Да да, нормално е. Претходно имав пишувано за тоа. Уживај, ќе помине за брзо време. Всушност, се тоа ќе трае додека организмот не ти се навикне на апчињата.
Еве еден добар совет од психолог http://www.vaspsiholog.com/2017/06/tehnika-za-prihvatanje-anksioznosti/ , а еве и едно музиче http://www.fakulteti.mk/news/17-08-02/pesna_shto_ja_namaluva_anksioznosta_za_65_procenti.aspx па да пробаме
Што да се прави при настинка, смее ли антибиотик со ад? Или некоја алтернатива. Со парацетамол не поминува...
Duso znam kako tie isto pominuvam ako si ispitala se vo delot na abdomenot i zezultatite se dobri jas bi ti rekla da go proveris rbetot.zatoa sto nervite sto izleguvaat od rbetniot stold vodat do sekoj organ..ova ti ho kazuvam zatoa sto se zanimavam so vakva problematika posebno torakalniot del.mn cesto rbetot znae da e napNat i od mn golem stres i da pravi vakvi senzacii..
od sto zavisi toa kolku ke platis, i me interesira po kolku vreme imas na raspolaganje od edna kontrola
Izvini duso tamu sum pisala remedika..greska Medika + na zeleznicka.tamu bev 60 denari kaj psihijatar Vasilova fina e te rasprasuva okolu problemot razgovaras ocenuva do koj stepen si anks..i ti dava terapija pregledot e okolu 20 min..za mesec kontrola so zemanje dadena terapija
имам уште една недела до одмор, не ме фаќа класичен паничен напад ама осеќам ненормален страв, главата по цел ден ми е ко балон ко изгубена сум незнам што правам мислев од пмс ама ми продолжи и ми е страв да идам ради симптомиве, дури и ме тресе ко темперaтура да имам ... а не ми беше вака
Дечки јас сум на одмор 8 дена. Првите два имав напнатост сега ми е топ преубаво си поминувам ич не ми се оди дома
Дечки, знам дека е најголемо клише реченицава, као, нема поклише, ама кога и да ви вртат мислите кон лошо, вртете ги кон нешто позитивно или смешно, затворете очи и дишете длабоко. Пред повеќе од месец дена, се плашев да излезам пошто си викав ќе ми се слоши и нема да знам што да правам. Идиот. Нормално, штом ќе помислев на тоа, ќе почнеше да ми се лоши - главата празна, тахикардии, стегање во градниот кош, па ајде по Ургентен во 2 по полноќ, ајде екг, ехо... нема, здраво срце, а јас иако го знам тоа, се тресам и готово. Истото се дешаваше и на почеток кога почнав да пијам лекови, и одма си мислам неќе, па неќе да помогне, мислиш тоа магично е и преку ноќ се решава. Заспивав со видеа за медитација, спиев по 12 часа, а кога ќе се разбудев, пак бев ненаспана и неспособна за работа. (океј, пак да напоменеме и дека сум слабокрвна) А да, денес ми ја преполовија и терапијата, па за скоро можно е и да ми ја прекине, така што, не се откажувајте никако по недела или две. Треба бар 6 недели за да се види ефектот. Spoiler: Видеа што највеќе ми помогнаа Легнете си во тишина и пуштете си на слушалки или како ви одговара. Лекот е - дајте му време на времето. После два месеци редовна терапија со Лоразепам, Есциталопрам, Пропранолол и Центрум (ок и Тотема и коприва за крв), скоро и да се вратив на старата јас, дури и малку поенергична. Уште некогаш знае да ме стегне таква мисла, ама веднаш преминувам на глупости. Се окупирам со што ќе носам наредно излегување, кај да шетнам, мислам на смешни и срамни ситуации што се случиле пред години, ама битно не дозволувам мислата да ме доведе до потресување. Исто, многу, многу ви препорачувам да пиете Омега 3, посебно германски едни, околу 350 денари се. Држ'те се, анксиозноста е кучка, ама и нула во споредба со други дијагнози.
Не си стварај стресови за џабе. И јас мислев дека ми е се и сешто, и психијатарот реши на антидепресиви да ме стави (иако не му личеше на психичка болка). После излезе дека сум вкочанета цела, и нервите ми беа поосетливи. Антидепресивите не ги ни купив, пиев магнезиум и б6 секој ден, одев на масажи и еве ме. Ме боли некогаш се уште, ама боли како вкочанетаи мускулна болка, а не како претходно, пецкање, трнење и чудни болки во гради, раце нозе и на секаде. Некој ти препорача невролог да видиш. Ете, зошто да не. Можеби се нервите. А купи си магнезиум, од него нема штета. Ем ќе те смири, ем е здрав и за срцето и за нервите и за мускулите.
Da sum gi piela dobri se ama i malku debeleatt..barem kaj mene taka nekako otvaraat apetit za jadenje..
Луѓе ви се има ли случуено навечер со часеви да се мачите да заспиете оти во глава ви се врти мислата "ајде спиј,ајде спиј" ... како под притисок и неможете да заспиете. Последниве три вечери се мислам леле сега нема да можам да заспијам и кога ке легнам незнам едноставно на што да мислам па жифци ќе ме фатат и се така цела ноќ
Кога патував секогаш си носев апче за смирување, не го пиев, туку во џепче во ташна и си дремеше таму. Со самото тоа што го носев во ташна, на некој начин си обезбедував сигурност дека што и да ми се деси, тоа ситно моќно апчуле е тука поред мене како рамо за плачење од најбоље другарче. Имај си бек ап варијанта, али немој да идеш со мисли црнејци, остај ги тие за тука да ги тумачиш.