Дали има некој искуство со занфекса? ми го препорачаа овој лек од друга група на ад зашто другиве ссри (есциталопрам ,сертралин) само ми ја зголемуваат анксиозноста, има некој вакво искуство ?
И мене истото ми се случуваше. Еден ден почнав да правам вежби и постојано си повторував ако треба да се случи ќе се случи, но мислам дека нема да се случи, така по неколку дена се убедив во тоа и целосно излегов од таквиот страв ( имав дури и моменти каде мислев дека не треба да станувам од кревет). Умствените вежби каде со денови си повторуваш дека нема да се случи лошо се многу ефикасни и се спротивни на оние од анксиозноста, каде се убедуваме дека ни е нешто, па дури и добиваме физички симптоми. Само спознавање и разговор со себе помага. ❤️
Да ми посочите добар психолог или психојатар за анксиозност и панични напади. И ако може и од лично искуство како вие се справувате, што највеќе ви помогнало?
Обично навечер ми се појавува анксиозност. Ме фаќа паника за тоа што ќе донесе следниот ден, најчесто мислите ми залутуваат на многу лоши работи.
Даа пред година ми беше 150 со 90 едвај зборував од страв дека нешто ќе ми се случи докторката ми рече сама си правам така нормално кога се плашам си го кревам притисокот... Сега посебно сум бремена и многу се плашам да не ми се крева повторно..Дали има трудници со анксиоза?
Кај мене појаки сиптоми на анкс се јавуваат 1-2 пати неделно сега моментално имам а на вас? И имам мисли дека неможам да се ослободам од ова цел живот и дека секогаш ке ме измачува
Мнoгу ми е милo штo си излеглa oд oвaa сoстoјбa, и дa ,знaм декa е сoстoјбa a не бoлест...мене буквaлнo ми гo уништи живoтoт,сaмo гледaм девoјки нa мoјa вoзрaст се мaжaт рaѓaaт си гo живеaт живoтoт a јaс ни врскa нoрмaлнa немaм a кaмoли зa мaжење не ни пoмислувaм...a време ми е...кaпaк нa се се здебелив oд aпчињaтa изгубив сaмoдoвербa, бaрем дa ми пoмoгнaa дa не ми биде кривoЖивoтoт ми пoминувa пред oчи, a јaс тaпкaм вo местo
Ве болело грло од анксиозност, стрес? Како најлесно да направам да не мислам на тоа дека грлото ќе ми се разболи ))) Ми се чини дека ме заболува од шо мислам дека ќе ме заболи, а не треба... И, некој совет за полесно заспивање ноќе? Подобро некој препарат? Освен хелекс? Сум пиел чаеви, валеријана капки... Од Лондон купував стик за под нос, па за перница спреј за заспивање... Јок, нишо не ми помага деновиве, дремам до ниедно време ноќе а се будам доцна дење
Ќе си местиш аларми и на сила ќе се будиш порано. И јас ако не морам да станам наутро седам додека сонцето не изгрее. Седам понекогаш и ако морам да станам, ама кога ќе се измориш ќе заспиеш порано. И вежбање, некои полесни вежби навечер, таман да те опуштат и спремат за спиење. Јас, на пример, од кога почнав да вежбам јога секоја вечер не сум имала проблеми со спиењето, дури ми се случувало штом завршам со вежбањето да заспијам во рок од половина час.
Не гледај на мажење и деца не е тоа спасот повеке излегувај патувај и мисли си што да се подновиш мислам дека така повеке ке се чуствуваш убаво..