Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Dali I kaj vas vi se slucuva Nekogas koga ke legnete I vie strav deka ke se razbudite I ke napravite nekoj glupost Ovie seni I na toa mislam

Sum slusnala deka pomaga covek vo ovaa sostojba saka sve da si proba

Последна измена од модератор: 29 септември 2017
  2. Верка_Ѕверка

Верка_Ѕверка Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    19
    Uste tiroidna ne sum proverila....kako ide toa drugari? Citav deka e opasno...simptomite se tie... kako se odviva pregledot...kako se leci...dajte iskustva...

3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    55.227
    Дечки фала ви за поддршката:sun:искрено тука со вас повеќе споделувам одколку со блиските со оглед на тоа дека пред нив сум позатворена или сакам да ја прикријам и замаскирам состојбава во која се наоѓам:D
    Ќе размислам добро и ќе посетам стручно лице...
    Денес сум подобра,немав гушење,не губев воздух како последниве денови,ама не се радувам предвреме сеуште е рано да славам победа.
    Ама ќе се борам,денес сама бев излезена на кафе,моите ми звонеа неколку пати да ме проверат,им реков да не прават така дека сум "добро" жал ми е што ги загрижувам и нив ама тоа е.

На ЕденЧлен и TRANSPORTER086 им се допаѓа ова.
  4. Верка_Ѕверка

Верка_Ѕверка Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    19
    Za zal toa e losoto sto i nasite gi voznemiruvame...no od druga strana tie ni se najgolemata poddrska...i ke vidis so tek na vreme ke ti bide podobro,i koga ke ti se sluci pak da te napadne anksioznosta nema da gi voznemiris niv,tuku sama ke pomines preku toa :)

На TRANSPORTER086 и Rama им се допаѓа ова.
  5. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    55.227
    Можеш да испиташ на приватно ама е доста поскапо.
    Ако сакаш во државна болница,потребно е матичната докторка да те закажи,ќе ти ги проверат хормоните,ќе те видат на ехо,воглавно не е ништо страшно или болно.
    Не губи време,барај си да те види ендокринолог и интернист исто :)

На Верка_Ѕверка му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    25
    Иако
    Мене ми препорачаа човек кој се занимавал со некакви сеанси, позитивни енергии (не сум мн запознаена со тоа) ослободувал од стравови, многу се мислам и мислам дека сакам да отидам.

7. mistrivce

mistrivce Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    ...pred se zdravo...toj nekoj e psihoterapevt Gelstat JOVE HADZIEVSKI.....I tie seansi se psihoterapija gelstat....I nikakvi dr. Bio ni pozitivni ni negativni energii NE LECI....ednostavno e...otvori google I ke naucis na koj princip funkcionira gelstat terapijata....seansite se odvivaat kako I site dr psihoterapii...odis...placis lipas isturas bes...I da ne nabrojuvam...t.s. ..rabotis na ona sto ti ja vsadilo ovaa problematika.....no treba vreme...vreme...I na privatno e....se razbira....taka da.....eve da nedolzam jas odev pred 7 god...poprilicno 3.4 god...I eve ovoj period ...za zal povtorno ja pobarav negovata pomos.....I normalno nepravev reklama.....so mene bese taka ....sto ne znaci deka sekoj bi mozel da se pronajdi...vo gestalt terapijata....isto kako sto e I so medikamentoznata terapija ne na sekogo mu odgovara eden ist lek....pozdravce...imajte si ubava vecer....(inace za mene BESE I KE OSTANI ANGEL SPASITEL....):)

На Filozofkata му/ѝ се допаѓа ова.
  8. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    Каде може да го најдеме гелштат псохотерапевтот? во скопје работи,ако да каде поточно ако може да споделиш

9. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
  10. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    rama apcinja za tiroidna da si gi pies nemoj da pravis taka ne ja pravi istata greska kako mene jas vodev so meseci inaat i nejkev da pijam apcinja mislev jas ke se izlecam so travki nez kolku pari dadov za prirodni lekovi se sto ke cuev kupuvav em si napraviv ogromni zivotni stresovi i problemi koga e zabavena funkcijata na tiroidnata mnogu e spor metabolizmot i si dobiv kamcinja vo zolckata doziveav ogromni bolki pa ne mozea odma da me operiraat bidejki tsh bese neverovatno visoko pa pocnav da gi pijam za da mozam da se operiram i eve uste maka macam od taa moja tvrdoglva glava ima luge koj se dijabeticari pa moraat sekoj den da se bockaat a nie samo edno malo apcence treba da ispieme prifati ja realnosta i pocni da gi pijes jas da si gi piev i da ne vodev inaat nemase da me snajdat ovie problemi ista taka tiroidnata i te kako znaae da predizvika anksioznos ne ja pravi istaata greska kako mene pozz

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mistrivce

mistrivce Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    • Ве молиме пишувајте кирилично
    znaci toj e br. Sto go napisa filozofkata.....raboti skopje...bitola...ohrid....a drugo sto da kazam ....sekoj e zasebna prikazna....eve mojata bese so PN...i nitu eden simptom ne me izostavi.....nesto slicno kako dunja..zboram za pred 7 god...no blagodarenie na nego jas sum denes licnost koja mozi I znae SAMA da se spravi...ako negde zakoci........toa sto sega spomnav deka povtorno pocnav da odam....e dr. Sosema problem....zivotna situacija vo slucajot mnogu pozitivna....no jas ne mozev da se izboram sama.....povtorno ke napomenam Ne na sekoj mu odgovara edno isto.....n.p ...jas se ke probam ama joga I meditacii MRAZAM....hehe...pozdravce

...izvini.. I me prasa za sk. Kade raboti...nz bidejki ne sum od sk...najubavo e ako si odlucil da si iskontaktiras na tel....p.s..ako se odlucis da odis ..opustise I nemoj da bidis skepticen kako jas prv pat koga otidov..:)..pozz

Последна измена од модератор: 1 октомври 2017
    На TRANSPORTER086 и Filozofkata им се допаѓа ова.
  12. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    25
    Се извинувам доколку се изразив неправилно, но не ми беше доволно објаснето, ниту сум запознаена со нешто такво, па затоа побарав совет од искуства. Благодарам за споделувањата :)

13. mistrivce

mistrivce Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Voopsto ne se izrazi nepravilno....I jas ako slusnev..taka bi prenesila....:D...no bidejki imam iskusvstvo so toj psihoterapevt....zatoa I objasnav...;)

На Filozofkata му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    Ти благодарам за информациите, споделеното мислење и искуство Поздрав

15. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Денес пак ме погоди ова пак нерасположена пак лоши мисли и чудни чуства како во средата..

16. ivano3

ivano3 Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    22
    Здраво.Искуство некој со Елицеа за колку време делуваат и дали е добар антидепресив? И првите недели какви нус појави има? јас ги пијам десетина дена...

17. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Делуваат после еден до два месеци и на почетокот можно е да почуствуваш одредени нус-појави, но и немора. Кај мене се манифестираа со страшни мигрени со повраќање и халуцинации на почетокот. Но после извесно време исчезнуваат и почнува нивно делување. Можеби беше до Елицеата, можеби до мене но ете колку време помина, супер ми е, веќе ништо не земам, дури и заборавам дека некогаш сум била анксиозна. Истовремено мораш да поработиш на себе, не се апчињата магични па да те излекуваат, но барем ќе ти купат време додека не се опоравиш. Продолжи со нив, не се откажувај, јас мислев дури и да прекинам ради тие нус појави, но среќа што издржав.

18. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Дај кажете доктор бе дечки?
    Особено овие што ви е подобро и што ви помогнале.
    Не знам кај да се обратам.

19. Missy980

Missy980 Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    93
    Мене Марцикиќ ми е ок, сега одам кај Диана Белевска ама уште немам изградено некој став... Во принцип нема некој што ме изместил комплетно, да ми помогне. Сум била стварно кај многу, но некако со години повторно кај Марцикиќ се враќам, иако он стално се фаќа за лекови.
    На моја пријателка многу и помогна Катина Павловска (мислам дека така беше презимето) а го фалат и Моме Петковски од Воена болница.
    Иако... на крај сепак битката сами ја водиме.

На Bellamy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Сериозно Марцикиќ ви помогнал? Јас одев кај него и немам некој добар впечаток.