Не се осекам добро цела ноќ не сум сум спиен,ми трепери целото тело како некоја трема,имам викендот свадба на близок плус треба да одам на одмор ми се влоши состојбата се ми беше ок до вчера
i jas ne sum voopsto dobra ovie denovi,loso mi e vo zeludnikov napnato doma ne odam na rabota dva meseci i sega doma napnato e deka ne odam i namesto da se opustam mene me napnuvaat uste tolku i poloso mi e,snosti se razbudiv pak loso bevme do brza pomos mi veli opustise ne ti e nisto,i deneska ne mozam mazot mi da go slusam namesto da me razberi toj me napnuva ne sum bila sposobna za rabota pari snemuvalo kolata ke ja prodava abe ke puknam veke,pa i vremevo zesko ne se disiuste ponapnato
Друштво, а турбо дупси дупси камо? Мора малце акција на жешково за да биде подобро. Под туш, на маса, рингла, не е важно, што почесто тоа подобро, ај промс. Како беше песната од Тамара, така треба и ние за исфрлање вишок енергија.
Пријателчиња дали има некој од вас проблем со излегување на жешково стоење чекање во банка маркет..... Мене ова ми се случува и покрај терапијата па ако може совет некој ќе одам на одмор и уште толку се ребрам како ќе поминам на жешково
Ми се врти во стомак цела вечер денес сум плус на суд мислам дека ке добијм паничен напад зошто се мачам не се напијам еден хелекс можда и ми пројде
Јас денес бев до градинка да го пишам син ми а потоа во банка вбанка се испрепотив мислев ќе се онесвестам.Сега лежам дома мислам јазикот ќе си го голтнам само што се напив хелекс
@kostadinka24 Јас вчера по 2 часа на сонце со синот, и тоа во 9 излеговме, имав таква страшна главоболка-паника ме фати, што нема шанси преку ден без потреба да излегувам веќе. Цел живот сум мразела лето и мислам најизразени ни се симптомите сега.
Искрено сочуствувам со сите вас кои минувате низ овој пеколен пат. Ви гарантирам дека има излез. Премногу читав за анксиозноста и паничните напади и се чудев како јас ќе излезам од таа состојба. Се почна пред 3 години, кога имав премногу стресен период, знаев дека ме чека на порти таа подмолна психичка ,,болест'' (и претходно имав симптоми, но не со толкав интензитет). Дел од тие симптоми беа: тешкотии при дишење, тахикардии, потење и трнење на дланките, чувство на вртење и несвестица, проблеми со рамнотежа и вид итн. На сметка на тоа пиев лекарства, всушност коктел uppers and downers, кои ми помогнаа постепено да излезам од таа центрифуга на милиони емоции и потреби во секунда. Ги пиев скоро година дена, се додека не станав во буквален смисол-крава. Мислам дека мојата слика во огледало беше пресудна јас да се оправам и да ја исфрлам целата таа хемија што ја внесував во организмот. Се откажав, cold turkey, знаејќи дека нус-ефектите ќе ми го начукаат, али сепак, знаејќи се себеси како изгледав пред да ги зимам, и карактерно колку сум различна со нив и без нив, ми беше доволен мотив да си речам опрај се жено, контролирај се, посилна си од тоа!!! Еве веќе една година како сум чиста и да не речам се чувствувам супер, иако се случува понекогаш да имам некаков симптом, но како што ми било претходно-не. Сепак не се откажав во целост од лекарства, преминав во поблаги средства кои и ден денес си ги пијам. Си купив Пасифлора, чај од хмељ, Б-комплекс и неодамна и Лунерба. Сите се на природна база, можеби ми делуваат како плацебо ефект, ама тоа не ме интересира битно мене ми е ОК. Сакам да кажам, не сум јас нешто посилна од вас, верувајте возможно е да ги надминете овие состојби, само треба време, верба во вас самите и зацртана цел. Тешко е знам, ама низ истото и јас поминав. Најдете хоби, работете повеќе, чистете, чувајте милениче, купете си растенија, дајте му на мозокот задача да се насочи кон други нешта, сексајте се да му е*ам мајката, трчајте, возете точак, ролери, тротинети било што. Колку послободно време, толку и таа анксиозноста ќе ви расплаче мајката. Ви посакувам со лесно на сите, али ќе пројде, не е шизофренија ебаго
potpolno te razbiram jas i ti sme vo mnogu slicna situacija jas ne odam na rabota nostop mi se prefrla deka ne odam na rabota i deka samo po doktori odam isto taka imam maka so zeludnikot mene mi se javuvaat bolki vo gorniot del od stomakot povremeni i prolivi vo slicna situacija sme ti kakvi maki imas so zeludnikot koj simptomi gi imas
Во последно време, во најразлични моменти, и да седам и да работам нешто полесно, дури и при лежење (исклучиво кога сум опуштена и не размислувам за проблеми) чувствувам како срцево јако да ми чука, како многу да се контрахира, како повеќе крв да исфрла, дури и крвта ја чувствувам кога излегува и некако многу неубаво чувство е. Ко палпитации ќе му дојде нешто. Инаку имам низок притисок и никогаш не можам да си осетам пулс освен на врат. Не знам дали ми се враќа анксиозноста, или нешто друго е во прашање. Му се има случено на некој друг или на доктор да одам да испитувам?
Се се лечи со примена на редовна терапија. Дајте малку пореалистично приземјено да не пишам понаучно објаснување и тинејџери читаат и ќе помислам тргни се од терапија удри на се*с итн. и ќе се излачат. Пред се за секое психичко растројство си треба стручно лице за следење психотерапија и лекови ако се потребни и до кога се потребни стручњак да утврди. Зборувам стручно лице кое си ја познава и сака работата а не да му поминат минутите да му влага од едно во друго уво што зборуваш да ти наплати наклука со лекови и чао-пријатно. Инаку најарно е секој да дојде до фаза со природни лекови да го истурка денот како тебе. Ама за до таму има многу работа на психата секој за себе. Овие психички состојби бараат внимание и трпение и следење зошто се повторуваат, може од неземање редовна терапија преку ноќ полоши симптоми да се има.