Здраво на сите ,како и сите вас така и јас страдам од анксиозност веќе 1 и пол месец. Се' се случи кога еден ден разбрав дека едно момче на моја возраст загинало во сообраќајна несреќа, потоа уште едно девојче почина и буквално јас постојано седам и чекам да ми се случи нешто лошо, се осеќам како да не го живеам животот. Срцето ми прескокнува бидејќи пред некој ден разбрав како некое момче починало на спиење и повторно такви мисли ми се премотуваат во глава, постојано се плашам дека ќе умрам се трудам да ги игнорирам и до некаде ми успева меѓутоа понекогаш е посилно од мене. Секогаш седам и си мислам колку сум била похрабра и сум се забавувала претходно, сум го гледала животот со други очи, панични напади имав само 2 пати, али сега се контролирам освен тоа што ми е тешко да земам воздух (делумно се гушам) . Пијам само бедоксин и тоа е се', сакам да се излечам самата со помош на Вас .
Како сте луѓе.Едно прашање до тие што пиеле елицеа, дали ви го смалува притисокот и пулсот? Поздрав до сите
Има ли некое стручно лице тука, кое би можело да ми објасни... Земав ЕЛИЦЕА некои 5 месеци, и претходната недела бев во неверојатна гужва па не можев да си препишам нова кутија и прекинав да пијам неколку денови. Иако знам дека не треба така... Уште пред да прекинам, почна да ми се врти свест. Сега повторно ми се врти, мислев од нив е... Ја пропуштив контролата на психијатар, па затоа вака... Дали е можно вртоглавицата да е резултат од ЕЛИЦЕА? Другото прашање ми е, дали да почнам пак да пијам сега, додека да одам на контрола? Или не? Воопшто не ми е јасно како да постапам, ептен ми е хаотично...
Lujgenca cuvstvuvam vnatresno treperenje tresenje neznam kako da objasnam na racetei nozete napnatost postojano iako pijam terapija od anksot e ili da odam po bolnici???ve molam dali ima nekoj vakvo iskustvo
Не ти е ништо смири се, тоа е дел од анскиозноста. Мене два пати ми се случило буквално да го дрмам креветот како да сум на -20 легната на снег сред планина. И тоа се го надминав со блага вода и трезвено размислување без никакви апчиња за смирување. Нема потреба од одење по болници
Да, мене ми се тресе цела снага буквално. Во желудникот, рацете... внатрешно како цело тело да ми игра Целиов период се оптеретив со кажување сама во себе за тоа како ништо не ми е, се ќе биде добро. И буквално цело време во себе се анализирам, си водам монолог, што и како е, си се олеснувам сама во себе. Некако ми стана навика и ептен по цел ден си зборувам во себе, знам до некаде дека е нормално но моите мисли претерано работат, и за што треба и за што не треба... Сеха неможам да престанам да мислам, само се тешам во себе ќе биде добро и така по цел ден. Не сум отворена особа да споделувам чувства со друг, и затоа се сама во себе. Некој со слично искуство?
Да златна. Има лек. Лекот е во нашите глави, моќта е во нас. Знам дека е тешко да се кажи и мене ми е тешко да се убедам себе си ама ајдеее. Се е психа. Контролирај ги чувствата или тие ќе те контролираат тебе. Лажи се сама, една лага кажана сто пати станува вистина. Ајде па, на толкав потенцијал и низа можности не вреди да се самоуништуваме. Најбитна ти е интроспекција на самата себе. А што не поминало па ова да не помине. Секоја негативна мисла замени ја со позитивна. Знам тешко е, ама секој сам си е најдобар лек. NO WORRIESS
Верувај дека секој еден кој се бори со анксиозност се чувствува исто! Во моите најтешки моменти (кога имав страшни панични напади) ја читав ,,Тајната" од Rhonda Bryne. Ми даваше премногу мотивација, па и сите тие приказни кои ги објавуваат на нивниот портал (вистински случки на читатели кои успеале да ја надминат анксиозкоста и депресијата со помош на книгата) . И сега сум прилично добра. Има денови кога психички навистина сум нестабилна overthinking и слично (исто како и ти), ама некако успевам да се убедам дека се' е океј. Не плаши се неубавите мисли се само твоја илузија за некои нешта (вештачки сценарија во твојата глава), се' ќе биде во ред . . А за затворена личност, јас го држам првото место биди сигурна, ама зато си сум доволна сама на себе и секако меѓусебните искуства (на нас анксиозните) во заедничката борба !!
Да, лоши се симптомите ако се прекине терапијата нагло. Најдобро да отидеш да си земеш рецепт и продолжи да ја пиеш, ќе исчезнат симптомите. Мене буквално како струја да ми поминуваше низ тело кога ја прекинав нагло, од кревет не можев да станам.
Zdravoo. Eve pak dobiv silen napad posle 10 dena ama ovoj pat imav lo[i misli i mislev samo da ne poludam .... Da se izgubam se mi e cudno se plasam nekoj da ne povredam da stanam agresivna i 150 gluposti....
Јас Да од анксиозноста е, не знам што да ти речам, ако те копка оди, зашто ќе се опуштиш баре. Мене више ми е срам да одам по лекари
Imate li.iskustvo so.tab.Neoleksan sto gi reklamiraat za podiganje na serotoninot....jas piev Lunerba na prirodna baza se ... pa i mene sekoj den.mi e razlicen.Povise sum koncentrirana na levata raka zasto ona povise mi se trese... koga pravev emg na raka mi rekia deka nervite se ok i deka e od vratot a i psihijatatot ednas mi rece od sto se fokusiras na nea ke ja atrofiras ... i nema nema samo ja analiziram i si vikam lelee ako mi se desi nesto i odma panika a si funkcioniram normalno so nea ...
Скоро 4 месеци пијам Елицеа,и од време на време многу ме чеша грбот како да ми се затега кожата и 2 -3 дена секоја ноќ се препотувам,почнав да пребарувам по интернет на еден куп болести наидов,од памет се извадив.Можно ли е од апчињата да е ова?
А се исфрлаш или само те чеша? Да не ти е некоја алергиска реакција? Не е лошо да си провериш тироида и хормонален статус за потењето навечер.
Епа на нервна база знае да се јави чешање... мене често ми се случувало, и чешање и потење навечер. Сум се будела жива вода, мокри пижами.