Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Missy980

Missy980 Активен член

Таа грутка во грлото е основен симптом за анксиозност. Игнорирај ја. Човек не може да се загуши сам од себе, ниту да снема комплетно воздух без физичка причина (а ти ја немаш). Медицината не познава таков случај.

2. hellocity

hellocity Популарен член

Јас ги имав кога станував сабајле но јас имам многу напади на паника

3. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Izgleda sve e od vremeto
    izgleda sve e od vremeto ili neznam sto i ja so nozete katastrofa sum i so disenjeto

4. Matea94

Matea94 Истакнат член

Дечки јас сум на одмор во Турција као дојдов на брат ми друштво да му правам ама на сила сум. Значи 3 дена осеќам како боцкање во десната страна на главата и кога одам по вц морници ми поминуват низ телото и ми се ежи главата. Си правам разни филмови као да имам тумор и ме фаќат паниките. Хелп ми.

5. tasikike

tasikike Истакнат член

I mene pak mi e matno vo glavava neubavo cuvstvo i na zeludnik mi mava,tezok slucaj sme site hhhhh porano mislev samo jas sum takva ama mn sme bile kako za uteha

6. La.loca

La.loca Популарен член

Периодов ми е катастрофа, под стрес сум секој ден, дури денеска цела соба лом ја направив. Одамна се немав видено во вакво издание. Имам вишок на енергија нема кај да ја потрошам.

7. hellocity

hellocity Популарен член

Познато ти е чуство во таква состојба некој да те изнервира ? Јас тогаш бесот неможам да го контролирам

La diabla likes this.
  8. La.loca

La.loca Популарен член

Да, јас само почнувам да плачам, и да се обвинувам себе си дека сум глупава и наивна затоа што ништо не правам.

9. hellocity

hellocity Популарен член

Ne mi e jasno koga si vo vakva sostojba zosto ti ide odvnatre od dusata da plakas ili da vikas na cel glas za da se olesnis?

10. La.loca

La.loca Популарен член

Затоа што сум премногу емотивна, и периодов ми е се така со плачење. Малце да и се развикат дома и плачам.

La diabla likes this.
  11. hellocity

hellocity Популарен член

I jas ama pred da mi se pojavi ovaa sostojba ne bev mnogu emotivna.. Neznam ne sum naviknata vaka ne se ni plasev ni nisto..

12. La.loca

La.loca Популарен член

И јас така, сега се плашам да се смеам, се плашам од се. Плачењето ми остана, апсолутно за ништо можам да се расплачам. А, некогаш кога почнувам да плачам и се скривам во соба и кога ќе дојде некој од моите претежно татко ми и од нервоза почнувам да се дерам како луда. И кога ќе видам дека се труди околу мене за да се смирам, само ќе продолжам да плачам, без да кажам за што.

13. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Тешка е анксиозноста. Се смета за состојба а не за болест и се лекува со правилен начин на живот и на размислување. Инаку удира на се. Мислиш дека органски боледуваш до нешто, одиш на испитување, се е во идеални граници (крвна слика, притисок, и сл). Не ја посакувам ни на душман, а камо ли на пријател. Треба и медикаментозна терапија, но и здрав начин на живот дефинитивно, прошетки во природа колку што е можно на сонце (Витаминот Д ми кажа специјализантката дека е добар за нервите), колку што е можно повеќе да го искористиме сонцето додека го има, витамини, и по можност Јога или вежби од тој тип.

14. hellocity

hellocity Популарен член

Jas pusam cigari ali ne sum zavisnik neznam dali da gi otkazam i dali tie vlijaat na toa?

15. Sv. Nikolka

Ако сте веќе решени, почнете но постепено. Никако нагло, ќе му дојде како шок на организмот. Поддржувам !

16. La.loca

La.loca Популарен член

А зошто се труеш, откажи ги додека не си станала зависник. Тоа само понатака ќе преиди во една заразна навика.

17. mynameislove

mynameislove Популарен член

Прво прифаќање, па после успех. Често читам коментари еве се појави пак, па како да не се појави кога не си ни заминала? Може и нема да си замине 100 посто никогаш, ќе остане дел што секогаш ќе не потсетува на една болка и издржливост. Анксиозноста е шанса за нов живот, да ве потсети да живеете. Зошто се јавила? Затоа што не сте живееле, не сте се сакале себе си. Сменете го тоа. Да лекуваме причини, а не последици.
    И тешко е знам. Тогаш си велам, во ред има и такви денови, ќе биде подобро.

18. hellocity

hellocity Популарен член

Хм немора да значи дека анксиозноста ти се појавила бидејки не си го живеел животот јас едвај чекам на пример да бидам како пред анксиозноста таков живот да имам..

19. La diabla

La diabla Истакнат член

Nema vrska ijas pusam pa nisto

hellocity likes this.
  20. Sv. Nikolka

Не е настинка, па туку така да се сфати. Анксиозноста е нешто како стрес кој се акумулирал со години, и сега се манифестира. Не е едноставно, лекувањето оди долго и неможе со некаков посебен режим на исхрана, туку медикаментозната терапија е на прво место, па потоа пожелни се психотерапии, и физички актовности.

Scorpio87 likes this.