nemam jas bolki samo levava strana mi e kako skapana da se izrazam taka,pri dopir posebno cuvstvuvam slabost ako sum svitkana mi se slosuva omalaksuvam, i kako da me grepka nesto odma pred rebrava mestoto posebno ovie denovi samo mi se losi,i ako ne kasnam nesto vo momentot mi se cini ke padnam i samo jadam posle tesko mi e,ti kakvi siptomi imas za vas neznam ama denes sum haos jas od koga stanav loso nemam gram energija samo prepotuvam,mi se vrti abe horor sum pa i edna komsivka mi kaza nekoja zena umrela mislam zenava so maka bila so stendovi ama kaj mi kaza kaj mi zapusti,kaj taka ne arna uste tolku mislam sega
Ова не се однесува само на тебе што ќе го кажам. Генерално ќе зборам за форумџии ќе си се прондајдат. И не е со никаква лоша намера, ех камо да имаше и мене некој да ми каже пред една година. Значи и јас патев од анксиозност ама после толку голема напнатост пристигна деперсонализацијата и знаете што тогаш си numb ништо не ве плаши. Никој не може да ја избегне смртта ниту пак предвиди. Дај приберете се со време. Побарајте стручна помош пијте терапија зошто верувајте полошо од да се плашиш од смрт е да не се радуваш ниту плашиш за ништо
Прво, не си во право, психолошките заболувања се далеку покомплексни заболувања и не, не се лекуваат туку се користат лекарства за минимизирање и/или превенирање на евентуалните симптоми карактеристични за одредената психичка болест. Во овој случај, анксиозноста не е психичка болест, туку e психичка состојба, збир на различни емоции и соодветни реакции. Второ, со оглед на фактот дека поголем процент на форумов се млади лица, а темата секс е преполна со мислења, сметам дека воопшто не сум погрешила за моментот дека сексот го посочив како средство за олеснување на симптомите на оваа состоба, но и никаде не посочив дека конкретно со тоа може некој да се доведе до нормализирање на својата ситуација. Посочив и други активности кои можат да придонесат за подобрување на менталното здравје, но на кој како му одговара тоа го чита, така?!? Трето, девојко, јас не го туркам денот, баш напротив сега го живеам во целост. И да, немора да се труеме со антидепресиви и бензодиазепини, постојат природни алтернативи на истите, но повторно да не бидам нападната, не советувам никого да прекине со препишаната терапија или пак на своја рака да одлучува за примена на истата. Со прекинот на терапијата може да дојде до појава на симптоми на повлекување кои пак, од друга страна можат да бидат со многу посилен интензитет од претходната ситуација. Јас го споделив моето искуство, мојата борба и моето воведување во нормализирана состојба,што не значи дека истото би требало да е правилно и да служи како пандан за нешто. А за стручност и наука, земи книга по психологија и прочитај ако те интересира, јас како лаик толку ми е црпката.
Почитувам кога си признава особата. Ако ти пишев истово за што извлеков заклучок од твоите лаички мисли напишани да споделиш твое искуство ко да го откри магичниот лек за анксот ќе се навредеше. А за мене ич да не ја мислиш. Јас драга за тебе ја имам измислено психологијата. Секое добро со животот што го живееш и искуствата што ги споделуваш. Мене не ми се допаѓа за некои нешта кои ги сподели( удри на с..с) и да таму ми е мозокот, мојата психологија таму ме учи да ми е мозокот. Споделувате на форум и очекувате во несвест луѓе да паѓаат на некои работи кои благе везе немаат со наука, психотерапија и психо медикација. А анкосиозноста мила не е состојба, си има соодветна дијагноза иди провери си во рецептите да не гуглам што е ознаката некое панично стерсно растројство итн. Јас со психологијава моја не разбирам лаици и психијатрија.
Девојко искуство прераскажувам, не пишувам докторска дисертација. Него, ме интересира како ти имаш толку познавање во психологијата кога според тоа што го пишуваш индицираш дека анксиозноста си има своја дијагноза, анксиозноста е дијагноза, заправо да биде појасно, се зема анамнеза, а потоа се дијагностицира анксиозност, секако доколку постои сомнение за истото, на што следи препишување на соодветна терапија. Потоа, панични напади и анксиозноста се појави кои понекогаш симултано настапуваат, но во никој случај не се исти пореметувања или пак растројства, како милуваш кажи си ги (не ментални болести).
A sto velite,koga ke se prekinat lekovite poloso ke bidi?ako ne da negi zemam duri ne mi se pocnati salam,samo nekolku dena GI zemam,mislam jas vo ovie godini mn fazi prebrodiv od anks bez apcijna,ovaa sega nova mi e so budejne od son so nekoj strav kapak zeludnikov mn.mi ja zgolemuva anksioznosta inaku do nekoj stepen pocnav da ja kontroliram I jak stres mi go aktivira problemo so zeludnikov so to a I anks
Дали да ги земаш или не, зависи од лично тебе, дали можеш без нив или пак со нив. Прво, се надевам тој што ти ги препишал апчињата ти навел дека дозата постепено се накачува, бидејќи при самиот внес правиш одреден дисбаланс во организмот. Самиот организам, навикнувајќи се на новата ситуација покажува одреден степен на симптоми во смисла на силни мигрени, проблеми со ГИ тракт, халуцинации, електрични празнења во мозокот. Сето тоа престанува за две до три недели. Сепак, не секој ги искусува овие симптоми, кај некои се незабележителни, кај некои пак се доста изразени, јас бев дел од вторите. Е сега, не е дека не смеат да се прекинат, туку како што постепено се внесувале, така постепено и се намалува дозата, што зависи пак ќе кажам количината на дозата и времетраењето на терапијата. Во секој случај, доколку сметаш дека неможеш на друг начин да излезеш од таа ситуација, не се мачи земи апчиња, ќе ти купат време додека целосно не се опоравиш. Секако би било од полза да имаш подршка од околината, на крај краева и муабет да имаш со некој да направиш. Иии уште побитно, ако ме прашуваш мене, фрли си го кафето во канта, делува смешно, меѓутоа има свој удел во интензивирање на симптомите. Последно, немој ни алкохол да конзумираш, може да има интеракција со лековите, во смисол на појава на несакани ефекти или пак да го инхибира дејството на самите апчиња.
Da prva nedela po polovina potoa po celo treba da zemam,nekoi neskani dejstva dosega posebno nemam osven mi se cini sostojbava so zeludnikov deka mi se vlosi poveke mi se gadi I omalaksana sum, od apcinata da e?
Можно е, зависи што ти препишале, како и да е би требало после максимум еден месец да почуствуваш подобрување, односно нивно делување. Значи не се секирај, не си сама, секој втор веќе е анксиозен, живееме под постојан стрес и пресија од околината. Колку повеќе придаваш значење на она што ти се случува толку повеќе ќе те јаде истото од внатре. Не дозволувај мозокот да си игра детска градинка со тебе, ти си во контрола, запамти го тоа. И секогаш кога ќе почне да ти се врти или пак да губиш здив број до 20 и диши длабоко, кажувај и на анксиозноста да удри повеќе по тебе, дека можеш да истрпиш и повеќе од тоа.
Citram mi prepisa,inaku 13god jas se boram so ova prvo ne znaev deka imalo mn kako mene pokasno razbrav,si mislev deka samo mene mi se slucuva,kafe i onaka ne pijam mn.dve najmnogu cigarite dva meseci veke ne pusam poradi zeludnikot,cudna rabota e mozokot sto moze da ti napravi,kazav veke ednas samo vo bremenosta ne mi bese nisto togas bev najaka ne se plasev ni na porajgaj site odma ispanicija jas ne
Дечки,вечерва треба да се собираме со друштвото,ама и пијаат тие,е сега сакам и јас нешто малце да се напијам ама нз дали бело вино или пиво (и двете по пола а може и помалце чаша) пошто ми е страв,инаку дозата на апчиња АД ми е зголемена на 20 мг а лекот за смирување ми е скратен на сабалје што требаше да го пијам,истиот го пијам навечер пред спиење.Е сега ми е после колку саати по алхохол смеам да го пијам апчето? Позз
И две ти се многу пробај барем еден месец да го оставиш кафето, сама по себе ќе си осетиш. Јас скроз го баталив турското и нес-кафето. Доколку не ми веруваш дека кафето, односно кофеинот има и те како огромна поврзаност со анксиозноста повели линк и прочитај, многу работи ќе ти станат јасни. https://bebrainfit.com/caffeine-anxiety/
Vo pravo si,to kako oseti od koga go ostavi kafeto?te prasuvam zatoa sto imam citano opsto za dr. raboti Edna den citam kako e dobro za zdravjeto Dr.nedela kako e stetno zatoa te ptasuvam licno kako oseti
Го оставив едноставно, решив да пробам и испадна дека ми е подобро без него. Што знам што конкретно осетив, првично беше тоа што не бев толку раздразлива, едноставно порелаксирана и без тахикардии. Ти викам пробај извесен период, да изгубиш нема што, ама можеш само да добиеш.
Decki dali brufenot IMA vlijanie na AD,Dene's me bolese mn.glavata se napiv brufen vo kesicki sto se i ne se napiv od citramot,ima vrska ako go preskoknav edna den?
Антидепресивите се пијат секој ден по дадена шема, значи од еднаш што си прескокнала ништо нема да ти биде, но не смееш да ги пиеш како што ќе ти текне, ако сакаш да почнат да делуваат. Бруфенот во никој случај не се меша со АД, има несакани ефекти, постои цела листа на лекови кои не смеат да се комбинираат со нив. Затоа пред да се почне со нешто да се зема, треба упатството да се прочита, во смисла на како делуваат антидепресивите, несакани ефекти, интеракции итн.
Здраво луѓенца. Може прашањево не ми е за тука, ама сепак ќе прашам и овде бидејќи бев активна и на оваа тема порано.Додека повеќето од вас мака мачат со забрзани откуцаи на срцето и алично, мене ме мачат забавени откуцаи.Забележувам веќе неколку месеци така ми е, не обрнував внимание, меѓутоа сега малце ме замисли.Немам некои симптоми поврзани со тоа, а пулсот ми се движи меѓу 50 и 55 откуцаи во минута.Дали некој имал вакво искуство?