Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Аии како бе заборавил. Ништо ќе пиеш терапија ќе си внимаваш на исхрана и ќе бидеш супер :)

Nalayan likes this.
  2. pajton

pajton Истакнат член

Не се осекам добро цела ноќ не сум сум спиен,ми трепери целото тело како некоја трема,имам викендот свадба на близок плус треба да одам на одмор ми се влоши состојбата се ми беше ок до вчера

3. tasikike

tasikike Истакнат член

i jas ne sum voopsto dobra ovie denovi,loso mi e vo zeludnikov napnato doma ne odam na rabota dva meseci i sega doma napnato e deka ne odam i namesto da se opustam mene me napnuvaat uste tolku i poloso mi e,snosti se razbudiv pak loso bevme do brza pomos mi veli opustise ne ti e nisto,i deneska ne mozam mazot mi da go slusam namesto da me razberi toj me napnuva ne sum bila sposobna za rabota pari snemuvalo kolata ke ja prodava abe ke puknam veke,pa i vremevo zesko ne se disiuste ponapnato

4. pajton

pajton Истакнат член

Го мразам летово многу

5. Anie93

Anie93 Популарен член

Она кога не го живееш денот туку го преживуваш. :(

CameliaMiller and Nalayan like this.
  6. pajton

pajton Истакнат член

Точно така

CameliaMiller likes this.
  7. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Друштво, а турбо дупси дупси камо? :rofl:

Мора малце акција на жешково за да биде подобро. Под туш, на маса, рингла, не е важно, што почесто тоа подобро, ај промс. :makeup:
    Како беше песната од Тамара, така треба и ние за исфрлање вишок енергија. :D

LUCI 99 and tasikike like this.
  8. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Пријателчиња дали има некој од вас проблем со излегување на жешково стоење чекање во банка маркет..... Мене ова ми се случува и покрај терапијата па ако може совет некој ќе одам на одмор и уште толку се ребрам како ќе поминам на жешково

9. pajton

pajton Истакнат член

Ми се врти во стомак цела вечер денес сум плус на суд мислам дека ке добијм паничен напад зошто се мачам не се напијам еден хелекс можда и ми пројде

10. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

:x:x
    Јас денес бев до градинка да го пишам син ми а потоа во банка вбанка се испрепотив мислев ќе се онесвестам.Сега лежам дома мислам јазикот ќе си го голтнам само што се напив хелекс

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@kostadinka24 Јас вчера по 2 часа на сонце со синот, и тоа во 9 излеговме, имав таква страшна главоболка-паника ме фати, што нема шанси преку ден без потреба да излегувам веќе. Цел живот сум мразела лето и мислам најизразени ни се симптомите сега.

12. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Јас одам на плажа малку во живот да се фрлам:D

Nalayan, tasikike and Krik like this.
  13. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Искрено сочуствувам со сите вас кои минувате низ овој пеколен пат. Ви гарантирам дека има излез. Премногу читав за анксиозноста и паничните напади и се чудев како јас ќе излезам од таа состојба. Се почна пред 3 години, кога имав премногу стресен период, знаев дека ме чека на порти таа подмолна психичка ,,болест'' (и претходно имав симптоми, но не со толкав интензитет). Дел од тие симптоми беа: тешкотии при дишење, тахикардии, потење и трнење на дланките, чувство на вртење и несвестица, проблеми со рамнотежа и вид итн. На сметка на тоа пиев лекарства, всушност коктел uppers and downers, кои ми помогнаа постепено да излезам од таа центрифуга на милиони емоции и потреби во секунда. Ги пиев скоро година дена, се додека не станав во буквален смисол-крава. Мислам дека мојата слика во огледало беше пресудна јас да се оправам и да ја исфрлам целата таа хемија што ја внесував во организмот. Се откажав, cold turkey, знаејќи дека нус-ефектите ќе ми го начукаат, али сепак, знаејќи се себеси како изгледав пред да ги зимам, и карактерно колку сум различна со нив и без нив, ми беше доволен мотив да си речам опрај се жено, контролирај се, посилна си од тоа!!!
    Еве веќе една година како сум чиста и да не речам се чувствувам супер, иако се случува понекогаш да имам некаков симптом, но како што ми било претходно-не.
    Сепак не се откажав во целост од лекарства, преминав во поблаги средства кои и ден денес си ги пијам. Си купив Пасифлора, чај од хмељ, Б-комплекс и неодамна и Лунерба. Сите се на природна база, можеби ми делуваат како плацебо ефект, ама тоа не ме интересира битно мене ми е ОК.
    Сакам да кажам, не сум јас нешто посилна од вас, верувајте возможно е да ги надминете овие состојби, само треба време, верба во вас самите и зацртана цел. Тешко е знам, ама низ истото и јас поминав. Најдете хоби, работете повеќе, чистете, чувајте милениче, купете си растенија, дајте му на мозокот задача да се насочи кон други нешта, сексајте се да му е*ам мајката, трчајте, возете точак, ролери, тротинети било што. Колку послободно време, толку и таа анксиозноста ќе ви расплаче мајката.
    Ви посакувам со лесно на сите, али ќе пројде, не е шизофренија ебаго :)

Ringishpil_, Cuci81, ivanshe and 6 others like this.
  14. Smotko

Smotko Истакнат член

I shizo se leci ebago!! Predobro napisheno :)

LUCI 99 likes this.
  15. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

баш, од проклетава анксиозност буквално секој ден ми е преживување а не живеење

Anie93 likes this.
  16. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Абе ке се излечиме и ние ебаго шо!

Petar80, Sandra91 and Nalayan like this.
  17. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Шо е со пцуењево бе, каде цензура? :D

Така така само заби за оваа болест!

LUCI 99 likes this.
  18. yana147

yana147 Истакнат член

potpolno te razbiram jas i ti sme vo mnogu slicna situacija jas ne odam na rabota nostop mi se prefrla deka ne odam na rabota i deka samo po doktori odam isto taka imam maka so zeludnikot mene mi se javuvaat bolki vo gorniot del od stomakot povremeni i prolivi vo slicna situacija sme ti kakvi maki imas so zeludnikot koj simptomi gi imas

19. Оленка*

Оленка* Популарен член

Во последно време, во најразлични моменти, и да седам и да работам нешто полесно, дури и при лежење (исклучиво кога сум опуштена и не размислувам за проблеми) чувствувам како срцево јако да ми чука, како многу да се контрахира, како повеќе крв да исфрла, дури и крвта ја чувствувам кога излегува и некако многу неубаво чувство е. Ко палпитации ќе му дојде нешто. Инаку имам низок притисок и никогаш не можам да си осетам пулс освен на врат.
    Не знам дали ми се враќа анксиозноста, или нешто друго е во прашање. Му се има случено на некој друг или на доктор да одам да испитувам?

20. AURUA

AURUA Истакнат член

Се се лечи со примена на редовна терапија. Дајте малку пореалистично приземјено да не пишам понаучно објаснување и тинејџери читаат и ќе помислам тргни се од терапија удри на се*с итн. и ќе се излачат. Пред се за секое психичко растројство си треба стручно лице за следење психотерапија и лекови ако се потребни и до кога се потребни стручњак да утврди. Зборувам стручно лице кое си ја познава и сака работата а не да му поминат минутите да му влага од едно во друго уво што зборуваш да ти наплати наклука со лекови и чао-пријатно. Инаку најарно е секој да дојде до фаза со природни лекови да го истурка денот како тебе. Ама за до таму има многу работа на психата секој за себе. Овие психички состојби бараат внимание и трпение и следење зошто се повторуваат, може од неземање редовна терапија преку ноќ полоши симптоми да се има.

Vegegirl and Krik like this.