Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    14 godini pa ti si vrsnicka so vnukami.kako cicko ke ti kazam edno ne citaj forumi ne citaj voopsto nisto za anksioznost i odma razgovaraj so tvojte.koga veke imas takov strav od povrakanje a veke si pocnala i rituali od vidot mienje na race poveke pati od strav bakterii znaci moras i ako treba na psiholog da odus so tvoite i toj se ubavo ke ti objasni.znaci ne e n8sto strasno ne si bolna i ako pivrakas ne e nisto strasno se slucuva znam deka toj strav sam se nametnuva ama ke pomine.prestani da citas forumi nebaraj po net odgovori samo podlaboko vleguvas.znaci razgovor so psiholog i se ke e ok.pozz

2. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Па и не е дека не е проблем ова твоето. Мене ми личи на опсесивно компулсивно нарушување посебно ова со миењето раце, а и стравот дека ќе повратиш. Ти си толку опседната со тоа што не можеш на друго да мислиш. Мораш да споделиш со некој што ќе те разбере и ќе ти помогне да го надминеш ова.

3. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    dali nekoj poradi anksioznos imam bolki vo stomakot abe cel stomak me boli i grb deneska bev na potpisuvanje dogovor za rabota i na sistemacki abe bas togas najde da me kine cel stomak i grbot odev do apteke odvaj da si kupam apce mi se ide veke vo vardar da se dzitnam se osetiv kako ednata noga vo grob da mi e i deka nema smisla voa sto ke trgam od sreda na rabota koga sekako ke umram se osekam uzasno sega se zatvroiv vo soba im rekov deka nikoj nejkam da me zamara ednostavno koga mi etesko sakam da sum sama a ne oni da me vregaat so komentari deka sum nenormalna i deka iszmisluvam bolka za da ne odam na rabota pa koj saka da go boli nesto jas tolku ja cekav vaa rabota ama toa e koga ke umram se nadevam barem rodendenot na kerkami ke go docekam mnogu mi e tesko se naogam vo dupka od koja ne gledam izles neka mi pise nekoj sto imal problem so bolki vo stomakot i vo grbot barem da si se tesam za da proziveam uste malku :(

4. emma the oncer

emma the oncer Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    никој не ме разбира и сите знааат од моето семејство дека јас имам страв од тоа ама сите викаат дека ќе ми помине и дека треба дасе опуштам.јас знам дека треба да се опуштам ама едноставно немозам.опседната сум со тоа.и затоа писав овде затоа што барам совет за тоа како да се опуштам

5. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    3.022
    Вака сега размисли добро за тоа зошто се плашиш од повраќање, значи кога повраќа човек не е ништо толку лошо и страшно напротив желудникот се ослободува од тоа што не може да го поднесе ...верувај јас кога би ножела би ја повратила оваа анксиозност , кога имав гадење едвај чекав да повратам да ми се олесни но тоа не се случуваше по цели недели ми се гадеше без да повратам тоа е уште поужасно верувај... не плашисе убаво анализирај што те плаши во моментот кога повраќаш ? Се поминува ке повратиш ке помине ништо не е трајно

На joy1, emma the oncer и La diabla им се допаѓа ова.
  6. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Анксиозноста не трпи промени во животот.Тогаш некако наоѓа начин да биде поизразена.Тоа што си се вработила можеби потсвесно ти ги активира тие работи,меѓутоа минливо е и далеку од тоа дека ќе умреш драга.Штета што ете можеби не наидуваш на разбирање дома меѓутоа ако ти треба некој за муабет слободно пиши.Не се секирај,мозокот на сите овде ни прави трикови.Се ќе е океј

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Doris123

Doris123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    543
    Да ви се придружам..
    Последниве неколку месеци ја имам оваа состојба, со силни напади на срцето ( тахикардија ), несоници, страв, паника,збунетост.. како се справувате со ова :(

8. Schhhh...

Schhhh... Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    462
    Јас со диазепам

На Doris123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Парацетамоло помага го пишува и на гоогле дека помага

На Doris123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    25
    Другарки и другари денес бев на психотерапија и само со една сеанса сум перфектна во споредба со изминативе месеци. Ќе продолжам со овој благодет на човештвото и ќе го ставам ЈАС во центарот на светот. Топли поздрави од мене и почнете со најдоброто, а завршете како најдобри :)

На Askopje, Bunny2, La diabla и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    25
    Јас со психотерапија и чувството е најпрекрасно :)

На La diabla и Doris123 им се допаѓа ова.
  12. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    jas imam samo eden problem a toa stomakot i toj problem me nosi vo ludilo mnogu se plasam ako imal nekoj takov problem neka mi pise na lekar bev mi prepisaa emanera i mezim tableti ama eve pak me boli site internisti gi pominav i lek ne si najdov ako imal nekoj slicen problem neka pise dali mu pomognale nekoj apcinja jas ne veruvam deka se raboti na psihicka baza toa doktorite go vikaat a jas od tie bolki pagam vo depresija nekoj ako imal takov problem neka pise imam bolki vo stomakot i grbot bukvalno od tie bolki sum od depresija duri imam misli za saboubistvo zosto se plasam od strasna boles pa si vikam podobro da si go odzemam zivotot nego li da se macam vo onie posledni denovi ;(

13. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Никој нема искуство со занфекса?

14. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Jas taka imam so srceto strav da ne dobijam udar koga ke pomislamdeka sekoj tret covek e pocinat od srcev udar.. I imam strav od poluduvanje deka ke pocnam da slusam glasovi i haluciniram a takvi simptomi za stomakot za grbot neam..

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    3.022
    Дали ги имаш сите испитувања направено? Или само прегледи од око докторите ти кажуваат? Да се провериш убаво целосно... колку време ти траат болките и дали се силни премногу? Без никакви паники ке си отидеш на лекар снимање магнетна се и сешто , после сите прегледи ако ти е се во ред под хитно на психотерапија да одиш според мене си голем хипохондрик знам дека е тешко поминав низ тоа и јас но мораш да одиш на преглед и да се увериш дека си здрава , поздрав и пиши што ке направиш.

16. Tw<3

Tw<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    45
    Помагајте феминки, во лоша состојба сум и мислам дека треба да посетам психолог но не знам како да и кажам на мајками за мојата состојба бидејќи не сум толку блиска со неа...

17. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Sto ti e kakvi simptomi imas?

На Tw<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tw<3

Tw<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    45
    Сите на анксиозност

19. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Koga piam kafe posle toa mi se izrazuva anksioznosta dali I kaj vas se slucuva istoto

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Дали имате проблем со гушење? Овие 2-3 дена губам воздух особено кога ке станам од спиење и пулсот ми е 100ка, се будам исплашена и матно ми е многу во главата... нез дали е од анксиозноста гушење или од бели дробови бидејќи осеќам и некоја чудна болка :worried: