Да, не те разочарам, скапи се тие пакети. Јас го прашував мојот терапевт и ми кажа зависи каква Психотерапија, имаш, семејна, индивидуална, има ценовник на самиот шалтер каде што плаќаме. Ама околу 4000 - 5000 денари се фаќа месечно. Ми кажаа дека имало добри Психотерапевти на Клиника, ама кога веќе давам толку пари, ќе си одам кај приватен Психијатар, барем ќе ти обрне внимание, ти дава негов мобилен број, и достапен е за тебе 24 / 7. Прашував кај една приватна Доктрока, од 1500 денари до 3000 денари и е сеанса, ама како што кажав 24 / 7. Ми ја пофалија, добра била. Разбирам, тоа што цените се солени, троши енергија, троши време, разговара со тебе, кога може еден фризер да зима 3000 денари, па зошто да неможат Психотерапевтите.
Зар не е прегледот 80 денари со сини картони? Ми треба некој кој ќе ме насочи каква ми е личноста, како да се спротиставувам на луѓето кои ме критикуваат, како да го поднесувам тоа и самодовербата да ја поттикнам да расте. Психологот ми рече се е до тебе, но меѓу редови како да ми рече не доаѓај пак. Ми треба некој кој ќе работи со мене. Претажна сум, негативните мисли ми прават дека ова нема да ми помине, дека нема да биде ништо како порано, дури и во моментите кога сум добро и се трудам негативната мисла повторно ќе ме спушти.
Прегледот како преглед (Партиципација што ја викаме ние) не е 80 денари, туку 150 денари е (за на Клиника конкретно, на други места незнам). А Психотерапиите не одат на сини картони, т.е електронски картички или како ги викаат сега, затоа Психијатарот ми рече дека тие пакети се скапи. Психотерапијата оди само приватно. Обрати се има приватни ординации каде што е преку Фондот т.е. 80 денари на пример кај Др Павлов, а сум слушала дека бил добар.
Ти благодарам. Само ако може уште едно прашање. Дали ова што ми се случува е поради некакви промени во мозокот на ниво на неговата структура, функција или се е до психата? И како тој серотонин на природен начин да го покачам?
Не сум Психијатар, зависи какви симптоми чувствуваш. Ако имаш соматоформни тегоби, можно е да е во прашање Анксиозност. Се случува да те боли глава, стомак, грб, одиш на лекар, ги правиш сите испитувања, се е во ред, тогаш дефинитивно е Анксиозност. Додека пак, ако има промени во однесувањето на личноста, тогаш е во прашање некој хемиски дизбаланс во мозокот и да е во прашање некое растројство не дај Боже. Затоа најдобро, обрати се до Специјалист, опиши му ги тегобите, верувам дека ќе ти помогне. Со успех.
Некој да се излечил со масло од канабис или од пушење трева од депресија и анксиозност? Само прашувам дека имам слушнато дека многу помагало...Јас сум на терапија од психијатар али помина скоро една година и освен што се подсмирив малце друго ништо,сакам да се вратам стариот јас насмеан,ведар,комуникативен,хиперактивен дури ми фали и мојата агресивност и самодоверба едноставно ми фали се` пред терапијата...Единствено што ми помага е да одам во теретана пред малку време почнав и одлично е чуството после добро извежбаниот тренинг...Ве поздравувам сите и ви благодарам унапред на пишаните совети(искуства)
Маслото од Канабис, е повеќе за лекување на болни од Канцер, Епилепсија и Мултиплекс склероза. Не сум слушнала некој да го употребува за лечење на Психички проблеми. Од пушење трева сум слушала дека доста смирувала, и дека во некои земји е легализирана нели, дури велат обичните цигари биле по штетни од тревата, особено смирувала главоболка, но ништо од сето ова што го напишав неможам да го кажам од лично искуство, затоа што немам пробано ни масло од Канабис ни трева. Овие информации ми се од луѓе што ми имаат кажувано. Јас освен медикаментозна терапија друго не признавам, затоа што со Психа нема играње.
Kje bides dobra, kolku sto sum slusala ne e strasna, ni teska operacija. Probaj da najdes nacin, da se opustas dotogas, mene najmnogu mi pomagaat prosetki, topol tus, i masazi, antidepresivi ne sum zemala, nitu ke zemam. Ponekogas vitamini B, ama probaj, kaj mene barem deluva
Ketulche, jas gi imam... PROKLETO NE ME OSTAVAAT NA MIR, 3 nedeli me jadat sekoj den po 5-6.... I tahikardija 129 puls (sinus tahikardija). Bremena sum 36ta nedela, so anemija pa dr. Prepishuva na toa... Ama ekstrasistolite me ubija
Девојки вистина ли е дека континуирано користење на б витамини може да ја зголеми анксиозноста и депресијата?
nemam takvo nesto slusnato i mislam deka nema vrska.Moze samo ednostavno vutaminot b da ne ti e dovolen pri spravuvanje so anks i da ti e potrebna druga medikamentna terapija.ili psihoterapija.
Незнам кој спомна пушењето трава дека помага јас летото од кога ми се појави тоа немав пушено една годин апушев пред 1 месец и пред две недели и неам толку страшни симптоми мислам пак е присутна аксиозноста ама не во толку засташувачки симптоми..
Даа кај некои луѓе помага навистина ама кај мене неее пробав 2 3 пати и дехидрирав мислев ке останам без воздух ме фати паника едвај си дојдов на себе по неколкку часа
разговарав со мајка ми Iase dogovorivme da odime na psihijataeama mene mi e mnogu strav zatoa stose plasam deka ke mu bidat smesna moite stracovi
И мене ми има направено параноја,ама мислам дека претерав тогаш.Некој што нема пробано,сега со анксиозност не би му препорачала.