Некој праша ,,Каде е Дуња,,? Eве сум..имам многу работа и малку Ве подзаборавив ама ете сум повторно со Вас.Има многу нови членови...еве за нив ..јас сум Дуња , јас ја надминав анксиозноста .Веќе долго време сум сосема нормална (хе хе ), значи нема ни траг од анксиозноста која со години ме мачеше.Го пишувам оваа со цел да ставите во глава дека анксиозноста може да се надмине. Многу ми се допадна постов на @EarthFire во која психотерапевтаката Сенада беше мислам вели дека анксиозноста не се лечи со лекови(може само да припомогнат) .туку со психотерапија и со самоосвестување дека треба да му погледнете во очи на стравот , да поставите цел пред себе, да раскрстите со минатото, да тргнете во акција.Игноррррр на симптомите на анксот...Знам дека нема да биде лесно ама е начин за надминување на анксиозноста и депресијата. Поздрав...
... женски , ајде во 18 ч на зумба опуштање во темата во фитнес секој ден ќе видите што депресија и анксиозност ќе исчезне
Позз женски, само да ви кажам храбро, денеска бев повторно на контрола и и благодарам на мојата докторка што ме ислуша и ми помогна со разговор и терапија. Во еден муабет ми рече дека не сум била себична и премногу сум посветувала внимание на другите, а себеси сум се ставала на последно, што е точно, моментално сум сеуште на Зепира од 20 мг, а од утре планирам и б6 да си купам... Се вработив, земам плата, одам на шопинг, јадам се што ќе ми се посака, не барам повеќе пари од дома сакам да кажам дека имам подобрување и јас самата сум задоволна а и докторката ми го потврди тоа и беше доста среќна. Поздравчиња од мене вие сте најсилните женски што ги познавам. Ви благодарам што постоите, се надевам дека ви дадов барем малку поддршка.
Zdravo decki psolednite dva dena me faka silna napnatost i nekoi problemi gi svakam kako traumi za sekoja sitnica izbuvnuvam, pred se da kazam jas nemam depresija imam samo anks.. Imam zelba da izleguvam da kupuvam nes za sebe da se sreduvam da setam ama me faka strav od losenje povrakanje srcev udar i poluduvanje..
Zdravo decki psolednite dva dena me faka silna napnatost i nekoi problemi gi svakam kako traumi za sekoja sitnica izbuvnuvam, pred se da kazam jas nemam depresija imam samo anks.. Imam zelba da izleguvam da kupuvam nes za sebe da se sreduvam da setam ama me faka strav od losenje povrakanje srcev udar i poluduvanje.. Ama sto ke mi pomogne od ovaa glupa drzava psihijatar staven tam so vrski a nema poima jas bev i kazuvav simptomi taa mi vika ne ti e nisto kako moze da ne mi e nisto koga iam cuden strav toa ne e voobicaen strav da mislis deka ke dobies srcev udar.
jas imam bolki ama ne samo vo levo ramo tuku me menuva edna den ednata raka dr den dugata strana i glavobolka imam ama toa neznam dali e od anksioznosta ili bolkata ni ja pravi anksioznota jas bev na ortoped mi rece od vratot ti e bolkata trebase na fizikalna da odam ama ne pojdov i taka teram na pr vcera imav bolka i glavata me bolese denes dr strana me boli pijam brufen ili analgin
Eve mene steganje okolu levata strana kaj gradata papremina sega na zeludnikot aman vejkei mi se zdosade samo da ne si raat.imam se snimano za srce i plujka pa sega si velam mamografija se samp nesto no teknuva da setame po doktori ama ko ke imas maka drugari to e...
Kako ste decki, jas deneska be bas na rabota mi bese loso omalaksana kapak na se rekoja drka ja nekoe cupe 23god my se slosilo imala infrakt nemozele da ja osvestat Arno sto razbrav koga si odevme sega celo vreme toa mi e go glavava
Здраво дечки, јас имам 21 година и со анксиозноста се сретнав пред година ипол но со вежбање(теретана, танц) можам да кажам дека се чувствувам добро. Меѓутоа овој период ми е доста стресен со тоа што на факултет полагаме секоја недела и немам време за одмор. Што би ми препорачале за смирување, јас мислев да пробам лунерба што се за стрес ама не сум сигурна
Здраво на сите како сте, некое време не сум пишал тука, сакам да ви кажам на сите да бидете силни истрајни, упорни, ние анксиозните мислам дека и самите незнаеме колку уствари сме храбри и колку може да постигнеме, затоа само храбро, не се плашете, фокусирајте се на позитивни работи и луѓе, верувајте во себе и правете го тоа што сакате вие, одете и на психотерапија, правете добри работи така стануваме сите ние подобри луѓе и подобро општество, слушајте ги советите и препораките на поискусните кои овдека несебично пишуваат и споделуваат совети, препораки, мислења, мене советите на добрите луѓе кои несебично ги споделија своите искуства тука и во лични пораки ми помагаат и им благодарам од се срце на сите кои кога имав тешки моменти на криза ми пишуваа даваа совети. Се најдобро
Jas sega momentalno se cuvstvuvam dobro no imam eden drug problem imam 2 deca I na 3 sum Bremena,pred nekolku dena kerka mi se zalese od bolka vo gradite ja nosev kaj doktorkata ja pregleda vika nema nisto,utre Denta Otive vo skolo no se zalese od grloto deka ja boli posle dva casa me Vikna ucitelkata I rece deka ima glava bolka I temperatura otidov ja zemav I posle ja nosev kaj maticnata ona ja pregleda vika malku crvenk grlo I ni dade krvna slika da praime da vidime dali e virusna ili Nesto baktersika,izleze deka e baktrriska ni dade antibijotik temperatura nema vise,no pred eden meseci od skolo napravija sistematski I krvna slika bese super a vcera sto napraivme izleze slabo no doktorkata rece da Cekame dve Nedeli da vidime kako ke izleze Bidejki Nekogas mozelo I aparatite da ne kazuvat kako sto treba .no sega jas Celo vreme mislam na toa da ne ima nekoja bolts zosto taka zosto vaka I celo vreme filmovinu glava I mnogu Se plasam iskustvo so vakovi Nesto dali imal nekoj ili bidejki nesum hic raat
Здраво, долго време не се уклучував тука затоа што одлучив да ги послушам моите деке не треба многу да читам на интернет. Ама ти не биле во право затоа што тие не ме разбитаат. Тие само ми се дерат и ми викаат дека сум болна. Не се свесни дека мене ми се тешко да се справам со ова. Секој ден ми е ист веке 2 ипол месеци. Секој ден се будам со став од поврќање, Пред една недела ми течеше крв од рацете затоа што ги миам со врела вода. И не отидов на психијатар затоа што ми е страв дека ни тој нема да ме разбере. Мене ми е страв да бидам среќна. Страв ми е да уживам. Неможам веќе...
Obavezno na dobar psihijatar nema shto da izgubish moze da dobiesh, sam pa makar i da te razbirat roditelite nese pominuva ova...dobar razgovor i dr. ke proceni shto i kako treba...samo obavezno na proveren ne bilo koj...
Me faka nervoza sto sledat praznici, veselbi i sl a mene ne mi e do nisto. Samo sakam da lezam i da disam normalno zosto celo vreme sum napnata i voznemirena. Duri i telefonot mi e celo vreme na silent. Aman koga ke izlezam od kosmarov !!!
Jas pocnav da izleguvam za vikendi po kafici I malce se podnapiv AMA ubavo si pominav, na moment kako da imav depersonalizacija vo mala doza no pomina be dozvoliv da si odam na sred zabava
Daj ve molam Za sovet ke puknam od misli na 31.10 krvna slika I bese 12 hbg a pred nekolku dena 9.5 dali e mozno ovaa I od sto moze da bide? Doktorkata mi rece deka moze ponekogas aparatite da Imat problem I posle dve nedeli da Ideme pak ama jas samo mislam I pravam filmovi ke puknam