Dobrovecer na site.. Dali vi se javuvaat strav od poluduvanje deka ke kazuvate nesto bez vrska i go ispituvate sekoj detal na lugeto sto go kazuvate? Mene me fakaat i vakvi paniki a i za srceto.Depresija nemam mozebi vo blaga forma ama retko..
Дали ние анксиознисте сме незадоволни од тоа што сме или од тоа што сме го постигнале во животот ? Дали некој од вас незнае што да прави со животот и од толку што го утнал незнае од каде да почни да го средува ?
Mnoogu dobro prasanje Luci. Jas licno se cuvstvuvam kako da ziveam so sila zaradi drugite a ne radi sebe. Na periodi mi zdosaduva ama bas se : i muz i dete i rabota i roditeli i prijati. Kako se edno isto sekoj den i nekako kako bez emocii sum. I toa mi sozdava strav : deka sum nesrekna vo brak, deka ne si go sakam deteto, deka ke bbidat posrekni bez mene , drugarkite me iritiraat kooga se kikotat za gluposti mi licat kako nedozreani ( 40 godisi ). Se mi se sobira i pagam vo lavirint : koja sum i civ ziivot ziveam.mozokov mi e corba. A imam ubava odgovorna rabota, ubav brak , vospitano dete, dobro situirani.a jas izgubena. I site se cudat sto mi e ? Od ubavini mi e . Od toa sto ne sum naviknata se da e normalno. Najmnogu se plasam koga gubam emocii i trpenie so kerkami. E toa me ubiva. Mislam deka nezasluzuvam da ziveam. Ponekogas nemozam muz mi da go slusam samiit glas me iritira a noke mu se butam da go guskam. Stvarno neznam koja sum i zosto sum tolku nesigurna ama vo se. Dali go utnav zivotov ? Nesto e utnato a toa e mojot mozok sto premnogu analizira se.
Decki ne ste sami. Jas sum vo vrska dolgo vreme i si go sakam partnerot. Pred dva dena me pobara za zena i jas sum zaprepastena kolku me mavna anksot. Boze Gospode namesto da sum srekna jas sum preplasena! Do pred nekoe vreme se raduvav koga ke pravam svadba kakov fustan ke nosam koja pesna ke e prva itn sega sum preplasena ko da ne mozam da se izraduvam ve gushkam i vi posakuvam ubav den
Jas gi Imam Pieno edna godina pola apce sabajle i poslednite meseci po cetvort. Nemozam da kazam nisto negativno. Vredi da se probaat. Jas nemozev da spijam navecer se budev na sekoi 2 casa. Mislam deka mi pomognaa. I sega ponekogas se budam najcesto pred 5 no mnogu podobro spijam od porano... Jas potpolno te razbirami Jas Taka se cuvstvuvav..... toa se znaci na depresija. I Jas iMav cuvstvo deka ne Go ziveam Mojot zivot za mene i Kako Sto sakam.....odi na psiholog porazgovaraj i bidi sigurna deka na kerkati nikogas nemoze da i e podobro bez tebe.... najgolema trauma na Edno dete e AKo izgubi roditel. Taka Trauma ne se Leci zatoa ne pomislivaj na toa. A so soprugot razgovaraj koga si smirena i Kazi Mü Sto cuvstvuvas za da te razbere. Ti imas pocetna depresija, no toa se leci treba prvo da se prifati. AKo ne se prvzeme nesto moze da bide samo poloso. Se pisuvam so dobra namera . Pozdrav
Dali vi se slucuva da custvuvate vkocanetost na vratot, da vi trpne levata strana na liceto, ustvari trpki nasekade, i kako da ne mozete da si gi dignete racete i nozete, kako da vi e tesko,i pri toa i strav deka ke ostanete paralizirani? Mene toa mi e najgolem strav. Mislam deka gubam ramnoteza, sakam da se spravam so ova ednas zasekogas.
Ista sum i jas, potpolno isto,kako nekoj da me opisa pisi vo inbox kaj mene koga sakas i koga ti e tesko
Dali nekogas image custvo koga jadete deka ke se zasrknete Kako da see davite pred luge mi se pravi toan cesto koga sum Sam retko
И јас исто.Не можам на професионално ниво да се пронајдам,на љубовно се е некако прекомплицирано,се чуствувам како сите околу мене да си го најдоа патот само јас лутам и постојано мислам дека сите ги замарам.Зошто имам 5 6 личности во животот кои ми се стварно блиски и ми ја знаат ситуацијата.Меѓутоа гледале и како ми поминува само од себе и често не ме сфаќаат доволно сериозно. Инаку после самоубиствава направија група на фб "ИЈасИмам" ѕирнете ја. Неолексан која цена се?
исто се чувствувам , секој ден ми е исти никаде неодам несум вработена само как две другарки на кафе одам ама воопшто не се чуствувам корисно така животот си го трошам имам долга врска се убаво е на таа страна дечкоми работи а јас пд досада само му ѕвонам на тел навистина свесна сум дека и него му досадвам затоа што незнам да си го исполнам времето , незнам секој ден си мислам ке почнам нешто да правам од утре но исто денот поминува досадно и празно , стварно за никаде сум и плус незнам што сакам од животот и така денгубам секој ден .
Да заради тоа ми е анксиозноста. Се чувствувам како да тапкам во место, како да цел живот ќе трае нештото. Додека другите успеваат јас не можам, немам среќа или што е не знам. Се трудам но многу малку од трудот се исплатил, не можам да постигнам подобрување. Постојано осеќам страв и паника дека нема да успеам.
Daa ista sum i jas, samo kaj mene se javuva i vo tekot na nokta toj strav od poluduvanje, ke se razbudam srede nok i celata sum zdrvena se analiziram celata i samo misli od tipot ke poludis, ke poludis aman veke
I jas se budam isto so ukocen vrat me drzi pola saat ,saat vreme od koga ke stanam i me pusta posle Da, jas i voopsto ne mi se podobrija pa po 3 meseci gi prekinav, no moze da ima podobruvanje po 8 nedeli taka da pocekaj ke vidis
Море како сум налутена на животот ке си резервирам викен во хотел во Охрид . Ке пишам како ке поминам ај
Луѓе имате добар сон? Оти јас,еден месец наназад заспивам многу тешко,и тоа едвај по 4-5 саати спијам. Ви смета алкохол? Ако до скоро си пиев количински црвено вино,сега и 2 чаши ми сметаат... Вчера излезена бев на кафе со друштвото и после се собравме кај една другарка дома,бидејќи беше сама,откачивме музика,почнавме да играме и пиевме црвено вино,значи ептен бев весела и опуштена и оп по некое време изгубив свест,паднав пак во проклетиот транс,ги слушав кога ми зборуваа,ми турваа вода над мене,ми удираа шлаканици ама не можев да се мрднам од место,лежев на земја без да реагирам,посилно од мене беше Па се јавиле да дојде брза помош,ме зедоја на болница,едвај ме свестија,ги викнаа и моите дојдоја цели испаничени. Примив три инфузии за да дојдам при себе,тешко дишев,цела се тресев,и имав мали халуцинации. Ретко терапија земам за анксот,всушност одбивам да пијам секакво апче,и за тироидната не ги пијам редовно и ми се влошува уште повеќе состојбата... Сакав да прашам некој совет за глупавава состојба во која се наоѓам. Пред неколку месеци психијатар ми дијагностицираше опсесивно компулсивно растројство,врз основа на моето одбивање да примам терапија,која всушност очајно ми е потребна Знам дека немате вие магично стапче,но ми треба совет некаков,утеха... Вечерва останав дома и пак имав гушење и мал напад,но се исконтролирав,ама ете сепак не секогаш сум моќна да спречам да паднам во "транс"