Јас почнав пред 3 дена, денес 4ти еве сега ќе вежбам. Го најдов овој канал на јутјуб, има јога за се и сешто. Мене ми треба за зацврстување и опуштање на мускулите, па затоа си следам една од 30 дневните програми. Никогаш не сум ја сакала јогата, мислев порадо ќе одам во теретана, ми е чинеше побескорисна од било која вежба. Сега сфаќам колку сум грешела, одлична е за да се сконцентрираш на секое делче од телото, поврзување на телото и умот. Едит: јутјуб канал, што го заборавив https://www.youtube.com/user/yogawithadriene
Оди с на редовни часови, сигурно има јога клуб со некој професионален тренер...незнам колку сум и благодарана на јогата ..ме релаксира, ме опушта и ми најде многу сродни души ..поздрав
Поубаво е дома, јас имам намера секој ден да вежбам. Ми треба за намалување на болки во мускулите. Никаде нема секој ден Плус, не сум стационирана, посебно во наредниот период често ќе патувам и не можам да плаќам месечни членарини, кога може да се случи само една недела да сум дома во месецот.
I jas podolgo ne pishuvam na forumov bidejki me navrakja nazad.. Bev so strasni negativni misli sekoj den... Duri i sonuvav takvi raboti. Osven b6 i magnezium reshiv da se boram bez apce i eve delumno uspeav.. Ednostavno ne se zamaram veke sto i kako e.. Naseto ego ne tera da mislime na tie raboti a nie go slusame so otvorena dusha.. Znaci najgolema bitka e bitkata so nasheto ego(satanata)stravot e najgolema alatka na egoto.. Koga ke go sovladete vaseto ego togas ste na vistinskio pat...na sekoja negativna misla nasmejuvajte se i se ke bide super
Морав да болдирам зашто ми е хитно! Ве молам некој да пише дали примал терапија со заласта и занфекса? Пиев два месеци, после ми ги прекинаа заластата продолжив само со занфекса два месеци наутро и навечер. Сега на крајот на август требаше да одам на контрола, но од пред десетина дена на своја рака ги прекинав, мислејќи дека нема потреба а и апетитот страшно ми се зголеми, за месец ипол ставив 10 кг. Значи ги прекинав на своја рака и проблемот е во тоа што еве последните неколку денови сташно лошо се чувствувам, висок притисок, повраќам два дена и имам чувство на мачнина. Ве молам за совет дали некој има искуство и што да правам дур да одам на контрола на крај на агуст?
Ад не се прекинуваат на своја рака, па и кога ти е подобро. Гледам многу го сториле истото како тебе, а потоа настанува влошување, требало и докторот да те предупреди дека не смееш да ги прекинеш. Терапијата треба да се пие минимум 9 месеца, не е играчка. Ни ден не смееш да прекинеш. Прво се намалува дозата и прекинува, а не нагло. Не сакам да звучи како да те осудувам сакам и на другите да им посочам да не прекинуваат на своја рака. Иначе за твојот случај не би знаела што да те посоветувам. Освен да се консултираш со психијатарот и да го прашаш што да правиш. Ако знае некој друг нека пише.
Во право си, ме предупреди и психијатарот дека не смеам да ги прекинам, работата е во тоа што немав некојси многу сериозен проблем, само нервоза и некој страв, па не сум ни сигурна дали требаше да ми препише таква терапија. Сепак сакав да одам да се консултирам со психијатар. А свесна сум дека немав потреба од такви терапии не требаше воопшто да почнувам да ја пијам требаше малку по храбро да се соочам со таа ситуација и со проблемите што ги имав. Најмногу ми е страв поради зголемениот апетит значи немам контрола на количината на храната што ја внесувам, јадам и како во дупка да оде. Затоа и неможев да дочекам да одам на контрола на крај на месец. Во меѓувреме бев да закажам порано ама не успеав Д-рката била на годишен одмор. Значи никогаш повеќе не сум се каела во животот како сега, што беља ми требаше да ги почнам ни сама незнам.Се надевм ќе пише и некој друг со слично искуство. Незнам како да си помогнам да ја решам оваа мачнина и нагон на повраќање. Ти благодарам многу на одговорот.
Kako da ignoriras koga stravovite I panikite nekogas se pojaki od tebe,Imas cuvstvo deka ke se srusish, nemozesh da se spravis so nisto vo momentot
Медитација, јога, повеќе движење, повеќе време надвор, опкружена со луѓе. Нормално дека лошите мисли ќе ги има, ама цел е да ги намалиме
Ако се стравовите и паниките до толку големи да чувствуваш дека немаш контрола врз нив, подобро е ќе биде да посетиш лекар со време. Не е тоа ништо страшно ако посетиш лекар и игнорирај ги предрасудите што ги сервира нашето општество секој ден. Во секој случај веќе ти пишаа, пробај со медитација, прошетка, дружба со луѓе и така натаму. Јас би ти препорачал исто така да пробаш со планинарење и читање книги.
zdravo decki,kako ste denes,jas dobra bev sega se napiv ne celo case visnovka i me fatija zestini neubavo cuvstvo pa i vremevo ne e ubavo samo prepotuvam cel den
zdravo gledam deka i ti imas maka so zeludnikot jas imam bolka vo gorniot del od stomakot ne sekoj den povremeno toa mnogu me maci i plasi eve deneska cel den sum vo krevet i se nerviram i plasam zosto vcera pak mi se pojavi ti kade imas tocno bolka? bese li na nekoj ispituvanja?
Дали ќе има некој нус ефект ако подоцна го испијам апчето? Ми се случи да го закаснам пола саат, еднаш дури и саат.
Ама денеска,за жал касно станава и се закаснив наместо 9 и 30 или 10 без нешто,го испив во 11 и страв ми е сега
Прво прочитај го упатството, инаку за грото од лекарствата се вели само да не се зема дупла доза за да се надомести пропуштената. Што значи, си г испила, делува, и сега само наредното темпирај го во однос на ова. Значи, не треба да има никаков проблем.