Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Зашто не отидеш на лекар?ке ти препишат некој апчиња,барем за одреден период ке ти помогнат,а во тој одреден период и самата на себе ке си помогнеш.Па потоа со нови сили ке се бориш,затоа што вака затворена дома,и само со такви мисли,нема да ти поминат сами од себе,мораш да бидеш јака,и да идеш против себе,дека све поминува,и дека нема ништо да ти биде.

mynameislove and La.loca like this.
  2. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Исто и мене промената на времето ме прави депресивна :( некако од вчера се чуствувам поодепресивно но ке ја орајме ајде само позитивна мисла и некоја занимација

Bunny2, La.loca and ЕденЧлен like this.
  3. Tea95

Tea95 Истакнат член

Сега си пуштив смешен филм и се обидувам да останам позитивен

Мислам делумно ги избркав негативните мисли и страшните слики, кога ќе ми дојдеа ги замислив како не реални т.е дека се само во мојата глава и помалку се сега. Само храбро. Позитивни мисли и се ќе биде во ред:muscle:

Last edited by a moderator: Aug 15, 2017
  4. tasikike

tasikike Истакнат член

lele i jas ne sum bas so vremevo kako da mi se vrti kako da zanurkuvam i dva meseci ne pusev sega dva dena zapaliv i vo mozokov filmovi si pravam,bez vrska mi e seto,snosti se razbudiv od son rastrevozena ama kratko traese deka sega odam na rabota pak zaspav za brzo

tesko nas zagrevota sme za nas samo rabota da nemozime da mrdnime i kapnati da bidime da nemame vreme da mislime na gluposti,jas koga bev doma najmnogu zapadnuvav vo depresija i od site bolesi bev bolna

Last edited by a moderator: Aug 14, 2017
    LUCI 99 and La diabla like this.
  5. Tea95

Tea95 Истакнат член

Мене ми се вратија депресивните мисли и сега сум депресивна.

6. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

И јас имам тресење ама на рацете, рамената, исто некогаш и треперење на стомакот, све тоа е последица од анксиозноста која се обидува да не контролира, да управува со нас, и јас исто се плашам како и ти, па и анксиозноста е токму тоа стравот и паниките како производ од неа и физ. симптоми, мора да бидеш храбра и мене моментално мие тешко, според кажувањата овде на форумот треба да не се спротиставуваш на анкс туку да пробаш да ја игнорираш колку што можеш мислам на симптомите, тоа не е едноставно и лесно знам по мене, да мислиш само позитивно и да си активна, да се занимаваш со нешто да работиш нешто, треба и во вакви тешки денови да мислиме и гледаме позитивно колку и дае тоа тешко.

ЕденЧлен and La diabla like this.
  7. La diabla

La diabla Истакнат член

Hmm znaci e od anksot ?neznam dali da odam na doktor samo koga sum miruvanje veke tri dena mi igraat muskulite vo nozete

8. snegce

snegce Истакнат член

Здраво девојки. Отсекогаш сум била паничар за се. Но ова што ми се случува во последно време ме излудува. Буквално секоја секунда сум обземена со црни мисли. Цело време мислам на лоши работи. И најмала болка да почувствувам, веднаш.мислам на најлошото. Добивам некои напади на паника, цела се препотувам. Си велам во себе ќе.биде во ред, ќе се смирам, ама некако не ми успева. Како си помагате вака? Навистина е грозно ;(

9. Katty52

Katty52 Истакнат член

Иста бев и јас.. паничар невиден за се.. Ми се случуваше 24/7 да сум обземена со лоши мисли дека неш ќе ми се случи или шо знам..Панични напади исто.. Не е лесно од одма.. Ќе ти треба одреден период.. Значи после некое време .. неколку дена или месец, самата ќе увидиш дека чим ништо до сега не ти се случило нема ни да се случи, и така постепено ќе престанеш да мислиш на лоши работи и да паничиш.

Јас мислам дека ти е поради недостаток на магнезиум.. Ова го имаб прочитано негде дека луѓето со анкс често поради стресот и паниката губат магнезиум во телото, зошо и мене така ми играа мускулите и купив магнезиум директ и ми се смири се.. Сепак, не сум доктор , ова е моја претпоставка , најдобро иди на доктор и се ќе се реши.

Last edited by a moderator: Aug 15, 2017
    La diabla likes this.
  10. Rock\m/girl

Rock\m/girl Истакнат член

Ах таа анксиозност што не држи будни и во 5 наутро :headbang:

Indiegurl likes this.
  11. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Исто :(

12. Rock\m/girl

Rock\m/girl Истакнат член

Лошо чувство

Indiegurl likes this.
  13. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Дечки не се предавајте,животот е пред нас,само позитивно размислување,колку и да ве тера на лошо да мислите,гледајте одма да се фокусирате на нешто смешно,нешто интересно.Знам дека не е ич лесно,но борба мора да има,све ке помине еден ден,мора да помине,не е ништо вечно.

kristina.k, La diabla and Rock\m/girl like this.
  14. Tea95

Tea95 Истакнат член

Така е еве јас колку и да мислам негативно ги насочувам мислите на нешто позитивно знам дека малку тешко оди ама мораме.

ЕденЧлен likes this.
  15. tasikike

tasikike Истакнат член

Jas od sabajle voopsto ne bev dobra losejne povrajkajne i sega ne sum bas ama sabajle vrv bese

16. sara97j

sara97j Истакнат член

Во последно се поретко се уклучувам на форумов, ама сакав да ви пишам нешо за мало охрабрување. Зимата бев дојдена во фаза кај што буквално ми беше страв да излезам од дома. Денес отидов извадив крв и умник во рок од пола саат и го претерав цел град стопати од 8 сабајле до 4 попладне, со едвај малку јадење на 50+ степени. Нешто што пред некој месец не можев ни да си го замислам. Пред некој ден на тв слушнав нешто во стилот: Стравот од смртта нема да ја спречи, ама ќе го спречи животот. И дома да се затвориш во 4 ѕида и да излезеш и да живееш пак на крај ќе умреш. Па зошто да ти помине животот во 4 ѕида? И ден денес имам црни мисли и мини напади на паника, ама едноставно ги игнорирам и терам напред и се намалуваат. Мислите не убиле никого. Ако сум успеала јас ќе успеете и вие. Се поминува така и ова срање. Држам среќа и имајте убав ден :)

Smotko, Tigar92, kristina.k and 5 others like this.
  17. BOI

BOI Активен член

Zdravo :) jas sum nova na forumot I ankcioznosta me maci 2 I pol godini , me fakaja paniki pred mnogu luge,imav strav ,treperenje, srceto zabrzano edno drugo znaete :) bev na doktor mi dadoja Elicea ( esticalopram ) I bev mn mn podobra tie raboti mi isceznaja , samo nekogas pomislata mi bese :) da ne mi se napraj pat taka, ova da ne mi bidi ona I tn... :) e sega pred eden mesec doznav deka sum bremena :) I se javiv na doktorkata I za edna nedela gi namalivme apcinata po 1/4 ce I vcera gi prekinav gotovo.a I osekam deka.nemam potreba :) inace samo pomislata sega me jadi :/ da ne me fakat pak paniki ova ona da ne mi se vrati , ama samo mislam. sega se spremame za svadbata ke zakazvame, svadba registracija, I se so treba :)ama sega mene pocnivat paniki da me fakat , kako ke bidi so ke bidi, sega mislata mi e vo registacijata deka pred mnogu luge ke treba da se podpisam I da ne me fala panika trema , da ne mi se tresat racete pred site da ne ispanicam edno drugo to mi e , oti toa mi se slucvase porano zato eliceata gi piev, I sega deka ne gi pijam poke , mi e strav da ne mi se vrati to da se ispostramam pred tolku luge , da ne me fati trema :) takvi raboti , so velite kako da si pomognam od :) pomislata????mn me jadi, samo so ke pomislam I strav me faka da ne se ustramam :/ da ne pocnat racete da mi se tresat pred site tamu, oti porano mi se imase slicuvano pred da gi pijam apcinata :) falaa vi so me islusavte :) pomos sto da pravam ? :)

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Last edited by a moderator: Aug 16, 2017
    Tigar92 and BOI like this.
  19. BOI

BOI Активен член

Preubavo :) kako.mozime da ja.najdime negovata stranica da mu pisime ? :)

GirlLove likes this.
  20. yana147

yana147 Истакнат член

Eve za igranje na muskulite treperenje na nervite go imav toj problem i mislev kojznae od sto sum bolna bev ne lekar mi kaza deka nisto ne mi e i prestanaa sekundarno na mi igraat. Abe voa mozokot e strasno nesto znaci si igra so nas kako sto saka. Ne se plasite za toa igranje na nervite svatete deka ne e nisto i ke prestanat da igraat ali mojata dijagnoza e hipohondrija i nez vise od kolku bolesti mislev deka sum bolna deka ke umram. Samo si go analiziram teloto, moze ke vi bide smesno ali i izmetot go analiziram kakva boja redok crvst odam u wc i odma stanuvam i se dzveram 20 minuti u wc sojata sega malku i od toa pocnuvam da se odviknuvam. Jas kolku pati imam krv izvedeno tolku nikoj nema za cel zivot izvadeno. Pa dodeka gi cekam rezultatite toa e strasno srceto mi lupa cela se tresaam i si vikam gotovo sega ke bidat losi rezultatite i ke umram deteto samo ke go ostavam koga ke gi vidam deka se dobri ke se raspolozam ama kratko toa trae maksimum 2 nedeli i jovo na novo pak mi se vrti vo glavaat deka sum bolna od neseto deka ke umram a da nemam simptomi ke bidam dobro ama prokleti tie simptomi fizicki sto me nerviraat sega sum utripuvana da ne imam rak na pankreasot oti me boli vo gorniot del na abdomenot ili vo zeludnikot ili vo crniot drob i samo placam plostalni pisma pisuvam ;( a najveke se nerviram koga ke kazam deka me boli nesto i ke mi recat pak li aman vise i od tie tvoj bolki i jas taka vikam Aman ima li kraj ima li spas :( dali psihata e tolku jaka da pridezvika bolka? i izvinete celo vreme sto pisuvma tuka mozam da se pozalam a da ne me osudite zosto site mineme niz slicno

Nospalo likes this.