Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    i dvata se antidepresivi.seroxatot e pistar ad a zanfeksata ponov.seroxatot spaga vo grupata na SSRI ANTIDEPRESIVI deluva na serotoninot a zanfeksata e vo grupata na SNRI ANTIDEPRESIVI i deluva na serotoninot no i na uste eden so N se vikase hormonot.

На Lusi10 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Missy980

Missy980 Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    93
    Прочитај го упатството Луци... иако упатствата се малку застрашувачки. Демек можат да предизвикаат нарушувања на црниот дроб, ама јас ги пиев скоро 15 години па црниот дроб ми е сосема ок. И јас уште се мачам со прашањата про и контра антидепресиви, ама ако првото значи да имам колку толку квалитетен живот, или да живеам ко растение ама да се тапкам во гради дека не пијам ништо, ќе го одберам првото. Единствено ме кочи прашањето околу антидепресивите и бременоста, бидејќи за неколку месеци планирам бременост... А воедно и осетив на своја кожа каква зависност создаваат кога се откажуваат и не знам дали би можела пак да поминам низ истото.
    И да, кај мене либидото на нула го донесоа.

Хахаха не бе, не збори така.... Па апчињата не ја менуваат личноста, единствено симптомите на анксиозноста ги намалуваат и во тој дел донесуваат баланс... Нормално дека поради анксиозноста не можеш да поднесеш ништо. Јас откако останав бремена ги тргнав АД нагло и полудев скроз, од толкава желба да останам трудна дојдов во ситуација да не го сакам плодот, едноставно ме потсетуваше на лошо, лошо се осеќав, се прашував што воопшто ќе му правам на бебето кога не можам ни за себе да се грижам.... и ете, плодот го изгубив :(Сега пробувам да се вратам во нормала и да не се враќам на антидепресиви, ама во глава ми се врти и мислата дека ако навистина не можам без нив, ќе останам трудна и ќе пијам асентра.... Многу психијатри велат дека може, но во ограничени намалени дози и дека не предизвикуваат штета, иако не постојат доволно испитувања во овој дел.

Последна измена од модератор: 13 ноември 2017
    На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    3.022
    Mojov psiholog mi rece deka ima care za se I deka mnogu zeni piele ad vo bremenosta pa rodile zivi I zdravo deca... jas neznam sto ke pravam vo idnina pa si velam deka ke izdrzam bez ad vo bremenosta jas poveke imam depresija nego anks. Ti od sto go izgubi plodot od stres ili ?

4. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Губам рамнотежа , лошо ми е , матно пред очи ... неможам значи!

5. Ledena1234

Ledena1234 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    30
    Исто ми е и мене, не спиев цела ноќ, мозокот да ти мисле цела вечер а без потреба, некој си работи од минатото, ме плаши иднината, неможам да издржам, си велам јас не сум спремна да профолжам со животот, да имам фамилија, како може такви мисли да ме мачат. На моменти ми текне сите убаво ќе си живеат а јас ке полудам демек. Неможаам ова е многу црни мисли, премногу! Имал некој вакви мисли? Што да правам незнам...

На bubic.k и La diabla им се допаѓа ова.
  6. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Како ви е деновиве со тмурново време? Мене ми влијае многу,многу црни мисли ми се вртат низ глава.

На No Makeup му/ѝ се допаѓа ова.
  7. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    2.088
    Мене анскиозноста и депресијата ме убиваат. Многу сум нервозна, осамена, а најмногу разочарана. Прочитав еден пост дека поинтелигентите луѓе се поосамени и несреќни, бидејќи се несфатливи за околинта. Многу се пронајдов( не заради интелигенвијата) но поради многу друго работи наведени.Како за мене да е пишувано

http://www.positivethingsonly.com/intelligent-people-cannot-find-happiness/ еве го линкот, на англиски е може гоима и на македонски но емногу поучен. Само уште да ги послушам советите....

8. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    3.022
    Мене деновиве некако безволни ми се а најповеќе ме убива што село време си мислам го денгубам и не су вработена се чувствувам безкорисно ... а тука каде што живеам е мало гратче во кое нема никаква работа да најди човек

9. Tea95

Tea95 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    51
    Каде е @dunja? Ја нема од 25 септември.

На Missy980 и La diabla им се допаѓа ова.
  10. Lusi10

Lusi10 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    28
    Me opisa komplet.

Jas sum vi nova. Ama izgleda ke bidam najaktivna bidejki nesakam veke da spodeluvam so bliskite bidejki em gi sekiram em mislam deka im nabivam negativna energija.

Последна измена од модератор: 13 ноември 2017
    На La diabla и Ledena1234 им се допаѓа ова.
  11. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    882
  12. Lusi10

Lusi10 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    28
  13. Lusi10

Lusi10 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    28
    Mojata doktorka vika deka skandinavskite doktori se cudele kako ovde gi ostavale zenite anksiozni vo bremenost bez nisto. Deka site onie napadi i stravovi lacat toksini koi moze da se postetni za plodot otkolku AD. E sega neznam na koj tocno mislese ama bitno moze da se dava od nekoi.

14. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    882
    Адресата е во Скопје, пишува таму на почетната страна

15. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Zdravo decki.. SIte somptomi mi bea podobri veke 5 dena ne osekav nisto vecerva se vrakav od kafic i vo maloto gledav kuki taka temni zamracenii siromasni prasanja mracni vo glava kako mozat da ziveat ovde zosto gluposti...

16. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Пробајте со психотерапија. Од една сеанса далеку позитивна од тоа што бев. Ќе одам 1 пат неделно и ми рече психотерапевтката дека ќе се вратам во нормала.

17. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Kade odis kako se vika dr?

Kako se custvuvate koga izleguvate nadvor da Se setate jas ponekogas se cusvuvam super ponekogas cudno
    Mi e se okulu mene sto gledam mnogu gadni mislii

Последна измена од модератор: 14 ноември 2017
    На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ledena1234

Ledena1234 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2017
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    30
    Исто и мене, кога е темно надвор се ми е матно неубаво, глупави мисли. Дури и страшно. Некое ич неубаво чувство.

19. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    1.436
    Девојки, ми треба совет и ваше мислење од тие што имаат искуство..Ми испадна прилика да се вработам,меѓутоа анксот ми ги кочи одлуките, дали да прифатам или не и наидуваат мисли од типот што ако ова,што ако она.. И така до недоглед, можам и цела ноќ да си останам будна. Чекам одговор од некој што бил во иста ситуација :)

20. Missy980

Missy980 Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    93
    Не знам, стварно не знам... Мислам дека не е од стрес зошто плодот имаше малформација. Се испитавме двајцата и се е ок, ама нема шанси сега да се обидувам пак за бременост, морам барем колку толку да се вратам во нормала. Анксиозност и бременост се ужасна комбинација, пекол на земјата, посебно поради хормоните.
    @HeLenna секако дека треба да се вработиш. Ќе ти се тргнат мисли, ќе ти се смени живот. Ако се затвориш дома ништо, бетер е

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.