Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Missy980

Missy980 Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    93
    Не знам, некако конкретен ми беше, мада пак на лекови се сведува се. Од Диана Белевска сум задоволна за сега, ама нема место, многу се чека а мене ми е малку еднаш во 2 недели, заборавам се што ми кажала :) Од Катина знам неколку души што се многу задоволни, бидејќи многу работела на причините за појава на анксиозноста.
    Јас цело време менувам и не знам веќе дали е до мене, дали не им давам шанса или па едноставно не ми помага психотерапија.

Луѓе има ли некој пиено неолексан?

Последна измена од модератор: 3 октомври 2017
    На Bellamy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    882
    Од мое искуство, важно е да одиш барем некое време на психотерапија, неколку месеци, пошто не е терапевтот магионичар и ниту е Баба Ванѓа па да знае што ти се случува одма штом те види. Секој човек своја приказна. И него му е потребно време да те запознае, а и тебе ти е потребно време да ги надминеш сите отпори за да согледаш што ти се случува, од каде доаѓа анксиозноста и потребно е време да почнеш да се менуваш. Па дури и да сфати он од прва што ти се случува, ти треба да ги прифатиш советите. Е не е тоа секогаш лесно. Јас се бунтував со месеци додека не сфатив дека терапевтот е во право. И не може ако си анксиозна со години, за 2-3 средби со терапеутот магично све да се реши. Е сега, ако одиш едно 6 месеци и немаш лезет, тогаш не ти одговара тој.
    И тие што ве читам со биоенергетичари и бајачки шо сакате да си помогнете, џабе губите време и лажна надеж стварате искрено. Знам дека сите подсвесно сакаме инстант решенија за све, ама се што е инстант - е шкарт. Како кинески кондури, ефтини, шо траат 3 месеци. Малку трпение и дисциплина треба.

На Rama, Missy980 и mynameislove им се допаѓа ова.
  3. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    3.052
    Стварно е супер ова На терапија на Сител ТВ

4. Missy980

Missy980 Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    93
    Стварно ли бе? Јас па избегнувам да ја гледам, и американската и израелската не ги гледав, да не се уфилмам повеќе :)

5. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    3.052
    Не бе супер е баш гледај слободно

6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.368
    Допаѓања:
    16.746
    Здраво женски, како сте?
    Дали Некоја од вас го има користено Imuno C-1000 од Natural Wealth? Дали смее да се употребува со Ад? Пишува дека има 10% биофлавоноиди, да не се штетни.

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Не е тоа витамин Ц? Биофлавоноидите помагаат за подобра апсорпција

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    Здраво луѓе од како дојдов преска дома пак ме фаќа паника и си замислувам 150 нереални работи и некако се душам и имам срцебиење...

9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.368
    Допаѓања:
    16.746
    Да, сум испуштила Ц :)

10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    55.228
    Ај почни да пиеш Валеријана капки,ќе те смируваат за брзо,на природна база се и доста ефтини се.
    Се земаат по два до четири пати на ден 10 до 15 капки.
    Јас неколку дена ги пијам и ми помагаат многу повеќе од апчињата Деметрин.
    Ќе ти се смири задушувањето и срцебиењето само земај длабоко воздух и опушти се малку,јас деновиве сум подобра,мораш и ти сама да си дадеш сила и поттик за оздравување.

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  11. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    Незнам како да се убедам дека ништо не ми е нешто во мене се спротиставува..

12. Missy980

Missy980 Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    93
    Јас тргнав се да прегледам, кардиолог, бели дробови, интернист и магнетна на глава. Ако се исклучи тоа, тогаш дури ќе знам дека е психички.

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  13. viktor94

viktor94 Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site skam da ve prasam za анксиозноста kakvi siptomi imavte celo vreme i dali nalikuvase kako mojte ve molim pisete mi ke vi bidam blagodaren, kako bolka eli vkocanetos u vratot i zadniot del na glavata kako cudno disenje kako gorenje nizz celoto telo posebno vo gradite kako pritisok nekoj eli kako meko disenje i kao celo vreme da sum malaksan kako da nemam sila pomal apetit imam za jadenje kako ponekogas i kako voznemiren sum... pozdrv go cekam vasiot odgovor?

14. Верка_Ѕверка

Верка_Ѕверка Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    19
    Potpolno istite simptomi...toa e anksioznosta...plus kocenje na leva raka noga,otseceni noze od kolena nadole,kako da te vrtat kolenata,ti se tresat na odenje,cuvstvo kako da se dvizis niz oblaci,kako da ne znaes dali si vo realen svet,jas vo rok od mesec dena oslabev 6 kg,od namalen apetit...bolki i steganje vo gradite mislis deka nema da imas vozduh,grutka vo grloto sto te zadusuva...i mnogu drugi koi se odrazuvaat fizicki...

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  15. viktor94

viktor94 Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

aha daa taka i pluss mi se potat racete mi e ladnoo kako da nesum taj kako sto bese dali znaee nekoj kako da se spravam so toj loss son sto me snajde na moii 23 god vi se molam dali ima nekoj iskustvo so bioenergija ve molamm za pomoss? vi blagodaram za iskrenite odgovori.

16. Makeup12

Makeup12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2017
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    344
    И јас изгубив апетит, изгубив некој килограм. Немам веке сила...Секој дрн си давам надеж но има моменти кога анксиозноста е посилна од мене. Јас мислам дека и проблемите се причина за да не можеме толку лесно да се справиме со анксиозноста. Секако проблеми има секој но овој период навистина сум во проблеми и сум под притисок... мислам дека ситр ме мразат, мислам дрка ке останам сама , кога нркој ме нервира ми е страв да му возвратам да не ме навреди... Мислам дека сите ги губам... Се чуствувам како да сум полудела. Често се случува кога ке излегнам надвор и си мислам сите во мене гледаат... немам сила ни домашните обврски да си ги завршам. Само сакам да спијам тоа ме смирува...Очајна сум колку и да си давам сила тешко ми е, не секој ден но сепак често. Ги мразам повторливите мисли, незнам како да се справам со нив

На Hope 28 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. viktor94

viktor94 Нов член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    ве моламм кажете некој кој се справил полесно со анксиозноста и дали има некој искуство со биоенергија и како да се справим со овај проглем имам чуство како да сум нај малаксаниот човек на светот со крвна слик префекна и со сите испитуване у клиниката Жан Митрев. не е мозно да сум толку за никаде.

18. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Ako si se uveril deka ne e fizicki zosto ne probas psihijatar/psiholog?

19. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    И јас осеќам напнатост во телото , цело време како трема , дереализација , деперсонализација ...

20. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    3.052
    Овие АД почнаа малце по малце да помагаат ... нормално почнав да функционирам.Не биле добро ад да се пие дрн дрн... абе животот ми го сменија ме дигнаја