен проблем што ке те натера се да испиташ и покрај тоа што се ке биде во ред ке те натера да се сомневаш, гушењето е на психичка база .

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.