уф да ви кажам пукнав веке се во некоја дилема сум се нешто ми е ... минатата недела грлото сега пак ова . ум не ми остана , заборавив како е да си безгрижна и задоволна
Анетка е ЦАР , јас ја добив книгата убава е и во голема мерка може да помогне ако не и сосема...читајте ја обавезно.... Пратете и меилови на Анетка или намене и веднаш ја добивате... Аделице душо...ајде пиј Линекс малку подолго, стрпи се...ке помине вирусце..еајде биди силна....јас лани летото вакава бев 3 дена...помина..внимавај ад не дехидрирас..течностиииии поздарв
Аделааааааааааа тоа е тоа, абе ајде батали мислите, значи вирус е, многу го имаат, стомакот боли многу, пролив, повраќање, гадење, вртоглавици.... Линекс, чајчиња, и нормално дека ке мокрис повеќе, не се плаши немаш ништо повече од еден обичен досаден вирус, а за грлото, јас моментално иам вирус, не можам да голтам, ме стега ждрелото партали ми е, ќе помине, вирусите такви се, досадни и грозни. Опушти се ајде
подобро ми е анушка фала му на господ ми прекина проливот засега но стомакот ме боли и си ставив крпче со ракија се искапив убаво и ми олесни сега ми се јаде нешто ама ај ке издржам до утре или задутре само лошо да не ми е а сега бидејки ми застана проливот треба линекс да се напијам пак?
еееее супер штом престанал, ако не те боли стомак не пиј, а ако те боли напиј се бар уште еден, да не се врати, и да не ти се гаде..А ако и стомакот ти е подобро не пиј, само чајчиња
срцко напиј се б6 ке ти ја подобри циркулацијата така да главата нема да те боли а и ке те опушти ајде јака си ти немаш гајле
ADELA jas znam eden star lek i od sekogash majkami mi go dava samo belka i limon izmati i ispigo i ke vidish odma prestanuva u moment ili ima edni paricki shto se vikaat caj se vari od niv a toa shto mokrish non stop te pece li ako te pece i te tera non stop da mokrish so bolki napijse ako imash doma palin ili stavi si rakiicka na stomakot i ke pomine И заборавив да ви казам книгите се одличччниии да ги прочитате обавезно и да не се секирате ке помине се јас едно сватив од книгата да ви казам искрено јас сум излечена а не сум била свсна за тоа се додека не ја прочитав книгата и верувајте сватив дека јас уствари сум била излекувана да кажам а не сум била свесна за тоа ама сепак сум тука како и на било кој начин да ви помогнам да пребродите како мене и другите јас би била најсрекна кога на сите би ви поминало и јас како што пишува таму сега воопшто не се ни плашам дека може да се врати ако се варти ке го пречекам како најдобар другар да ми е поздрав до сите ве сакамммммммммм
душички мои многу ви благодарам за советите едно е јасно тука во ова наше катче за дружење NIE SME PRIJATELKI BAS PRIJATELKI I MNOGUMINA BI NI ZAVIDELE јас мислам дека сум подобра - додуша и преге мислев ама ми се слоши- јадев 1 компир варен и мислам дека е доволно за денес ракија си ставив веднаш кога ме заболе но тоа ти бил само грч нагон од проливот сега ми се добро мешето само што ми се дуе одвреме навреме мислам дека добра ке бидам баш сум прдла кажете од еден пролив се преплашив ама фактот е што уште се плашам ферхунде мило утре сабајле ке лапнам една лажица од кафето и шекерот анетка треба да се проба твојот односно рецептот на мајка ти но немам лимон се надевам дека нема да ми треба а ако ми треба утре и двете работи ке ги направам ве сакаам сонциња на дада
Мене сеуште не ми стигна потврда на книгата, но голема благодарност за Анетка што ни ја прати по пораки на сите прекрасна е. И јас ќе почнам да ја читам веднаш и чекам подобрување. Аделче како си ти, вирус е сигурно само мн течности пиј ладни лаеви и линекс. Мене кога ми е така само линекс ме спасува. Ќе помине ништо страшно. И мене ме боли ова од десна страна веќе не нзам што да правам слепово црево или што и да е веќе ме полуде сакам да помине се и више аман. Ајде позз
душичке ете мислам дека сум подобра како што напишав јадев еден компир па се надевам на брзо оздравување . и мене срцко ми се смачи веке се нешто да ми е ако не е едно друго ке е заборавме веке како е да си безгрижен те боли тебе многу мешето? дајте бе пратете ми и мене тоа што читате барем кесе занимавам со нешто нема досадно да ми е
Незнам дали воопшто некој ме чита и прати али еве пак ке го поставам баш од причина што ова истото го има и во книгата(некогаш треба и да ме послушате и ПРОЧИТАТЕ може и нешто паметно ке кажам Т.Е. напишам )
Ме боли Аделче стомак ама само од десна страна, на моменти помалку но на моменти премногу ме боли. Се плашам да не дојде до операција на слепово црево веќе и така ми е преку глава од се уште тоа ми фали. Молам Бога да помине и да нема потреба од глупости. Ферхунде јас ги видов линкчињава добри се стварно, девојки погледнете има корист од нив лека ноќ )))
Хело лејдис Еве и јас се прибирам сега дома, добро е Адела подобро е , прдла една, за еден пролив 3 страници испишавмеее Се зезам мила, мило ми е што ти е подобро, досаден е проливот ногу, јбг. Циело мила ајде не се коси многу, не е ништо сериозно сигурно со с.црвео, да беше, до сега ќе знаеше секако, ќе видеа лекарите, ќе помини мила... Јас да ви кажам, ова грлото и јазикот некој ден ќе ги извадам, и ќе ги обесам на дрвото во двор, ами аман веќе, ехх да можеше да се пресадува ново грло, првана листата ќе сум дефинитвно хахахах одлепив еј. Иам некој вирус и пијам парацетамоли, демитрин се неам напиено 3 4 дена добра сум ехее, напредувам, ама ако ме стега многу ќе си се напијам да си смирам душичка... Ве сакааааааааааааааааммммм и останете ми со здравје и смирени а оваа Гузи ме изнасмеа а бе со се замарате тоа се глупост шо ви е хахаха , будалче.