Кога ке ти дојдат лоши мисли на пример фокусирај се на нешто мрдај со ногата и мисли на тоа и по некое време ке се намалат...Јас така правам
Здраво Рама, ова е се почест проблем особено кај нас младите, пробај освен со терапијата која ти ја дале и со разговор со психолог, психотерапија, ќе си кажеш што те мачи,претпоставувам има нешто што те погодило/повредило, исто така медитација, читај книги со позитивна содржина, активност, мора да бидеш јака, мислите да ги смениш на позитивно, све ова е последица на ова време невреме во кое живееме, на стресот и случувањата во животот. Се надевам се ќе биде добро, мисли позитивно, пиши кога сакаш, дружине, заедно сме посилни
Мнoгу ми е стрaв oд oткaжувaње нa АД... пијaм скoрo 7-8 гoдини и се плaшaм aкo прекинaм ке пoчне се oд пoчетoк
dali primas terapija Leleee otkazi se te molam kolko godini imas dali imas deca , ja sakam da se otkazam sega nekju so ad sama sakam da se boram
Vikendov imav proliv i bolka vo stomakot od togas samo sum skoncentrirana na stomakot, kakvi zvuci mi pusta dali mi e poduen ili ne dali sum gladna.... mislam deka na nervna baza si go pravam uste pogolem problemot pijam jaglen seuste. Momentalno se vozam vo bus i pocna strasen sklet da me faka
Мене стравовите што се типични за анксиозност поточно тешки фобии значително ми се намалија. Се изненадувам од мојата храброст, го победив дури и стравот од смртта. Порано бев опседната со смрт, болест и дека нешто ќе му се случи на некому. Не ги анализирам ни симптомите. Но имам несакани мисли, или некоја песна ќе ми се сврти во глава и не можам да ја исфрлам цел ден. Очекувам и тоа да се реши со тек на време. @Rama
@TRANSPORTER086 @LUCI 99 @mynameislove @hellocity Фала ви за поддршката Се срамев од себе и од блиските,долго време избегнував да признаам дека не сум добро и не барав помош...ама не се издржува веќе вака,сега сум решена да се борам отворено до крај. Ви посакувам и на вас и на сите останати од темата,да бидете што е можно подобро
@Rama ако имаш потреба за совет или поддршка пиши ми. Заедно сме посилни, но ќе ја напуштиме темава. Битно е да знаеш дека не си сама.
@Rama мила и сите вие можете. Прво не гледајте на анксот како на болест, него како на состојба која ќе ве направи посилни. @ivana.0909 те паметам уште кога бев јас во лоша состојба девојко знаеш дека можеш без лекови само доколку не викаш не можам и се плашиш дека ќе почне се од ново. Имај мисла дека после лековите се ќе е подобро. Луѓе не можам да ви опишам колку бев лошо, сама останав млада мајка со дете..беше бебе, ја сакав повеќе од се и мислев дека сум болна и ќе и наштетам, не се бањав сама за да не се удавам и што уште не. Пиев лекови цела година...ме правеа без чуства од нив не можев да се исплачам, ѓи откажав и почнав сама и ако бев убедена дека ми нема спас дека ќе завршам во лудница. Денес на мој 29 години и ќерка од 9 години сум пресреќна. Ја победив анксиозноста и верувајте дека сум и благодарна. Никогаш не сум била по јака. Никогаш не сум знаела повеќе од сега да се ценам сама себе, оа макар и сама да сум. Девојки, момци...не се срамете од состојбава, прифатете ја како дел од себе и одма ќе ви е полесно. Речете си да јас имам анксиозност и ќе се учам да се изборам со неа.
Јас почнав да ги гледам мислите како во магла и така не ги ни приметувам веке многу а и на мене ми се намалија стравовите малку од малку...
Дечки, барајте психотераписка помош. Точно е дека во нас е решението, ама со вакви состојби, не умееме сами да се справиме. Барајте психотерапија, имате достапна помош насекаде, отидете, работете на себе. Ако само си барате утеха еден во друг, ќе си останете со анксиозноста со години, и животот ќе ви страда. Никој не треба да живее со анксиозност. Ама треба да работите на себе, да сфатите што ја причинува во вас и да се соочите со неа. Треба да „засукате“ ракави и да направите нешто конкретно. Џабе розеви мисли ако во душата носиш страв. Не помага тоа долгорочно. Значи, само психотерапија. Не лекови, не утеха, не само убави мисли. Психотерапија. Како што си одвојувате пари за кафе, цигари, шминки, облека, бензин, имате да одвоите и за својата душа, здравје и својот живот.
Дали некој од вас има градна болка? Ужасно ме стегаат градите 5-6 дена без престан... и страв ми е да не имам некој рак на бели дробови
Може да е само мускулна болка.Јас го имав истиот проблем и излезе дека е мускулна болка.Ми проработи анксиозноста и мислев дека инфаркт имам...На крај не било ништо сериозно.
Од толку голема посетеност на темава единствен си што го цитираше мојот пост, очигледно сите гледате само негативни работи и сакате да читате негативни работи, во тоа е и проблемот на анксиозните, ве позз!!!