Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Новава година дополнително ме бутна. Размислувам дали ќе можам да излезам вечер, се молам да ми дојде некоја сила зашто веќе се договорив. Би сакала да не откажам како секогаш во последен момент. Некако многу стресно ми делуваат празнициве.

На zuto, ku4ence и La diabla им се допаѓа ова.
  2. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Иста сум,а мислам и други ќе се согласат.Некако чуствувам притисок дека треба да сум расположрна дека нова година,празници...

На zuto, ku4ence, Sara123 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. just...ME

just...ME Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки :)

Да ви кажам за одењето во Малта... Не отидов :) таков страв ме обзеде што уште некупена картата почнав да плачам и да се тресам... Мислам дека никогаш нема да се качам... А иначе дечкото ми ја знае состојбата па за да бидеме заедно, дојде тој.

Бев и кај матичната, и на психијатар и џабе нормално, зошто јас очекувам да добијам апче колку за летањето, а не сакам да пијам на подолги стази.

Исто така, ги прочитав и последните постови од вас, и можам само да ви препорачам за сите вас кои се борите со анксиозност да пробате да одите на вежбање, пешачење, и јога, мене јогата многу ме опушти... И откачете ги сите токсични луѓе околу вас.
    А пред неколку години после не знам колку напади се осетив изморена, ми пукна филмот, па кога се осетив лошо си реков: ајде да видиме, нека умрам ако е за умирање :) и? Нормално жива сум :)
    Секогаш кога ќе ве фати паника препознајте ја и речете си: паника е, нема да се угушам, нема да добијам инфаркт, се е од паниката, добро сум и брзо ќе помине.

Барем кај мене поминува, освен за летање со авион :D :D

На Askopje му/ѝ се допаѓа ова.
  4. just...ME

just...ME Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Не отидов, не можев да го надминам стравот...

5. just...ME

just...ME Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Се напив хелекс од 0.25 да видам какво дејство ќе има, и немаше ама баш никакво, како ништо да се немам напиено :)

6. just...ME

just...ME Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Деметринот го даваат за анксиозност или моментално смирување? Треба да се пие подолго време?

7. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Ниедно апче што не се пие на долги стази нема да ти помогне.
    Таква е состојбата каде што треба некое време да си под терапија за да почуствуваш напредок.
    Да имаше магична пилула сите при паничен напад ќе си пиевме и терај.
    Можеш хелекс или дијазепам ама тоа физички те смирува тир мисли во глава не може да ти ги тргне.

На calliope и LUCI 99 им се допаѓа ова.
  8. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Ве молам за одговор.. прв пат во мојата четиригодишна борба имам суицидални мисли кои се резултат на мислење дека не сум добар и искрен човек и кое ми ствара нетрпеливост и нервоза .. гадно чувство не би сакала да го опишувам само сакам да ми каже некој доколку ги има искуство и како се ослободува . И дали има крај и надеж да испадне на крај позитивна целата работа . Ве молам за одговор

9. blonde_supergirl

blonde_supergirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2016
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.134
    Никако сама за време на суицидални мисли, мора некој да има со тебе, кој ќе резонира со тебе и кој ќе го послушаш за тоа каков човек уствари си ти, зошто оттаму доаѓа незадоволството и таквите мисли.
    Можеби звучи излитено но слушај ја музиката на која си имала убави доживеалици, филмови што ти прават ведро расположение, приготви си ја омилената храна, разгали се малце.

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Нетрпеливост абе место не ме држи ми игра цело тело , ми вибрира во главата јас незнам стварно што е ова сега

11. blonde_supergirl

Се зачлени на:
    21 октомври 2016
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.134
    Што чувствуваш друго кажи ми, мислам, како стоеш на сликата за себеси? Последново што го кажа го имале многу луѓе со анксиозност и други состојби.

12. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Осеќам дека не заслужувам да живеам зошто сум лоша личност

13. blonde_supergirl

Се зачлени на:
    21 октомври 2016
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.134
    Пиши ми ако сакаш ЛП, ќе поразговараме. А ако неќеш... јас не те познавам. Не знам дали си добра или лоша. Но искрено имам сретнато многу малку навистина добри лчности, а и многу малку навистина лоши. Зошто да не уживаме во она меѓу кое најверојатно и сме. Има и сива нијанса. не е само црно и бело и не верувај само на такви карактеризации, невозможни се за достигнување.

На CameliaMiller и greenday им се допаѓа ова.
  14. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Сигурна сум дека не си лоша личност.Лошите личности не го мислат тоа за себе,баш напротив.
    Ако ти треба некој да поразговараш тука сум.И во најскоро време кажи му на психијатарот какви мисли имаш.

На LUCI 99, La diabla и blonde_supergirl им се допаѓа ова.
  15. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    А зошто те плашат суицидални мисли? Мислам дека сите во одреден период од животот имаме такви мисли. Твоево ми личи на силна желба да се излезе од анксиозноста, а не да се прифати како таква состојба. Така и јас се лажев, а всушност ја влошував состојбата. Дури и добив опсесивни мисли кои беа ужасно непријатни и ме вртеа во круг. Зборам за нив во минато иако се уште присутни, значително редуцирани, и верувам дека ќе ги надминам, сега кога се помирив со нив и ја ги прифатив нив како последица на анксиозност.

16. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Здраво, да ве прашам нешто што одамна ме мачи ...речиси секојдневно ми доаѓаат црни мисли во главата, пр.на моите ова ќе се деси она, леле што би правела без нив си правам триста филмови дури ќе се изнаплачам без причина и сл ова е дел од анкциозноста или?
    И уште еден секојдневен симптом осеќам нозеве ко да ми пулсираат кај стапалата, без прекин ко да треперат и ова ли е уште еден симптом?

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  17. *ketul4e*

*ketul4e* Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Golema blagodarnost za utehata, baš gadno custvo vo sekoj moment iščekuvam deka ke mi otkaže srceto ili nekoj infrakt ke me strefi, a toa skoka li skoka a pred mesec dena pravev ekg, eho, ama psihata izgleda e pojaka, ama ne i se davam

На greenday му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nosterdamos

nosterdamos Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    srekna nova na site na forumot denes si gi kupiv lekovite od psihatarot neka pise nekoj sto piel zalasta 5 i zanfeksa 75mg neka pise ve molam pisuva mnogu nesakani efekti ne znam dali da gi piam

На Lellla му/ѝ се допаѓа ова.
  19. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Така е, се' е психа.. не се секирај ќе помини треба време, трпение, борба со сам себе. Само биди силна.

Инаку добро е да се дружиш да си правиш пријатна атмосвера каде и да си, ете јас неколку дена бев на викенд со дечкото, ни срце ми прескокна, ни гради ме стегаа ниту ништо друго. Сакам да кажам дека лекот е само да се оттргаат тие мисли, на тебе е тоа да си го пронајдеш својот начин за справување со тоа.

Последна измена: 2 јануари 2018
    На Weird0 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.213
    Мене ми го дадоа за анксиозност,пиев два месеци,на своја рака прекинав....не знам колку треба да се пие.