Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    uf jas od koga se porodiv so prvoto kako duh se napraviv ,nikakva sila nemav depresija uzas 4 meseci bez gram sila bev posle zedov vitamini na masazi odev i se potkrenav nekako inaku mn zamor me fakase nemozev nekogas duri ni vagani da izmijam i ke me fatese zamor grbot isto so tesko disejne i sega imam takvi problemi

2. Ledena1234

Ledena1234 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    30
    Таман ќе биде поарно, пак се повторуваат симптоми. Кажете ми дали ви се дешава кога ке лњгнете да спиете да ви идат неповрзани мисли? Дури неможам ни да опишам, ништо не ми беше се беше добро легнав да спијам и одеднаш едно неубаво чувство се помачив да заспијам, штом затворам очи одма некој неповрзани мисли за други луге, ме мачат туѓи проблеми и неможам да заспијам... како да можам јас да се оправам па ги мислам и другите :( небива вака

На Filozofkata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Има моменти кога мислам дека сум во кома.. Дека не сум јас ова а и некогаш немам сила за ништо посебно поголема паника ме фака еднаш неделно..

На emma the oncer му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    25
    После долг убав период вечерва сум апсолутен крш :( се плашам дека ќе ме фати паника која нема да можам да ја поднесам, а и како да снемувам воздух и пулсот да ми се убрзува. Имам болка во градите, но кога ќе помислам дека ме стегаат како да се запрашуван дали е вистинска или само ми се причинува. И грбот ужасно ме боли. Како ли да се справам да ми биде како изминатиов период кога се смеев и конечно бев своја?

Истото ми се случува. Имав долг период каде се беше убаво и ете ти денови кога го “изгубив” паметот. Но, да се надеваме дека ќе помине. Од викендов почнувам со сеанси па ќе видиме како ќе биде :)

Последна измена од модератор: 18 октомври 2017
  5. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Pominuva celosno!

На veren, Bunny2 и Filozofkata им се допаѓа ова.
  6. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    А дали мислите дека анкс се лечи или со тек на време поминува.. ?Јас не бев на никакви лекови на ништо сега сум подобра за разлика од летото

7. Ledena1234

Ledena1234 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    30
    Цело време се анализирам себеси, што правам, дали ова што го мислам е во ред, и цело време мозокот ми е overthinking. Монолози, дијалози си правам во себе, како на некој нешто му објаснувам, си зборам самата во себе и се плашам од ова. Дури си велам не е нормално толку многу сама во себе да си зборувам. Вие дали си правите така? Се ме плаши...

8. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    I mene me stegaat gradite toa ti e of bolkata go grbot has duri odvaj disam koga ke me fati grbot,mene najgolema anksioNost mi pravi zeludnikov a eve Dene's I snosti me mi e go red

9. emma the oncer

emma the oncer Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Zdravo na site.Jas sum Ema i imam 14 godini.I jas veke podolgo vreme imam problemi.Uste od mnogu mala mene mi e strav od povrakanje.Ednostavno neznam zosto zatoa sto do sega vo zivotot ne sum imala nekoja trauma so toa.Ama ete jas se plasam.Koga bev sesto odelenie ja tolku mnoguse plasev od povrakanje sto ne jadev nisto i ne odev vo skolo zatoa sto sekoj den mi bese loso.Toa traese nekade 3 meseci i potoa mi pomina.Jas seuste se plaseod toa ama togas se pomiriv dekaa nema so strav da ne povrakam i mi pomina.I vo seddmo oddeleni vooopstone mislev na toa cela godina.isto taka i vo osmo.Ama eve sega povtorno jas nemozam nikakoda se smiram.Letoto pred da bidam deveto ja bev bolna dva pati i povrakav.I polse toa ja nikako ne mozam da prestanam da mislm na toa.Se plasam sekojden.Nemozam da mislem na sito drugo.Sekoj den mi eloso.Mi se vrti mi zue glavata me bli stomakot nemzam da zemamvozduh placam se tresam...Po celi denovi se molam na gospod da mi pomine ai da ne povrakamama sepak se plasam.Jas stvarno nezanma sto da pravam.Pred fa jadam mijam race po desetpati so vrela voda zatoa sto se palsam da ne se zarazam od nesto... POMOSSSS

10. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    25
    Провери дали имаш бактерија, јас имав само гастрит, а подоцна на нервна база и од мн грижи активирав хеликобактер и сега се лечам со јаки антибиотици, можеби и од нив ми е малку лошо ( пишува може да предизвикаат депресија)

11. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    25
    Јас мислам дека се лечи со разговор и шетање. Најмногу да се внимава да не се останува сам/а, за ако има нешто да може да те ислуша некој/а.

12. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    25
    И јас се плашам од повраќање, зашто прв пат повратив на 25год.Ако веќе си проверила дека се е во ред со желудникот, време е за психотерапија. Многу си млада да чекаш и уште на тие години да се нервираш толку. Биди силна, животот е убав и не си сама во ова.

На emma the oncer му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    25
    Мене секоја болка ( понекогаш ирационална) ми предизвикува страв да не сум болна од нешто (страв од смрт) и разговорот со себе и со мојот најблизок многу ми помагаат. Добро е да разговараш со себе само така ќе се убедиш во нешто ( гледај да е позитивното) :)

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  14. emma the oncer

emma the oncer Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    imam provereno se vo vrska so zeludnikot i nemam nikakov problem.:(

15. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    25
    Тогаш, ако чувствуваш дека неможеш сама побарај помош од психотерапевт за полесно да се ослободиш психички.

16. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    nemam proveriv dva pati i gp snimav abdomenot nema nisto na nervna baza e seto

17. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    25
    Да. Цел абдомен боли од стрес, дебелото црево се воспалува, мене посебно ме боли десната страна на стомакот кога ќе се изнервирам.

18. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    @Filozofkata @hellocity анксот не се лечи така лесно бидејќи и кога ќе се повлече само еден миг на потсетување на нешто лошо или доживување на нешто што на секој од нас му делува лошо пр. некој лошо гледа во повраќање, некој во излегување на отворено итн. одма се повторуваат симптомите. Од мое искуство мене лично физичка активност многу ми помага. Инаку за никаде е анксот со тоа повторувањето.
    Иако да разговор сам со себе, потикнување позитивни мисли или разговор со лице од доверба е ефикасно.

19. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Моментално сум проладена ме боли грло и носот ми е затнат и синусите ме болат и тоа ми многу влијае по лошо да се чуствувам

20. glittergirl

glittergirl Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    2.809
    Сакам да пренесам дека сум малку подобра.Се хранам подбро не се преоптеретувам за секого.Избегавам луѓе што се негативци.Моментално одам на работа и се снаоѓам како знам и умеам. До сеа еднаш пред месец ме фати малку повратив два пати и помина не залегнав во кревет.:)