Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.406
    Допаѓања:
    16.800
    Еве го каналот на јутуб https://www.youtube.com/channel/UCJLz7-zIsBE70AYYZmCDd3g ,му имам пишано ,коучингот се наплаќа 20 евра....

2. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    3.065
    Многу сум депресивна кога ке се преуморам , значи два дена работев интензивно и ме фати како депресија , дали е можно од измореност да ми биде вака лошо а и рано почнував со работа во 5 наутро .

3. Tea95

Tea95 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    51
    Мене мислите ми се хаос еднаш мислам позитивно еднаш негативно, а ноќеска пред да заспијам си кажував афирмации.

4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.445
    Допаѓања:
    35.060
    Денеска станав депресивно, незнам зошто, не ја знам причината, можеби лош сон, но не памтам дека сонував нешто лошо бе..
    Малку спиев, само лоши мисли имав. :|
    За кратко сум втора смена, незнам како ќе издржам, се надевам дека ќе ми помине.

5. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Дечки само позитивни мисли и ништо друго,мислете не убави работи,мислете на иднината,како ке биде све убаво и добро.Знам и сум свесен дека е тешко,но мора позитивно и нема предавање,само така ке се надмине чуството и стравот.

На fallenangel и GirlLove им се допаѓа ова.
  6. LittleGirl626

LittleGirl626 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    267
    Додека листав овде видов дека повеќето од вас користат апчиња АД, јас лично незнам зашто служат, и немав слушнато за нив додека не прочитав овде.. Прочитав дека од нив се покачувало килажа.. Па јас бидејќи имам проблем со тоа, сакам да покачам некое кило а никако да успеам и се со тоа се оптеретувам и нон стоп се нервирам и ми влијае на расположението..
    Може ли нешто повеќе да ми кажете за нив како се користат и дали би имале некакво штетно влијание.
    а и како да ги побарам во аптека и колку чинат..
    Фала однапред..

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Антидепресиви не се играчка и посебно не се за качување килажа. Јас без дијагноза не би ги земала, не ги земаат луѓево од аздис тука, за некои од нив се единствен начин на функционирање. Плус ствараат зависност и може со години да заглавиш на нив. Пиј пивски квасец или нешто...

На crimson, Korrin и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @LittleGirl626 земи витамини и минерали, б комплекс, направи си мешавина од јатки во мед (лешници, бадеми, семиња), и разновидна храна во редовни оброци, а антидепресивите не е така лесно ко што мислиш во аптека да ги бараш, треба стручно лице на утврдена дијагноза да ти ги препише и дозира.

На LittleGirl626 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LittleGirl626

LittleGirl626 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    267
    Dobro, Blagodaram.

Фала многу

Последна измена од модератор: 16 август 2017
    На kristina.k и DAngel им се допаѓа ова.
  10. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    :l:@natemila

Не не е невозможно...анксиозноста може да се надмине..

На mynameislove и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  11. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Aнксиозноста секогаш оди со депресијата.Неразделни се...и депресијата е резултат на ..прполнета чаша,,и нејзе и следува иста ..ПЕГЛА,, хе , хе ..Станувај кога ти е најтешко, никому не расправај за состојбава (освен ан психијатарот)Глуми весела личност и тогаш кога последниотатом сила те напушта..не се давај...ама никао ...собери си храброст ..за тебе се работи.Сметам дека депресиајта се надминува со многу работа и физичка активност...но пред се откривање на изворот на потиштеноста и тагата.Се зависи од каде е празнината ...ако успееш да дететктираш зошто си таква и поработиш на причината ..депресијат многу бргу ке исчезне...сметам дека анксиозноста и нападите се многу потешки за борбата...ама се надминуваат ..еве сум јас и @natemila доказ дека е можно да ја надминете состојбата....И ад ВИ кажам нешто на сите ВАС..јас по надминувањето станав многу посилна личност, мнпгу повешто се справувам со стресовите, поиздржлива сум и посилна...БОРЕТЕ СЕ ДА МЕ СТИГНЕТЕ..поздрав

:inlove:(y) не запирајте само, игноррр на симптомите, игноррр на негативните мисли, игнор на состојбата...ке помине...ке видите. Едно само ке ве замолам...споделувајте повеке позитивни искуства нешта кои ви помогнале....воздржете се од истакнување на симптомите од видот,, лелел ке полудам..или многу се тресам и ...знаеме како ни екога не тресе нападот...кажете како е кога сте го надминале...поздравче
    :l:

Оваа вечер не се давај...земи нешто за читање или заработи нешто...незнам гледај филм...дишењето те плаши, а знеш зошто е тоа...тоа е од напнатоста ..се стегнала мускулатурата на телото од напнатост и не ти дава да дишеш нормално...колку повеке се опушташ толку подобро дишеш...верувајми ништо неможе ад ти биде...само ИГНОРРР ...Ако не оди концентрацијат аведнаш ...речи си ОК....утре ке бид еподобро...пушти ги мислите слободно...тоа се само мисли исполнети со страв а мИСЛА ..мисл аникого не убила....па ајде сети се колкупати си мислела дека ,,нешто ке ти биде,,, ама се уште не ти биднало..нели?
    Поздарв
    П.С.Појди на јога

Честа е појават ана хипотиреоза со анксиозноста..јас ја имам истат дијагноаза...воздухот ти го снемува оти си напната ...мускулатурата ти е напната, те стега и затоа не можеш ад дишеш нормално ама ништо нема да ти стане...по некое време ке се опуштиш и ке помине..а како дасе опуштиш...стани и заработи се нешто кое ке те преокупира..не седи, не мисли, не се ослушкувај себе си..ништо не ти е..само нервната напнатост ти го прави оваа.А хопотиреоизмот..лечи си гокај лекарот..таа болест ја има секој 2-3 човек и воопшто нее страшна се решава со таблетки..Поздрав...батали напнатост оди барај момче љубакај се..(fingers):l:

Ај да се повторам...ЗАПОМНЕТЕ

Ама највеке самата си помогнав...Никому веке не расправав з амојата состојба, се преправав дека сум мирна, издржував таму каде ми енајтешко ..на пр. во лифт..хахахха или пак во гужви...во автобус...стоев МИРНО и ги преусмерував мислите на нешто убаво...ИГНОРРРРРРР на лошите мисли ИГНОРРРРР...
    Отпрвин ми беше мноуг тешко...но со тек навреме навикнав да останувам мирна и да се смирам и САМА да се изборам со силнит страв и силната напнатост ...а поттоа си честитав самата себе.(ке си купев нешто хахах...)
    Денеска сум нормална жена...без никаков страв.Храбро ги извршувам моите КУПИШТА обврски,мирно заспивам и станувам....Само сеќавање на ужасот низ кој поминав ме тера да ѕирнам на Фемина и се ужаснувам кога ќе ве прочитам , посебно кога ќе ви ги видам годините срцето ми се стега...немојте дасе предавате,,послушајте ме...ИГНОРР..вие сте здрави личности.Анксиозноста е состојба а не болест.Само со храброст можете да ја победите...Тргнете СЕГА И ВЕДНАШ ..ИГНОРР здрави сте ...стравот е само мисла, амисла никого не убила...Поздрав...се читаме и понатаму...

На Sandra91, TRANSPORTER086, Rose96 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Мене ме интересира за оние кои пијат АД.Дечки стварно ли помагаат? Каква е разликата со АД и без нив?Јас немам никаков проблем доколу ми ги препишат,зошто имам пример во фамилија што ја надмина анксиозноста со помош од АД.Меѓутоа не знам зошто мислам дека мене не би ми помогнало ни тоа.Се мислам дека никогаш нема да ми помине,дека никогаш нема да можам да работам итн итн.
    И ве молам,дајте препорака за добар психолог,психијатар.Слушнав во Јане Сандански имало и тоа многу било ефтино,ако ти закаже матичен

13. Korrin

Korrin Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    21
    Mnogu ubav odgovor imas od DAngel nemoj da si igras so Ad jas imav panicni napadi so tresenje i cuda mi gi prepisa doktor pa od edno apce mislam deka uste poveke se mrdnV i zavrsija vo kanta,..taka da sama se boram..kilazata ic ne i sezamaraj bidi si ziva i zdrava i uzivaj vo zivotot mozebi i premnogu sto se optovaruvas so toa ne uspevas da ja zgolemis,pozz

14. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Медитирај пред да заспиеш.. Јас најчесто со медитација заспивам

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.406
    Допаѓања:
    16.800
    Мене докторката ми забрани да читам такви работи,афирмации,моќта на потсвеста...

Бај д веј што ќе ми се случи ако се напијам пиво? Инаку пијам само АД Зепира,пред две едели ми ги укина Лоразепам

16. Tea95

Tea95 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    51
    Фала ти ќе медитирам, инаку денеска сум малку подобра од кај 3 часот, немам многу негативни мисли ако ми се појават веднаш си одат :)

На Katty52 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BOI

BOI Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    18
    Koi antidepresivi mozat da se pijat za vreme na bremenost ?? a da nemaat nikakvo vlijanie na plodot?

18. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Dobro lugje so e rabota so mene.. Znachi eve deneska slushnav vest koja mn me uplasi nonstop mislam na toa se tresam sega zs si mislam deka loso neshto ke se sluci sho znam sho.. a drugive se smireni.. Samo jas mislam na najloso. Od koa stanav anks znaci i najmali raboti me povreduvaat, duri nekoj da mi se razdere odma ke pochnam tahikardija da imam da se tresam da se plasham... Se soocuvate vie so ova istovo ? :/ . Poludev vekje

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  19. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    Daa da ijas se soocuvam so istoto..

20. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    devojki veke dva dena koga goltam i koga dzvakam me boli pod bradata kaj vratot vi se ima li deneseno takvo nesto mnogu se plasam bev nalekar mi go proveri doktorot vratot vika nema nisto duri i mi se iznasmee i mi vika abe dete zivej si go zivotot samo po doktori se vleces ama pusti strav sto moze da bide veke mi e sram i na lekar da odam redovna sum pacientka koga dzvakam me na kaj vratot po bradata dali nekoj imal vakva maka i celo vreme vikam nema da otvaram na google i pak otvoriv trista gluposti se iznacitav rak na livnite zlezdi trista drugi raboti cela snaga mi se tresi srceto mi cuka se prepotuvam od misla sto moze da bide i tesko da zaspijam vecerva

На Korrin му/ѝ се допаѓа ова.