Се плашам дека дијазепамот нема да ми помогне најголемиот страв ми е кога во летање ќе ми текне дека веќе сум на небото и нема бегање, па дека ќе ме фати паника да почнам да плачам и викам, да се изрезилам а и да ги исплашам и другите... Иначе зет ми е доктор и тој ми препорача хелекс, па сега не знам... Плус ќе се напијам еднаш пред одење и еднаш пред враќање, нема да ги пијам редовно..
Немој ќе се коматизираш ќе те снема дијазепамче само ќе те опушти и немој така да размислуваш на небото дека си... Мисли каде што ќе одиш што те чека кои убавини, размисли дека каква прилика ти се пружила тебе да можеш да одеш на такво патување со авион.. размислувај како убаво ке си поминеш таму биди позитивна опушти се.. знам дека не е лесно, но верувај дека ако почнеш уште од сеа така да размислуваш ни дијазепам нема да ти биди потребен
Пробај со Деметрин. Мене ми помагаат за анксиозноста(но ретко ги пијам)од причина што избегнувам апчиња(а знам дека грешам) За Деметринот,матичната ми кажа дека многу и помогнал да го надмине стравот од авион,кога прв пат летала,цела била испаничена и преплашена,па зела половина таблета деметрин,и толку се опуштила,што и заборавила дека е во авион,си сликала,се смеела,се најнормално значи,без никаков страв
Здраво, па и добро вечер Искрено се мислев дали да пишам ама се решив. А што се решив, напишам реферат па избришам напишам па па избришам. Мислам дека и јас сум анксиознична личност затоа што случувањата што ми се случиле последнава година па и од минатото се плашам да не излезат на површина еден ден. Од секогаш за се нешто сум се плашела а сега па уште повеќе. Живеам не дека не живеам излавам дружам се читам книги занимавам се со нешто, работам. Но во последно време сум нервозна се мислам на минатото, и денеска толку ми беше жешко што мислев дека се гушам, само некоја топлина ме обливаше а не беше многу жешко како да ме фаќаше некоја трема, не знам како да објаснам и потоа како да малаксав однемав сила да работам, колешките викат мрза те фанало викам и не ме мрзе сакам да работам мрза е да седеш и да размислуваш што треба да работиш а ти така си седеш викам и не ме мрзе само како да однемав сила. Иначе не сум нонстоп ваква тоа мислам само на моменти но се плашам да не зачестат тие сомнежи и да не изгубам некој ден контрола. Сега колку толку контролирам се, избегнувам да се карам, избегнувам да не се замарам многу со некои работии така. Не знам дали тоа што го напишав е за тука, но мислев дека од нешто што прочитав и јас сум некаде тука така.
Јас кога се напив прв пат хелекс имав мнооогу лош напад на паника што траеше многу долго, мислев дека готово умирам. И после читав дека хелексот уствари може да јави такви напади. А од дијазепам не ми е ништо. Што не значи дека кај секого е така, јас само споделив искуство инаку во авион е супер ќе видиш, многу е интересно посебно првиот пат. Среќно и убав помин
Da pisis kako si pominala bidejki istiot strav go imam a treba da letam prekuokeanski i mene me faka strav ma da pijam terapija za panikite i ankaioznosta.
Znaci od zavcera mn mi se trese levata raka koga drzam mob.ili palecot samo i mi.pravi takov strav i panika sto si vikam deka imam parkinsova bolest .... a bev i na nevrolig vika doktirkata ne ti e nisto i mn.sum opteretena so citanje za nevroloski bolesti isto imam nekoe custvo na taga i stim se preplasam povtorno se slucuva tremorot.A vratot mi e problem i moze i od nego ama ko ke si uvrtis nesto u glava ....odi izvadi go
Мислам ти имам пишано, истото ми се случува. Не само на раце, туку и лице. Не отварај и не читај, сакајќи да се информираш, полошо си правиш. Читајќи симптоми на интернет може сешто да најдеш, а нема врска. И јас бев истата и така најмногу си ја влошив состојбата.
Ok sepak fala ti mn.ke se potrudam da uzivam vo zivotot.Sto ni napravija informaciite od internetot porano mn poubabo bese kolku covek pomalku znae i se informira polesno mu e.Pozz i dobra Vi nok
Bremrna na 32 nedela i mi se kacuva pritisokot piam metildopa za toa i ne go Meram pritisokot posto koga go gledam aparatot po vise mi se kacuva i celo vreme mislam deka ke dobijam srcev ili mozicen udar ne znam vise sto da naoravam so Ovaa
Иста сум ијас дури на последната контрола толку испаничив му реков ве молам не сакам да ми мерите притисок сега после 15мин па се зафативме со гледање на бебето и заборавија а јас побегнав
Нее не пијам ништо нормален ми е кога сум дома ама на доктор се качи последниот пат 87/157 и пулсот 137 тебе колку ти се качувааа?
Mene poslden pat mi se kaci 180so 100taka da me primija vo bolnica 3 dena rez super se i me pustija sega sum pod terapija pijjam apcinja taka ama nego meram vise strav mi e