Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Мециии

Мециии Нов член

Се зачлени на:
    5 август 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво дали некој има пиено сидата и дали помагаат?

2. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    uf site sakame da zavrsi letovo t.e zeskovo,jas pak se nafrliv seta na snaga na grb na stomak sekade sega neznam dali od zeskovo ili od apcijnava ili nesto treto

3. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    испробано дечки најдобар лек е природата како природа што може да те смири и излечи ништо друго
    ви кажува човек што скоро 3 год се бори со анкциозност.
    Се е во вашата глава мој совет природа и место паничење само смирено.Замислете некој сака да бе исплаши во прави бу бу цело време и на почеток ќе рипате и ќе се плашите ама после некое време отрпнувате и не ни регирате на тоа бу :)

На La diabla, dunja и Korrin им се допаѓа ова.
  4. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Dali ima nekoj sto se se izlecil od anksioznosta ili ne ?

5. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Kiznaj dosega nikoj nema Pisano deka se izlecil samo ja kontrolira

На biGirl и Korrin им се допаѓа ова.
  6. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    I jas isto se boram so anksioznosta i ne primam terapija i plus sega sum bremena ja kontroliram i jas ama toa losoto cusvtvo znae da doaga skoro sekoj den i veke mislam deka ne mozam vikam deke voopsto nema sa pomine cel zivot ke mi e prisuten

I zatoa se plasam mnogu koga ke.bidam toa poranesnata jas

Последна измена од модератор: 10 август 2017
  7. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Се лечи секако,но треба само јака контрола и верба,ке помиме еден ден,нема ништо вечно.

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Simgee

Simgee Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Momentalno samo toa go sakam nisto drugo posto vaka ne mozam vo nisto da uzivam

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    И јас имам вакви тикови деновиве, одеднаш ќе ме здрма ама јако на одредено место на пр стомакот и во пределот на рбетот како да чука часовник тој дел мрда тогаш цело време ама коа ке удри појако онака мислам цело тело го тресе, ме фаќа страв одма паничам, и јас се прашувам што е ова зашшто така ми се случува, ако некој знае нека пише некое мислење совет да не смири малку, бидете љубезни споделете совет мислење, еве сеа лежам и пак имам тикови тресење денес особено се изразени што е ова последица на анкс, на замор, јас сум и на одмор неможам на матичен да се јавам, да се напијам ли нешто, дали и што пиеш ти во тие моменти?

10. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Ништо не ти е. Мене ми се случуваше 1-2 месец тоа и купив магнезиум + б6 пиев и престанав да се замарам со тоа и искрено не ми ни текнува кога поминало. Остави ви нека си тресе ќе помине. Не се тие опасни :)

На TRANSPORTER086 и Korrin им се допаѓа ова.
  11. Tea95

Tea95 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    51
    Вчера ноќта ми беше подобро ги немав тие негативти мисли еден час бев одлично, слушав музика и си легнав. Сега пак ми се појавија ама се држам некако, си викам дека нема ништо да ми биде, живеј го животот еден е. Само позитивно и се ќе помине :) Само едно неможам да сватам зошто мислам негативно кога ништо не ми се случило лошо. :(

На ЕденЧлен и Korrin им се допаѓа ова.
  12. Korrin

Korrin Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    21
    Magnezan zemi si okolu 300 den e kutija i top ke bides opusta smiruva uzivaj ne se okupiraj so toa uzivaj vo odmorot..toa se samo nervi koi se potiknati od podsvesta..pozz

На TRANSPORTER086 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    Ти благодарам за споделеното мислење/совет пиев денес магнезиум и б кпмлекс витамин ц се надевам ќе помине иако мие многу тешко немам сила ме истоштува, ти како си сега?

Ти благодарам за споделеното мислење/совет поздрав

Последна измена од модератор: 10 август 2017
  14. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Скоро па нормално хаха. Има уште некои симптоми, ама подобро е многу отколку што беше. Така да, држете се и ќе помине! :D

На tasikike и TRANSPORTER086 им се допаѓа ова.
  15. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Nekolku nedeli bev super so Mali ispadi Sega od nigde nikade me fati panika me oblea zestina duri niz race mi izleze potoa kako da mi se podslosi I Sega odma mi se poduja stomakov i kako da mi se gadi i vo glavava matno mi e kako tapan mi e

16. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Само смирено не паничи,викај си во себе,ке помине,ке помине,и гледај да не мислиш често на тоа што ти се случува.

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Uf taka so velam ama nekogad tesko e pa kapak zeskovo I kako nekoja nervoza da me faka a denes pa i mi dojde,vas taka ve faka i kako nekoi trpki zestina niz dlankite imate kako da me bocka neznam tocno da opisam

18. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Ме погоди со последната реченица, и јас се прашував истото. И да ти кажам, никогаш нема ни да бидеш поранешната ТИ. Всушност, кога ќе ја надминеш анксиозноста, ќе станеш се она што не си била, една похрабра, поодлучна и посилна личност. Поранешната ти е само една лабилна личност која дозволила да настане тој дефект во размислувањето.

19. Tea95

Tea95 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    51
    Леле мене ме фати страв, почнав да си замислувам морничави работи и сега ми е многу страв.

20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.410
    Допаѓања:
    16.810
    Дали е нормално да ми е тешко што одам двократно,станувам од 8:30, работата ми е на 2 миниути одам од 10-13:30 и после од 17-20:30 часот,имам симптоми,и ми е мака ко ќе се вратам ми е тешко, сега плачам нз дали ми е од откажувањето на Лоразепамот ( ги прекинав по препорака на докторката, пола таблета од 0,5) или ми е од Пмс, ноќе не можам да спијам, а од апчињата ми остана само 20 мг Зепира.