Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Tea95

Tea95 Истакнат член

Цело време очекувам нешто лошо да ми се случи!

2. tasikike

tasikike Истакнат член

Zemi izlezi negde smeni sredina vikni nekogo taka so razgovor ke ti GI skreni mislite nema da mislis na toa

ЕденЧлен likes this.
  3. mynameislove

mynameislove Популарен член

Секоја чест @dunja и @natemila
    :hug: :hug::hug:
    Добро би било и другите да споделат како ја надминале анксиозноста. Знам дека има уште такви, и жени што си имаат дечиња сега.
    Потребни се мали чекорчиња (baby steps) и затоа и многу не успеваат, се откажуваат. Треба и големо трпение.
    Но, не е невозможно. Има многу полоши дијагнози од ова. А времето во кое живееме си го зема својот данок.

4. Tea95

Tea95 Истакнат член

Фала на советите, Ова истото и порано ми се случи. Се тресев од страв и како главата здрвена ми беше, сега не ми е.

5. La diabla

La diabla Истакнат член

Imam mnogu ladni noze trnenje vo nozete i igranje na muskulite isto vo nozete se plasam..

6. Tea95

Tea95 Истакнат член

Јас преспав еден саат и мислите ги оттргнав на нешто позитивно едвај успеав. Ми се враќаа пак стравовите во главата

7. Tea95

Tea95 Истакнат член

Како да имам страв од иднината кога ќе помислам на смешно нешто веднаш се замислувам и го мислам негативното како нешто од внатре да ми вика да го мислам негативното, ви се случило ли вас ова?

Tigar92 likes this.
  8. mynameislove

Не го слушај тоа што те тера да мислиш негативно оти ќе си направиш полошо. Игрнорирај и продолжи, ништо од тоа што го замислуваш нема да ти се случи :) живеј во сегашноста.

Tigar92 and ЕденЧлен like this.
  9. Tea95

Tea95 Истакнат член

Ноќеска кога ми дојдоа негативните мисли се исплашив дека постојано ќе мислам така и почна главата да ми се поти и не можев да земам воздух убаво си реков готово е и ми идеа уште по негативни мисли и постојано бев уплашен не можев да ги оттргнам мислите и се тресев од страв

10. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

@dunja дали имаше само анксиозност или анксиозност и депресија? Јас потешко се справувам до депресијата .

11. mynameislove

Познато ми е ова. Може да се рече оти истото го минев (минам) и јас.
    Колку повеќе се плашиш од тие мисли, толку повеќе ќе земаат замав. И ќе не можеш да се ослободиш од нив. Анализање на мисли може да доведе до окп. Несакам да те плашам, анксиозните се склони кон анализирање на тие мисли.
    И јас анализирав поради глупиот закон на привлечност мислев дека ќе ми се случи се на што мислам и од што се плашам.
    Прифати ги како лажни пораки од мозокот. Тоа и се, со тек на време ќе исчезнат.

12. Tea95

Tea95 Истакнат член

Изгледа и јас поради законот за привлечност и визуализација анализирав на почеток ако мислите на негативно може да го привлечите и јас затоа се исплашив од нив, дури и ми е страв да се концентрирам на нешто друго за да не ми се вратат мислите.

13. mynameislove

Мислите секогаш ќе бидат тука. Може со тек на време да се редуцираат и исчезнат.. не брзај да ги избришеш затоа што само ќе ги појачаш. Тоа ти е како да додаваш улје во огнот. И мене ми беа непријатни, па сакав магично да исчезнат, ама тоа е голема грешка, можеш сакајќи да ги избришеш, да ги засилиш. Послушај совет од паталец, не си само ти, многу имаат такви мисли.

14. Tea95

Tea95 Истакнат член

Од мислите мислам мозокот ќе ми откажи

15. mynameislove

Не се секирај нема да полудиш. Побара ли стручна помош, дали пиеш нешто?

16. Tea95

Tea95 Истакнат член

Не, не пијам ништо. Денеска никогаш не сум бил полошо како да во секој момент ќе се срушам.

17. Tea95

Tea95 Истакнат член

Вечерва конечно заспав мислите дека нешто лошо ќе ми се случи беа тука ама јас во себе си кажував ништо не ти е здрав си и ќе живееш долго и сум заспал само што станав сабајле пак мислите ми беа тука ама јас си велев теа не зборувај глупости ова нема никаква основа да ти се случи ќе живееш многу долго. И продолжувам да правам нешто друго.

La diabla and ЕденЧлен like this.
  18. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Со променава во климава како сте дечки?
    Јас зборев нека залади,ама многу некако без везе ми е сега,депресивно.

LUCI 99 likes this.
  19. Tea95

Tea95 Истакнат член

Леле сега повторно ми се појавија самоубивствени мисли дека нешто лошо ќе ми биде и почнав тешко да дишам и да се потам од страв. Уффф ;( Прво помислив дека ќе си направам нешто, потоа леле навистина ќе ми се случи ова, потоа дојде стравот, снемувањето воздух и ладна пот и мислата дека сум готов и нешто ќе ми биди вистински. Понекогаш како тие мисли да се посилни од мене. Уште тие мисли како да ги победам незнам ни јас.

20. Tea95

Tea95 Истакнат член

И во глава ми се уврте дека имам оштетување на црниот дроб и дека ми се ќе ми се случи нешто стршно и уште повеќе се уплашив