zdravo, posto vo blizina nema psiholog vo nasava okolija, morav da zakazam na psihijatar( kutrata jas) sakam da prasam imam blizok koj sto ima odeno na psihijatar i mi kaza deka so osiguruvanje pregledot e od 150 do 300 den dali ima nekoj slicni iskustva ako moze pobrz odgovor zatoa sto pregledot mi e za dva dena fala odnapred
taman bev edna nedela dobra pak cel svet mi se rusi dali ova moevo e anksioznost hipohondrija ili bolest nekoja neznam pak deneska me fatija bolki vo gorniot del na abdomenot i toa jaki bolki veke mi e preku glava od se mi e preku glava i od doktori i od ispituvanja i od se mi se ide da se ubijam konecno da me snema vise a vo isto vreme krivo mi e sto ke umram sto nema da ja gledam kerkami nemam zabrzano srce bolka vo gradniot kos gi nemam tipicnite simptomi za anksioznost tuka bolka jaka vo gorniot del od abdomenot toa me plasi da ne se raboti na psihicka baza tuku nesto seriozno imal li nekoj bolki bas vo toj del ?
A imas pojdeno ja doktor da se ispitas?kas eve nw mi e dobro mi se gadi mi se povrajka am a mislam deka se prejadiv I Sega normal no me mi e dobro am a has so mislam Dr.mi e ova on a kW mi bidi,ispitaj se o me se plasi I jas imam maka so zeludnikot samo stop nam bolki
epa sto se plasis togas,baktereija proveri?,jas imav edna koleska i gastroskopija napravi nemase nisto a bolki imase,jas cetiri godini imam maka so zeludnikov dosega trebase da skrkam po moe mislejne so moite bolesti
i bakterija imam provereno i preku krv i preku izmet negativen e rezultatot a jas imam bolki ne sekoj den povremeno koga ke me stegne jaka bolka vo gorniot del na abdomenot mislam deka ke umram i togas mi se zgrozuva i zivot i se i stvarno mi e preku glava od doktori od ispituvanja od se 3 godini samo po doktori odam sekoj mesec krv ispituvam smacen mi e zivot
snimaj se so kasa,i mene mi e smaceno i jas samo po doktori jas plus povrajkam omalaksuvam se ispitav nema nisto uste na ginekolog treba da pojdam ,proveri i ti da ne imas nekoj cista mozebi neznam,i ne se sekiraj ne ti e nisto mozebi ti smeta nekoe jadejne
vecerva ispadnav so soprugot iako mi bese loso si rekov mozebi ke umram baren da ispadna mnogu mi e tesko luge neznm dali me razbirate ali seogas koga ke gi dobijam tie bolki mi se ide da se obesam nejkam ni jas da sum vo ovaa situacija nejkam mojata kerka da ima vaka majka deneska baba i ja cuvase jas spiev i mi vika mama stani stani jas te sakam koj to mene cuva sakam ti da me cuvas srceto mi se raspara na delcina dusata me bolese toa koga go slusnav go prokolnuvav zivotot se prokolnuvav sebe a nikoj ne moze da me razbere koga ke mi recat kako moze samo tebe nesto da te boli samo ti da odis na lekar kako jas da sakam da sum vo ovaa situacija zosto mi se slucuvaat tie bolki poima nemam toa me izmacuva mnogu bolkive se vo gorniot del vo abdomenot i se prefrlaat kon grbot nekoj ako imal vakva maka go zamoluvam da mi pise
А зошто не појдеш на психолог, да разговараш за сите твои стравови, за се што те мачи. Можеби со така ќе исчезнат сите симптоми што ги имаш?
Не верувам дека болките ти се предизвикани од анксиозноста, можеби тоа што те боли и што не знаеш што е, ти предизвикува анксиозност. И не барај помош од форуми, иди барај професионална помош. Ја мачиш средината околу тебе и се мачиш себе. Ете мајка си, треба да си најсилна од сите тука, имаш мотив да се бориш со тоа што ти се случува. Па тоа дете утре ќе има проблем, ти треба да си таа што ќе го советува и ќе му поставиш пример како се поминуваат препреките во животот. Те читам ќе си се убивала, верувај тоа е најлесното решение, ама имаш дете, мајко. На тоа дете му треба и мајка и татко. Оди повторно на доктор, постои второ мислење, па и трето, ене ти на Групер милиони понуди ги имаш за тестови, снимање итн. Снимај си ја и главата. Ако сама си дијагностицираш анксиозност, ништо не правиш. Прво се елиминираат физичките проблеми, па потоа кога е се во ред, пристапи кон психичките. Ја коа имав анксиозност, не идев по луѓе да плачам и да се жалам колку ми е тешко, никој не ни знаеше освен 1-2 личности. Колку повеќе придаваш значење на она што ти се случува, толку и повеќе ќе ти се интензивира. Не ти е тебе најтешко веруј, секој на свој начин поминал низ истото, разликата е колку ти сакаш да искочиш од таа ситуација. Извини, може и те нападнав, ама никој овде неможе да ти помогне повеќе отколку ти самата на себе. BTW, си правела испитување на панкреас или црн дроб?
jas sama ne si dijagnozirav anksioznosta tuka doktorite i jas si se tesam deka e taka a deka ne sum bolna od nekoj rak bogda cuva pa si se tesam inace napraviv krvna slika enzimi na crn dob se dobri bilirubinite se dobri crp mi bese 0.5 sedimentacija 15 koplentna krvn slika e dobra eho imam napraveno i mi vikaat na psihicka baza ti e jas si se tesam iako znam deka bolka vo toj del nemoze da e od anksioznost poveketo se zalat na drugi simptomi
Па токму тоа сакав да го потенцирам, чудно е што се жалиш на болки, кои врска немаат со анксиозноста. Пробај со второ мислење негде приватно, друго незнам што да ти кажам....Уште ако ми кажеш дека приватно си отишла Еве еден пример, моја блиска личност додека одеше во една приватна ординација, со години имаше уредна папирологија, се додека испитувајќи нешто сасвим трето, алал му вера на тој што го прегледуваше(на друго место) се сомневаше на нешто многу страшно и благодарение на тој сомнеж, личноста повторно отиде во една приватна болница каде ја потврдија таа дијагноза. За среќа, личноста е сега жива и здрава, меѓутоа да се раководеше според првичните наоди, ќе завршеше трагично. Не сакам да те плашам, но немој да трпиш болка доколку се сомневаш нешто дека не е во ред. Оди на друго место, оди на трето. Најлесно е да кажеш дека се е поврзано со стрес доколку неможеш да најдеш причина. Можеби навистина твоето не е ништо страшно, и можеби стварно некако е поврзано со анксиозност. Ама прво осигурај се, пробај, види си, ништо не губиш.
Епа толку од муабетот, знам дека е скапо на приватно, али има причина зашто за посериозни работи луѓето си бараат чаре таму. Знаејќи и каков кадар е влезен во клиникине, ништо чудно... Да не расправам за милиони ситуации од личности што ги знам и се имаат заебано со глупи дијагнози или пак воопшто непоставување на дијагнози.
aiiiiii ti mene uste tolku od pamet me izvadi zimi se srcevo mi lupa 150 mislam ke umram se prepotiv cela se nadevam ke ja preziveam nokta
Значи ти и таа личност не сте исто, се работи за две премногу различни работи, од кои нејзината беше поврзана со нешто сасвим трето од твоето. Муабетот ми беше да побараш второ мислење, да не се повторувам 100 пати, да не веруваш се што ќе ти кажат при првиот пат, и пак ќе потенцирам иди на приватно. Бараш совет, ете ти совет. Ваљда доволно си возрасна да прифатиш туѓо мислење, без да припаднеш во несвест. Значи повеќе акција и делување, а помалце жалење. Не реков ниту дека имаш рак, ниту пак нешто посериозно. Пример ти дадов, дека не секогаш првичното е точно, а може и јас претерав што дадов таков сериозен пример. Можеби се работи за некоја храна која не ти одговара, значи банална работа. Не сум доктор, а верувам тука никој неможе онлајн да ти каже што ти е... Ти пишав и приватна порака, отвори види си што ти пратив, закажи си уште неделава, и ако навистина покрај тоа се е во ред, зборувам физички, тогаш најди некој психолог со кој ќе разговараш и ќе си ги кажеш сите твои проблеми.