1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Anacid

Anacid Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2014
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    2.430
    FB_20171105_12_56_54_Saved_Picture.jpg :D Нешто што ме охрабри денеска

На No Makeup, La diabla и Askopje им се допаѓа ова.
  2. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
  3. Anacid

Anacid Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2014
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    2.430
    Пред да си дадеш дијагноза на депресија или намална самопочит , прво осигурај се дека ти всушност не си опколена од идиоти .. немам многу добар англиски

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Bremena sum 26 nedela i eve nekolku dena imam problema so disenjeto i takikardija pred nekolku meseci napraviv ekg eho super Se ama jas celo vreme mislam deka imam Nesto so srceto mi deka ke dobijam srcev udar vo sto e rabotava ne znam dali anksioznosta dali bremenosta vise stvarno ne mozam

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  5. pentagon

pentagon Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Zdravo jas sum nov vo grupava imam panicni napadi do sega nesum zemal nisto, sakav malce da se opustam so helex ali se plasam od lekovi mnogu izbegnuvam. Ali moze nekoj da mi kaze kolku vreme te drzi helexot i dali da pocnam so pola ili e sosema dovolno 0.25 mg, i dali mozam da rabotam so niv ili tesko?Ako moze nekoj sto ima iskustvo da mi pomogne fala unpared!

Последна измена: 5 ноември 2017
  6. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    Девојки дали анксиозноста ви влиаела врз одлуките. Мене ми направи огромна бура од измешани емоции. Почнувам да се запрашувам дали она се што ми беше животна цел дали повторно го сакам или сакам да избегам од него. Страшно чувство :(

На Lusi10, Askopje и La diabla им се допаѓа ова.
  7. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Мене овие денови страшно кога си легнам ми зуат ушите и кога ке помислам на некој звук некако како да ми буче во глава..

8. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    Боенките за возрасни помагаат?има некој пробано?

На Filozofkata му/ѝ се допаѓа ова.
  9. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    Imamm mene me doizludi taa психотерапија првите неколку се интересни ама после досадно станва

10. Ledena1234

Ledena1234 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    30
    Истото е и кај мене. Страшно е.

11. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Мене да, несвесно но веќе сфаќам дека целата неодлучност, преиспитување за работи за кои сум била сигурна пред да ми се појави анксиозноста се должат на неа, мислам дека цел карактер ми го смени :(

На zaki96 и La diabla им се допаѓа ова.
  12. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    хелексот има 5 саати дејство, ама и успива, пиј го исклучиво кога имаш потреба и најниска доза

На pentagon му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    Страшно е, колку и да се трудам да вложувам со позитивни мисли, еден мал стрес и одма се враќа лошото расположение и грижи. Во моменти едвај чекам да легнам да спијам, но не е тоа решение. Кога ќе станам пак истите проблеми. Но да се надеваме дека ќе помине еден ден.

Иначе какви негативни ефекти ви давала терапијата и кои лекови ги пиете? Не сакам да почнам никаква терапија, имам слушнато дека уште повеќе може да се зголеми анксиозноста и депресијата, здебелување, зависност.

14. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Да и мене ми е исто, минимален стрес и мислите и симптомиве одма се активираат ... постојано се трудам ама не си иде ова , а за терапијата со антидепресивите е индивидуално, на некој може да му зголемуваат ( као мене) на некој им помага , не можеш да знаеш дур не пробаш, битно антидепресивите не прават зависност како хелекс, диазепам и сл.

15. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    Мене ми ги препишаа Tranquil но читам на нет дека здебелуваат а едвај ослабнав малку, можат да ја зголемат депресијата и анксиозноста. Дури и после одењето на психолог се чувствувам полошо, мислам дека со тоа што го кажувам проблемот јас го зголемувам.

16. aaabbbvv

aaabbbvv Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    82
    Zdravo, dali nekoj/a ima iskustvo so elicea? Gi piev pred 2 godini zaradi napadi na panika zaedno so helex od 0.25 i nemav nikakvi problemi tegobi nitu nus pojavi. Uspesno gi izlekuvav se do pred dve nedeli koga naglo pocna da me fakjaat napadi i toa po nekolki vo eden den i da nemozam da gi kontroliram so helex od 0.25. Doktorkata mi rece da gi pijam povtorno elicea, no od vtoriot den imam nepodnoslivo kontinuirano cuvstvo na panika strav gadenje grc, potenje na racete i nozete i helex od 0.5 vekje edvaj mi deluva.Mi rece da gi prekinam ili da gi namalam na 4-tina. Dali nekoj imal slicno iskustvo? Ne znam dali e od apcinjata ili mojot strav deka ova cuvavstvo nikogas nema da iscezne e pogolemo

17. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    25
    Да. Помагаат и тоа многу

На Nellie му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Ako se tie na Health AID не здебелуваат, има само екстракти од растенија кои не отвараат апетит

На zaki96 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    2.088
    Одамна се борам се депресија, уште од 17 год, тогаш ми ја постави оваа дијагноза лекарот, кога моите ме одведоа поради постојани главоболки. Многу лоши работи и промени имам поминато , уште од намали нозе, и некако знам да се борам со неа, никој друг не би помисли дека 13 години се борам со депресија. Но ансиозноста во последно време ме убива. Ме обземаат страшни мисли, страв од смрт на моите најблиски, страв да се возам со мм од сообраќајка, не знам се гушам. Сабајлево имав паниче напад, но детето е со мене па некако се тргнав со мислите. И навечер често се случува доцна да заспијам, а многу рано да се будам. И тоа што спијам,ко да не спијам. Сакам да се обратам кај некого но нз кај кого. А нема ни со кого да ги споделам моите стравови. I

20. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Како ви влијае периодов?