Go procitav upatstvoto zatoa prasav e sega posto ne se napiv vcera citram a se napiv brufen se nadevam nema da ima nesakani efekti,i dr.pija zipantol za zeludnik a isto taka peocitav ima nua pojavi so citramot ama dr vidovi na apcijna bea za zeludnik,ti sto velis kako poiskusna?
Значи како да сум го напишала јас текстов, исти симптоми истра страна исто се, пукнав веќе некое време ама мислам дека си го најдов спасот. Вежбање, почнав да вежбам, возам точак, зумба и слично. Само што почнав мускуливе на стомаков ме болеа не знаеш колку, сватив од стрес од размислување од фаќање положби да не ме боли од пипање по стомак да не си најдам нешто сум се вкочанила. Се надевам го победив и стравот и проблемите што си ги предизвикав на стомакот со истиот
Se nadevam I of srce to posakuvam da go pobedis,velis vezbajne e spasot,neka podzaladi I jas ke vezbam neznam samo dali joga ili aerobik teski do vezbi da e,a imase nesto ispitano?has ispitav bakterija nemam I na who go snimav dobar e zeludniko,ti?
ЈАс трчам секој ден по 30 минути со паузи луѓе можно е од Зепирата да ме боли главата или од Лоразепамот? Овие неколку денови многу ме боли,накачена ми е само зеирата од 10 на 20 мг и ме боли само на одручек
Не сум поискусна, само сум хипохондрик и љубопитна да дознаам што земам и како земам. Значи не е да не земаш други апчиња ако имаш проблем, туку прво прочитај и ако истото е на листата за интеракција со антидепресивот најди друга алтернатива. Пример, конкретно за главоболки наместо горенаведеното, земи аналгин, јас пример земав аналгин по потреба и немав никаков проблем. А да експериментирам и после да ризикувам нешто да ми се задеси, премногу сум плашлива за да го направам тоа.
Da vo pravo si, jas pogolem panicar sum mi se cini, am a Dene's bev kaj maticnata rece ne e problem I za brufeno i za zeludnik apcijnata
Како сакаш така, ако сметаш дека е во право продолжи, ја лично не би ризикувала. Еве пак линкови конкретно за бруфенот во комбинација со антидепресиви (има различни генерички имиња,во овој случај го пребарував како ибупрофен, меѓутоа е истиот лек на различно поднебје). http://www.mensjournal.com/health-f...-painkillers-a-dangerous-combination-20141028 https://www.eurekalert.org/pub_releases/2007-10/uoea-aap100807.php
Zdravo na site... Denes tocno dva meseca i sedum dena kako pijam Elicea od 10 mg...Kako sto kazav i prethodno: jas sum nov covek, jas sum prerodena...Pocnav da go ziveam zivotot kako sto treba da se zivee, si ja vrativ starata kilaza, samodoverbata, ubavinata...Spijam normalno, jadam normalno ,imam zelba za doteruvanje, izleguvanje, druzenje...Citam sekoj den, slusam muzika, se smeam, gotvam...Jas sum povtorno covek... Krivo mi e premnogu za godinite minati vo taga, melanholija, bezvolnost, nemir, strav, bolka...Isto taka krivo mi e sto dozvoliv moite kvaliteti da bidat vo senka, vo moeto minato koesto poleka ama sigurno go ostavam zad sebe... Tie sto me citavte celo vreme, znaete do pred dva i nesto meseci kakva bev ( nitu vo zivite nitu vo mrtvite...) Sega sfakam sto znaci kvalitetno da se zivee, so polna dusa i so elan... Na kontrola kaj psihijatarkata sum vo sredina na septemvri...A na poslednava kontrola koga bev mi potencirase fizicki da bidam aktivna celo vreme i da si prodolzam kako do sega...
jas denes ne sum vo red od snosti glavava mi e matna,dusava kako omalaksana,nervozna grbov me boli vo zeludnikov mi se losi apcijnata gi pijam 10tina dena mozno da e od niv? bravos,prodolzi samo taka znaci ima nadez za site
Bravo..bas mi e milo sto go citam ova.mene mi dadoa zanfexa.i beter mi bese fatif frliv vo kanta i resiv sama da se boram pa da vidime koj ke pobedi jas ili prokletievo..Bravo za tebe..
Како сте денес? Јас чувствувам некоја чудна вртоглавица денес, како во секој момент да ќе се онесвестам и кога ќе се допрам кај градите како да не ми чука срцето... Треба да влезам да се бањам а потоа да одам на гости, не знам дали ќе можам.
@tasikike Можно е, да. Пред да почнат да делуваат антидепресивите, нормално е да има влошување на симптомите. Речиси сите овде ги истргавме истите маки, држи се.
Здраво на сите! Дали некој од вас има пиено арипризол и зафекса хр? јас ги пијам веќе 8-9 месеци и некако не ми помагаат...ако некој од вас има слично искуство ве молам пишете ми...
Se nadevam nema zaludno da go trpam ova I pobrzo neka pocnat da deluvaat of vtornik pocnuvam so nova rabota se nadevam nema da se posramotam,od prilika kolku vreme vaka so vakvi simptomi?denes vo stomakov ne mi e dobro diarea imam aman veke
Се работи за долг временски период, побарај да ти ја сменат терапијата или пак да ти ја покачат дозата на твојата. Елицеата e од поновата генерација и генерално луѓето имаат позитивно искуство од неа. Не секогаш терапијата одговара кај сите, туку индивидуално. За среќа, кај мене од прва се погоди.
Jas piev brufen so assentra, go prasav psihijatarot rece nisto nema da ti bide, nema interakcija. I nisto ne mi bese.
Сепак, не значи дека треба и другите да го следат твојот пример или пак дека твојот психијатар е во право, или пак јас дека сум во право. Кога нештото е наведено дека не треба да се прави, во овој случај да се мешаат овие две апчиња, и кога ќе прочиташ на милион сајтови дека истото го пишува, зашто да верувам на еден човек, кој може и да не е запознаен со таа проблематика. Секој за себе си одлучува... На крај краева психијатрите меѓу себе не си ги признаваат терапиите. Прво бев кај еден, ми препиша да пијам терапија и бидејќи типот беше страшен дебил, не сакам да навлагам зашто, си отидов кај друга докторка, која ме праша со кој памет тој претходниот ќе лечи анксиозност со таа терапија. Горе доле истото сакам да го кажам и за тие два типа на апчиња.