Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

искуства со депрозел за депресивна анксиозност?
    Дали некој имал главоболки на почеток на терапија?

2. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Да да, нормално е. Претходно имав пишувано за тоа. Уживај, ќе помине за брзо време. Всушност, се тоа ќе трае додека организмот не ти се навикне на апчињата.

Vesna.Spi likes this.
  3. simicka

simicka Истакнат член

4. mynameislove

mynameislove Популарен член

Што да се прави при настинка, смее ли антибиотик со ад? Или некоја алтернатива. Со парацетамол не поминува...

5. Korrin

Korrin Активен член

Duso 60 denari jas plativ so osiguruvanje..na psihijatarvo Remedika+

6. Korrin

Korrin Активен член

Duso znam kako tie isto pominuvam ako si ispitala se vo delot na abdomenot i zezultatite se dobri jas bi ti rekla da go proveris rbetot.zatoa sto nervite sto izleguvaat od rbetniot stold vodat do sekoj organ..ova ti ho kazuvam zatoa sto se zanimavam so vakva problematika posebno torakalniot del.mn cesto rbetot znae da e napNat i od mn golem stres i da pravi vakvi senzacii..

DAngel likes this.
  7. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

od sto zavisi toa kolku ke platis, i me interesira po kolku vreme imas na raspolaganje od edna kontrola

8. pajton

pajton Истакнат член

Трева вечер да тргам на одмор ме фаќа паника цел ден немам апетит :((

Sandra91 likes this.
  9. Korrin

Korrin Активен член

Izvini duso tamu sum pisala remedika..greska Medika + na zeleznicka.tamu bev 60 denari kaj psihijatar Vasilova fina e te rasprasuva okolu problemot razgovaras ocenuva do koj stepen si anks..i ti dava terapija pregledot e okolu 20 min..za mesec kontrola so zemanje dadena terapija

SnowQueen17 likes this.
  10. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

имам уште една недела до одмор, не ме фаќа класичен паничен напад ама осеќам ненормален страв, главата по цел ден ми е ко балон ко изгубена сум незнам што правам мислев од пмс ама ми продолжи и ми е страв да идам ради симптомиве, дури и ме тресе ко темперaтура да имам ... а не ми беше вака :(

11. Anie93

Anie93 Популарен член

Дечки јас сум на одмор 8 дена. Првите два имав напнатост сега ми е топ :) преубаво си поминувам ич не ми се оди дома :)

Scorpio87, Sandra91, tasikike and 3 others like this.
  12. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

pri kontrola so psihijatar mi e utvrden sledniot naod F48 , ima nekoj pretstava sto znaci toa?

13. Caci10

Caci10 Истакнат член

Dijagnozata F48 spored МКБ -10 e drugi nevrotski rastrojstva. Site nie sme nevroticari bez gajle

Korrin likes this.
  14. calliope

calliope Популарен член

Дечки, знам дека е најголемо клише реченицава, као, нема поклише, ама кога и да ви вртат мислите кон лошо, вртете ги кон нешто позитивно или смешно, затворете очи и дишете длабоко.
    Пред повеќе од месец дена, се плашев да излезам пошто си викав ќе ми се слоши и нема да знам што да правам. Идиот.
    Нормално, штом ќе помислев на тоа, ќе почнеше да ми се лоши - главата празна, тахикардии, стегање во градниот кош, па ајде по Ургентен во 2 по полноќ, ајде екг, ехо... нема, здраво срце, а јас иако го знам тоа, се тресам и готово.
    Истото се дешаваше и на почеток кога почнав да пијам лекови, и одма си мислам неќе, па неќе да помогне, мислиш тоа магично е и преку ноќ се решава. Заспивав со видеа за медитација, спиев по 12 часа, а кога ќе се разбудев, пак бев ненаспана и неспособна за работа. (океј, пак да напоменеме и дека сум слабокрвна)
    А да, денес ми ја преполовија и терапијата, па за скоро можно е и да ми ја прекине, така што, не се откажувајте никако по недела или две. Треба бар 6 недели за да се види ефектот.
    Легнете си во тишина и пуштете си на слушалки или како ви одговара.

Лекот е - дајте му време на времето. После два месеци редовна терапија со Лоразепам, Есциталопрам, Пропранолол и Центрум (ок и Тотема и коприва за крв), скоро и да се вратив на старата јас, дури и малку поенергична. Уште некогаш знае да ме стегне таква мисла, ама веднаш преминувам на глупости. Се окупирам со што ќе носам наредно излегување, кај да шетнам, мислам на смешни и срамни ситуации што се случиле пред години, ама битно не дозволувам мислата да ме доведе до потресување.
    Исто, многу, многу ви препорачувам да пиете Омега 3, посебно германски едни, околу 350 денари се.
    Држ'те се, анксиозноста е кучка, ама и нула во споредба со други дијагнози. :muscle:

Last edited: Aug 3, 2017
    Florenсе, Smotko, Korrin and 3 others like this.
  15. crazylady

crazylady Форумски идол

Јас ви препорачувам да ги пиете овие навистина се многу ефикасни .

magnezan-b6-585x585.jpg

Priroden, Korrin and calliope like this.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Не си стварај стресови за џабе.
    И јас мислев дека ми е се и сешто, и психијатарот реши на антидепресиви да ме стави (иако не му личеше на психичка болка). После излезе дека сум вкочанета цела, и нервите ми беа поосетливи. Антидепресивите не ги ни купив, пиев магнезиум и б6 секој ден, одев на масажи и еве ме. Ме боли некогаш се уште, ама боли како вкочанетаи мускулна болка, а не како претходно, пецкање, трнење и чудни болки во гради, раце нозе и на секаде.
    Некој ти препорача невролог да видиш. Ете, зошто да не. Можеби се нервите. А купи си магнезиум, од него нема штета. Ем ќе те смири, ем е здрав и за срцето и за нервите и за мускулите.

calliope and Korrin like this.
  17. Korrin

Korrin Активен член

Da sum gi piela dobri se ama i malku debeleatt..barem kaj mene taka nekako otvaraat apetit za jadenje..:D:D

18. Korrin

Korrin Активен член

Za inat na stravot da odis sto bide neka bide..ke vidis ti ke pobedis..

dunja likes this.
  19. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Луѓе ви се има ли случуено навечер со часеви да се мачите да заспиете оти во глава ви се врти мислата "ајде спиј,ајде спиј" ... како под притисок и неможете да заспиете.
    Последниве три вечери се мислам леле сега нема да можам да заспијам и кога ке легнам незнам едноставно на што да мислам па жифци ќе
    ме фатат и се така цела ноќ

crazylady likes this.
  20. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Кога патував секогаш си носев апче за смирување, не го пиев, туку во џепче во ташна и си дремеше таму. Со самото тоа што го носев во ташна, на некој начин си обезбедував сигурност дека што и да ми се деси, тоа ситно моќно апчуле е тука поред мене како рамо за плачење од најбоље другарче. Имај си бек ап варијанта, али немој да идеш со мисли црнејци, остај ги тие за тука да ги тумачиш.

Korrin, Sandra91 and pajton like this.