Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Јас почнав пред 3 дена, денес 4ти еве сега ќе вежбам. Го најдов овој канал на јутјуб, има јога за се и сешто. Мене ми треба за зацврстување и опуштање на мускулите, па затоа си следам една од 30 дневните програми. Никогаш не сум ја сакала јогата, мислев порадо ќе одам во теретана, ми е чинеше побескорисна од било која вежба. Сега сфаќам колку сум грешела, одлична е за да се сконцентрираш на секое делче од телото, поврзување на телото и умот.

Едит: јутјуб канал, што го заборавив :rofl: https://www.youtube.com/user/yogawithadriene

Последна измена: 18 август 2017
    На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Оди с на редовни часови, сигурно има јога клуб со некој професионален тренер...незнам колку сум и благодарана на јогата ..ме релаксира, ме опушта и ми најде многу сродни души ..поздрав

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Поубаво е дома, јас имам намера секој ден да вежбам. Ми треба за намалување на болки во мускулите. Никаде нема секој ден :D
    Плус, не сум стационирана, посебно во наредниот период често ќе патувам и не можам да плаќам месечни членарини, кога може да се случи само една недела да сум дома во месецот.

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Како и да е..практикувајте ја ЈОГАта е лек и за душата и за телото...:inlove:

На GirlLove и DAngel им се допаѓа ова.
  5. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    imali nekoj od veles na forumov sto ima problem so anksioznosta neka mi pise vo poraka

6. Smotko

Smotko Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    47
    I jas podolgo ne pishuvam na forumov bidejki me navrakja nazad.. Bev so strasni negativni misli sekoj den... Duri i sonuvav takvi raboti. Osven b6 i magnezium reshiv da se boram bez apce i eve delumno uspeav.. Ednostavno ne se zamaram veke sto i kako e.. Naseto ego ne tera da mislime na tie raboti a nie go slusame so otvorena dusha.. Znaci najgolema bitka e bitkata so nasheto ego(satanata)stravot e najgolema alatka na egoto.. Koga ke go sovladete vaseto ego togas ste na vistinskio pat...na sekoja negativna misla nasmejuvajte se i se ke bide super :)

7. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    Морав да болдирам зашто ми е хитно!
    Ве молам некој да пише дали примал терапија со заласта и занфекса? Пиев два месеци, после ми ги прекинаа заластата продолжив само со занфекса два месеци наутро и навечер. Сега на крајот на август требаше да одам на контрола, но од пред десетина дена на своја рака ги прекинав, мислејќи дека нема потреба а и апетитот страшно ми се зголеми, за месец ипол ставив 10 кг. Значи ги прекинав на своја рака и проблемот е во тоа што еве последните неколку денови сташно лошо се чувствувам, висок притисок, повраќам два дена и имам чувство на мачнина. Ве молам за совет дали некој има искуство и што да правам дур да одам на контрола на крај на агуст?

8. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Ад не се прекинуваат на своја рака, па и кога ти е подобро. Гледам многу го сториле истото како тебе, а потоа настанува влошување, требало и докторот да те предупреди дека не смееш да ги прекинеш. Терапијата треба да се пие минимум 9 месеца, не е играчка. Ни ден не смееш да прекинеш. Прво се намалува дозата и прекинува, а не нагло.
    Не сакам да звучи како да те осудувам сакам и на другите да им посочам да не прекинуваат на своја рака.

Иначе за твојот случај не би знаела што да те посоветувам. Освен да се консултираш со психијатарот и да го прашаш што да правиш. Ако знае некој друг нека пише.

9. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    Во право си, ме предупреди и психијатарот дека не смеам да ги прекинам, работата е во тоа што немав некојси многу сериозен проблем, само нервоза и некој страв, па не сум ни сигурна дали требаше да ми препише таква терапија. Сепак сакав да одам да се консултирам со психијатар. А свесна сум дека немав потреба од такви терапии не требаше воопшто да почнувам да ја пијам требаше малку по храбро да се соочам со таа ситуација и со проблемите што ги имав. Најмногу ми е страв поради зголемениот апетит значи немам контрола на количината на храната што ја внесувам, јадам и како во дупка да оде. Затоа и неможев да дочекам да одам на контрола на крај на месец. Во меѓувреме бев да закажам порано ама не успеав Д-рката била на годишен одмор. Значи никогаш повеќе не сум се каела во животот како сега, што беља ми требаше да ги почнам ни сама незнам.Се надевм ќе пише и некој друг со слично искуство. Незнам како да си помогнам да ја решам оваа мачнина и нагон на повраќање. Ти благодарам многу на одговорот.

На mynameislove му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mina 3

Mina 3 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    4
    Kako da ignoriras koga stravovite I panikite nekogas se pojaki od tebe,Imas cuvstvo deka ke se srusish, nemozesh da se spravis so nisto vo momentot

Последна измена од модератор: 19 август 2017
    На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Медитација, јога, повеќе движење, повеќе време надвор, опкружена со луѓе. Нормално дека лошите мисли ќе ги има, ама цел е да ги намалиме :wasntme:

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  12. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.068
    Ако се стравовите и паниките до толку големи да чувствуваш дека немаш контрола врз нив, подобро е ќе биде да посетиш лекар со време. Не е тоа ништо страшно ако посетиш лекар и игнорирај ги предрасудите што ги сервира нашето општество секој ден.

Во секој случај веќе ти пишаа, пробај со медитација, прошетка, дружба со луѓе и така натаму. Јас би ти препорачал исто така да пробаш со планинарење и читање книги.

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    zdravo decki,kako ste denes,jas dobra bev sega se napiv ne celo case visnovka i me fatija zestini neubavo cuvstvo pa i vremevo ne e ubavo samo prepotuvam cel den

14. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    zdravo gledam deka i ti imas maka so zeludnikot jas imam bolka vo gorniot del od stomakot ne sekoj den povremeno toa mnogu me maci i plasi eve deneska cel den sum vo krevet i se nerviram i plasam zosto vcera pak mi se pojavi ti kade imas tocno bolka? bese li na nekoj ispituvanja?

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.406
    Допаѓања:
    16.797
    Дали ќе има некој нус ефект ако подоцна го испијам апчето? Ми се случи да го закаснам пола саат, еднаш дури и саат.

16. pajton

pajton Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    103
    Elicea i acipan (za zeludnik) kontraindikacii???

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Пола саат - саат не е никакво каснење.

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.406
    Допаѓања:
    16.797
    Ама денеска,за жал касно станава и се закаснив наместо 9 и 30 или 10 без нешто,го испив во 11 и страв ми е сега

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    @GirlLove за АД ли зборуваш? Немаш криза, не грижи се.

20. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    5.792
    Прво прочитај го упатството, инаку за грото од лекарствата се вели само да не се зема дупла доза за да се надомести пропуштената. Што значи, си г испила, делува, и сега само наредното темпирај го во однос на ова. Значи, не треба да има никаков проблем.