Ве молам, како е можно тамн малце се беше супер, си легнав вчера си кажав добро е, веќе не е како што беше, ке бидам вака силна личност веке подолго време беше супер и си легнав, и среде ноќ ме разбуди лупање на срце.. станав цела соба ми се вртеше, чувство на гадење, мозокот едноставно незнам дали сонувам дали е стварно. Нозите не ги осекав едвај отидов до веце да се измијам. Се вратив во кревет и да ги пренасочам мислите да мислат нешто убаво да заспијам абе мозокот мисли 300 глупости, тресење, некомтролирани мисли едни по други доагаат... имал некој проблем со вакви мисли? Се добро и наеднас од сон да ме разбуди...страшно чувство...
Јана душо, имаш ЕКГ правено? Имаш ли жолчка проверено? имаш ли бели дробови проверено? Е ...ако се е во ред...отиди до некој психијатар нека ти пише нешто лесно за смирување...нее крај на светот ако пивнеш некое таблетиче...инаку многу можно дае на психичка база.Еве како е можно на психичка база глават да те боли..така и болката кај тебе.јас едно време чувствував како желудникот ми скока , буквална се превртува во градите..неколку минути ке престанеше..Ич не се секирај..ке помине ...гушни си ја малата...ти си богата жена..поздарв Како и да е(не се разбирам ич околу жлездите) ама ЗНАМ дека е исклучиво присутна кај премногу чувствителни личности , а еден мој психијатар велеше ,,особено кај инелигентните луѓе,, ми велеше ,,Дуња си слушнала за анксиозен овчар?,, хе хе (со сета почит за овчарите)..ама и ЗНАМ дека може да се реши и дасе вратиш во старат форма...дури појак од пред тоа..поздрав ..тогаш барај да направиш гастроскопија..така ке видиш дали ежелудникот.Таа кажува СЕ.Побарај мислења од 2доктора ..и ке се убедиш ..ке знаеш кој ево право
Чувствата одат со мислите ...ако игнорираш негативна мисла и ја пренасочиш во позитивна ....и чувствата ке станат позитивни...На пр.Леле ке се заглавам во лифтот.(мене многу ме беше старв да се возам со лифт..умирав од страв , срцето 200 ми чукаше)..негативна мисла и веднаш чувство на страв..нели.Ама ако ја игнорирам оваа мисла ,, нема да се заглавам во лифт....ке одам денс кај ..незнам избереш некоја позитивна личност или почнеш да мислиш на некој убав настан ....чувството на страв исчезнува...се смируваш....Може од прва нема да успеее ама колку инаетливо го повторуваш оваа ИГНОРРР...старвот попушта, нападуте се проретуваат и накрај ги снемува.Сега влегувам во лифт без проблем...а и уживам ако лифтот е нов и убав..Поздрав
Jas pak nikako nemozam da gi ignoriram losite misli kolku poveke se trudam da gi igniriram tolku poveke me napagjaat...
Koga dusata nema mir ja navjasuvaat crni misli. Poseti nekoja crkva pocni da se molis,postis,pricestuvas bi trebalo nekoi raboti da se smenat.
Pa ova ne me ostava ni da se molam celo vnimanie koncentracija mi gi odzema i nemozam nisto da pravam...
Da odam vo Bigorski sekogas koga mozam i so Arhimandrit Partenij pravev muabet i mi rece deka e do umot i nisto dugo nema.... I mi rece da odam da posedam nekolku dena tamo ama mene mi e strav sam da odam sve losi misli mi idat i nemozam da pojdam a znam mnogu ke mi pomognat ako pojdam...
Da odis i da ne mislis dva pati. Loso prais sto ne odis i seuste se mislis. Tocno e deka se e do glavata ama ima nesto sto nie ovde na zemjata nemozeme da go vidime so svoi oci i nazalost koga sme vaka slabi vladee so nas. Koj e problemot koj ti predizvikuva problem sto ne ti dozvoluva da pojdes?
Losi misli tamu sam a site navecer vo 9 legnuvaat i si mislam ako mi se slosi nesto sto ke pravam kaj ke baram pomos... Mislite mnogu me macat 6 godini nemam mir od niv samo mi se vrtat gluposti niz glava deka ke se onesvestam ke mi se sluci nesto a vsusnost nisto ne mi se slucilo samo mislite me macat...
Koga ke ja pobedis vojnata so sam sebe ke prestanes da se plasis. Bi ti preporacala ako si na medikamenti da gi otfrlis. Imav bliska drugarka od koga pocina majka i na nejzini 15 god se borese so anksioznost i bese na terapija koja za zal samo i oteznuvase. Strav vo sekoja mozna forma na kraj bese edno mesec dena vo manastir pocna da se odnesuva kako vistinki hristijanin i eve ja sega e ko nova. Kako da nikogas do sega ne imala takov problem. Se omazi pred 4 godini i e prekrasen roditel ko da e sosema nova licnost.
Здраво женскиии како сте? јас на кратко само.... Се преселив Скопје, да да ми беше тешко, да... Сега за сега седам со мајка ми, за некој ден сама останувам и си мислам која храброст? сама одам на работа, сама чекам автобус, дури понекогаш касно ме фаќа, денеска се вратив во 23ч Имам две прашања, : Мислам дека моралната ми мириса на апчиња... Да, мислам дека ми е од Ад-Зепира, ја пијам насабајле 20 мг. Што да превземам? Треба да одам на систематски од работа, екг, крв, морала. Дали нешо ќе покажи дека сум на ад? Чао и слатки сништа
Прашувам едно па исто веќе одамна, никој ми нема одговорено: Како е можно да не ми делуваат Елицеата? Првиот месец ми беше океј, вториот (сега веќе влегувам во трети) - ич не ми е добро, пак се вратив на стара прича...
Zdravo decki,vie sto piete AD dali of prilika kolku vreme gi pievte I dali kacivte na tezina, has bajgi se popraviv ama mn mi e podobro mesecipol GI pijam
Која терапија ја примаш и ако можеш да ми кажеш кај кој доктор одиш ? Фала многу А дозата не ти ја зголемија? Имаше такви мисли пред елицеата? Пошто мене баш елицеата ми направи такви брзи мисли неможев ни да измијам заби а мозокот да не ми мисли на ништо ... и фала богу тие мисли ми правеа тресење дури и забите ми чукаа .. оди со докторот разговарај може не ти делуваат мене ми ги прекина по 3 месеци иако ми се чудеше како е можно пошто елицеата е најнов лек баш на млади го давале
I mene isto ne si sam..kako za uteha ova hahaha Da imav 6 godini si zivam so takvi misli ama apcinjava isto kako da ne gi pijam...nikakvo podobruvanje nema Pa nemozam nikako neznam vise kako da se spravam so ova...
6 godini???? jas edvaj izdrzav eden mesec posle eden mesec imam malku podobruvanje ama ne e toa toa..