1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. dragan09

dragan09 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    9
    Истото ми се случува 8 кила за 3 месеца крвна слика одлична исто,се е од стресот, ама оди докажи му на мозокот дека не ти е ништо.

На Lusi10 и Weird0 им се допаѓа ова.
  2. nosterdamos

nosterdamos Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    LUGE ZAR MOZE OD AKCIOZNOS TOLKU LOSO DA SE OSEKAM,VRATOT,GRADI ,ZELUDNIK SE ME STEGA PIJAM DIAZAPAM NE MI POMAGA

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    6.687
    Kako ste so jadenjeto , jas imam zgolemen apetit jadam na sekoi 2 saata i koga ne jadam malce custvuvam glad i custvuvam deka ke padnam vo nesves...kako da neam jadeno 5 dena

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Missy980

Missy980 Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    93
    Isto... sekoj den se poslaba sum, nisto ne mozam da oblecam, so podocnjaci do zemja... Uzasno izgledam, uzasno se osekjam. Gi ostaviv apcinjata pred 4 meseci i eve pak im se vrativ. Ne znam kako kje planiram bremenost vaka.

5. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Здраво на сите.Сакам да ве прашам за совет или ваше мислење.Имам 26 години и зад себе 2 неуспешни врски.Летово запознав дечко што поради насоченост кон кариера неможе да ми обрне внимание во целост..Но при секоја наша караница јас се осеќам анкциозно, чувство на душевна болка, почнувам да кашлам ,незнам како да си помогнам сама на себе....Некогаш пијам димитрин од 5 мг ама џабе..нема среќа во мене....неможам да функцуонирам.И во двете претходни врски..чим доаѓаше до конфликт јас се осеќав така.

6. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.726
    Допаѓања:
    10.242
    Кој е стравот што ти се раѓа при конфликтот? Да не ја изгубиш личноста од твојот живот? Па ако си отиде, нека си отиде побрзо, за да остави место за нова личност со која ќе си одговарате. Има 7.3 милијарди луѓе на светов. Мора да прифатиш дека немаш целосна контрола над врските со луѓето.
    А мора и сериозно и објективно да разгледаш дали има некоја нишка што се проткајува во твоите конфликти. Тоа не можеш сама. Ќе треба да си одиш на психолог, освен ако немаш некоја другарка/другар што знае објкетивно и директно да ти ги посочува негативните особини, инаку ќе немаш полза. Можеби треба да си поработиш на карактерот.
    Секако она што ти треба да го направиш и да си поработиш да си се оформиш во зрела личност (интелектуално, емоционално, физички и духовно), а потоа вистинските пријатели сами ќе си дојдат, па и дечко. Често пати знаеме да гледаме што е проблемот кај другите луѓе, а забораваме да поработиме на себе. И мора да научиш да си бидеш самата задоволна со себе. Немој да дозволиш твојата среќа и исполнетост да зависи од некој друг човек и да станеш зависна од таа врска. Тоа е нездраво и за тебе и за врската.

На greenday и LUCI 99 им се допаѓа ова.
  7. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Мислам дека ова ми се рефлектира од мојте досегашни искуства...односно страв да не бидам заменета.Но се плашам за болката , онаа душевната ...тоа незнам дали може да ми се поправи..Најчесто осеќам таква болка доколку имам љубовнс караницс во време на ПМС....

8. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.726
    Допаѓања:
    10.242
    Мора да ја завртиш „призмата“ и да погледнеш од другата страна. Зошто ти да се плашиш да не бидеш заменета? Зошто тој да не се плаши ти да не го замениш? Каде ти е самодовербата? Мораш да го промениш начинот на кој што размислуваш. Наместо да се опседнуваш со тоа дали си била во најдобро издание или дали си погрешила со нешто во муабетот, во постапките.. подобро размисли дали он е како што треба, дали те почитува како што треба и ако не, откачи го пред тој да те откачи тебе и излези социјализирај се и запознај некои други пријатели. Немој одма да трчаш за дечко и само дечко. Животот е повеќе од дечко па дечко. Мора да научиш да уживаш и во други работи.
    Инаку за ПМС е нормално емоциите да ти се понагласени. Не е ништо невообичаено тоа.

На greenday му/ѝ се допаѓа ова.
  9. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Фала ти премногу на добронамерните совети...морам да се потрудам да поработам на себе...

10. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.104
    Допаѓања:
    14.983
    Периодов имав неколу панични напади ама се држев добро. А денес пак доживеав деперсонализација :(

11. Lusi10

Lusi10 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    28
    Sto e depersonalizacija ?

12. Johana 5

Johana 5 Нов член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    7
    Stravovite isceznuvaat AKo se soocime so niv. Zboruvam od iskustvo. Situaciite koga tie se pojavuvaat treba da gi trenirame a ne da gi izbegnuvame. Psiholozite mozat mnogu da pomognat. Problemot e vo toa Kako nie gledame na rabotite koi ne opkruzuvaat i Ni se slucuvaat. Treba da se obideme da Go smenime pogledot na rabotite i da Go smenime odnosot Kon niv. So sreka na Site. Lekovite pomagaat no samite nie sme odgovorni Dali ke ozdravime. Pozdrav i sekoe dobro

На Scorpio87, joy1 и Ledena1234 им се допаѓа ова.
  13. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Кај мене тоа да се соочите со стравот не можам никако да го применам.Зошто стварно се плашам од нереални работи како болест на близок.Како да се соочам со тоа.

На Cleonika и Scorpio87 им се допаѓа ова.
  14. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Така што ќе се уверуваш секој ден дека тоа не постои. Ќе си речеш ете се е совршено во ред со таа личност, жива и здрава е, немам причина за страв.
    Јас бев страшен хипохондрик.
    Мајка ми работи во смени меѓу кои и трета и тоа во друг град. Еден период се плашев дека нешто ќе и се случи, дека нема да се врати, и да задоцнеше една минута и ѕвонев веднаш.
    Но со тек на време тоа го надминав, се спротиставував на поривот да и се јавам. Си велев се е во ред, не грижи се. Исто и за брат ми кога беше излезен, а си идеше во ниедно време.
    Се плашев од болести за мене, триста дијагнози си давав.
    Се е вежба и полесно од што мислиме. Треба трпение, но се исплати.

На calliope и Bunny2 им се допаѓа ова.
  15. Johana 5

Johana 5 Нов член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    7
    Mislite koi sodrzat stravovi treba do kraj da gi razmislime.... Kako da objaznam AKo se plasam deka ke se razboli nekoj blizok i mislite me macat i ke razmislam i Sto potoa i Sto potoa i do kraj ke ja izmislam mislata i ke vidam deka nisto ne se slucilo deka se e vo moite misli i Jas upravuvam so moite misli. Sledniot pat istoto scenario misli ja mislata so Stravovite do. kraj. Toa se Vezba ....

Se e vo nasata Glava...

Последна измена од модератор: 11 декември 2017
    На Cleonika, Bunny2 и joy1 им се допаѓа ова.
  16. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Zdravo zenski. Eve jas ovie 3 4 dena cuvstvuvam napnatost na muskulite potocno okocen vrat sekogas koga ke stanam od spienje. Gi menuvam pernicite ama se e isto. Izgleda loso spijam preku vecerta. Ama se plasam za vratot si pravam filmovi za bolesti i paniki me fakjaat taka i plus mi se siri bolkata i nakaj glavata. Ima li nekoj drug so takov problem?

17. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    eve sum jas taka i popravena sum 5 kg sreka sto ne se faka bas na mene dosega kako svijna ke bev napravena so ova jadejne

18. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    3.022
    Леле ужас е таа деперсонализацијата

19. Scorpio87

Scorpio87 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2016
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    319
    Дечки откако дознав за професорката се запрепастив пак ме облеа страв. Мене ми е дијагностицирана анксиозност и депресија, во поблага форма, немој да се лажете дека тие две не можат да постојат истовремњно! Значи со секое ново самоубиство се осеќам ко да сум изгубила соборец ;(

20. valery689

valery689 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Zdravo decki :D
    Me interesira dali nekoj ima pieno neoleksan?