Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Ledena1234

Ledena1234 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    30
    И јас ги намачувам ад, пијам само 1/4, и многу е лошо, како збунета сум незнам што да правам, одам како да не постојам, ништо ми нема смисла, ништо не ми се праве, можно ли е од што хи намалив ад, какви искуства имате со откажување и има ли подобрување после откажување на ад

2. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Да ќе пробам обавезно уште од вечер. Мене психијатрот ми рече дека тие главоболки ми се од стегнати нерви. Бев и на квантна анализа ми дадоа селен калциум и мултивитамин да пијам секојдневно на природна база од грин ворлд веќе цел месец ама сеуште немам осетено подобрување. Абе знам дека проблемот е кај нас самите и ќе пробаме се за да излеземе од тој пекол.

Еве јас кажав. Ги намалив постепено еден месец бев океј и сега пак. Значи некни се вратив од одмор и по пат плачев а без причина. Тоа се моите трауми и потиснати чувства од детството и е длабоко во мене ете затоа морало со психотерапија. Инаку мојот психијатар ми е роднина и ја знае цела моја приказна ама ми рече освен АД мораш и друго.

Последна измена од модератор: 22 септември 2017
    На Simgeee и DAngel им се допаѓа ова.
  3. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Ајде после долго време да ве поздравам и да пишам дека поминаа 7 месеци како не пијам ад и 2 месеци откако не пијам седатив, се е до мозокот, секој може да го победи ова, не се плашете само поминувате низ лош период, верувајте во себе и ќе ја победите анксиозноста. Јас ја победив !!!

На Miki2, GirlLove, natemila и 10 други им се допаѓа ова.
  4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Јас не почнав со АД затоа што знаев дека ќе морам да ги пијам долгорочно и дека не е лесно да се откачиш од нив после. Штом ми ги препиша психијатарот, излегов од ординацијата и веќе никогаш не се вратив :worried:
    Полошо - не ми е, најчесто ми е пдообро, некогаш знае да ме мавне некоја епизода. Воглавно ми е подобро.
    Е сега, секој не би можел така, ама не ми е прв пат да истуркам тежок период, нормално дека со психолог би било многу полесно...

На Miki2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.689
    Многу слушам ваши коментари дека ви е страв да излезите од дома да одите со друштво или слично мене ми е страв да седам дома или кога е време да си дојдам дома некако ми зујат ушите и одма си праам филмови.. И кога сум дома имам само глупи мисли.. Доволно излегувам а и неможамам цело време да сум надвор

6. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    Драго мие што си успеала, сподели ги со нас начините, методите што највеќе ти помогнаа да успееш,колку време имаше проблем со анксиозноста, колку време пиеше терапија, што освен терапија ти помогна, некоја алтернатива, идеше на психотерапија? пиши/сподели што повеќе информации/искуства што би ни помогнале поздрав

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  7. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.689
    На мене последните денови ми зујат учите и само на тоа мислам и си замислувам како слушам некои свуци оти ми зујат ушите..

Незнам дали е тоа што цел ден сум во гужва и кога си дојдам си легнам или од нешто друго секакви филмови си праам

Последна измена од модератор: 23 септември 2017
  8. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
  9. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Dali i na vas I da vi se sluci Nesto dobro I Mislite deke eve ovaa mi se slucuva bidekji ke umram momentalno so TOa se Boram I me faka Nekoja panika

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  10. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    Daaa ..

11. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.689
    Mene vo momentot mi teknuvaat nekoi traumi od porano i mi sozdavaat pritisok sto porano kolku i da gi mislev nisto ne mi pravea...

12. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Ufff kako ke pomine seto ovaa

13. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    од тоа ти е... мн грди симптоми праат ама коа ќе ги прекинеш скроз ќе ти се повлечат

14. Missy980

Missy980 Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    93
    Ужасно е кога се намалуваат и откажуваат. Јас ги откажав пред скоро 2 месеци у уште сум за никаде.
    Во првите 2 недели имав физички симптоми, т.н brain zaps, како струја низ цело тело, вртоглавици, несоници... Буквално од кревет не можев да станам. Сега ми остана депресијата и анксиозноста, негативните мисли, немам енергија за ништо, ништо ми нема смисла... И не знам дали некогаш ќе помине :(

15. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    ќе ти се смири и тоа ... мене ми траеше бајаги после ад мада немав корист никаква од ад затоа и ги прекинав

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Мене кога ми препиша психијатарот ад само помислив колку долго ќе треба да ги пијам ако почнам и колку тешко ќе се оставаат, и стиснав заби, излегов и не ги земав... Тешко ми беше ептен на почетокот ама се борам некако, се подобро и подобро ми е. Имам понекогаш кризи ама не се ни споредува со тоа што бев.

На Sandra91 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    дали омалаксаност е пмс симптом ? или и тоа е од анксиозност ?

18. Ledena1234

Ledena1234 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    30
    Незнам до каде вака, ама навечер е ногу страшно. Легнам да спијам и имам измешани мисли, заспијам првите 10 минути со многу мака и се разбудам одма и целата во паника, не можам да ги пренасочам да мислам на нешто добро. Ми се меша целиот ден, само црни мисли една по друга, и некој неповрзани мисли. Многу се плашам во таков момент мислам дека ми бега паметот. И само на тоа мислам. Што чудо е да неможеш да мислиш на една работа, туку на 1000 лоши мисли една по друга се поврзуваат. Имал некој ваков проблем?

19. Missy980

Missy980 Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    93
    Јас... И тоа не е само навечер, туку преку целиот ден... Цело време мислам дека имам рак, читам за тоа, закажувам прегледи, не можам да работам, не можам да функционирам а не можам ни да заспијам. Толку ми е се безнадежно...На една убава работа не можам да се сетам!

20. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    55.227
    Ај здраво од мене како за прв пат на темава :D

Значи вака,пред околу еден месец почнав да се онесвестувам често,прво нозете ми се здрвуваја и паѓав како во некој транс неколку минути,ги слушав што ми зборуваа сите ама не можев да им вратам,ќе се разбудев и плачев,ептен беше грдо чувство,не сакав да одам по болници и одолговлекував мачејќи се дома,ама се решив и бев на болница и ме задржаа во интерно одделение и од таму ме праќаа на разни прегледи и да не должам многу да преминам на главното,ме испратија и на психијатар.
    За првпат во животот бев на психијатар и се закочив од срам целата,ништо што ме мачи не му кажав,само му кажав дека не ги пиев редовно апчињата за тироидната и хормонските за да добивам циклус дека немам со месеци,ме погледна чудно и ми даде дијагноза опсесивна компулсивна опсесија,значи незнаев што значи тоа во моментот ама алал да му е на човекот ко да ми ги прочита мислите :D
    Изгуглав и видов кои се симптомите и стварно се совпадна со тоа колку сум несигурна во себе,па како по 100 пати се враќам да проверам да не оставив нешто приклучено во струја,па дека се плашам од болест и зарази и сл.
    Ми даде да пијам еден месец лексилиум од 1 мг и елицеа апчиња и искрено не гледам некое подобрување.
    Ок крвта ми е многу слаба ионака сум анемична,ама и понатаму ми се здрвуваат нозете,чувствувам страв и големо гушење,не се издржува луѓе верувајте посилно е од мене и ме тера да плачам,посебно вчера и денес цел ден немав воздух едвај дишам :(
    Ве молам за некој совет и се извинувам за долгиот пост.