Новава година дополнително ме бутна. Размислувам дали ќе можам да излезам вечер, се молам да ми дојде некоја сила зашто веќе се договорив. Би сакала да не откажам како секогаш во последен момент. Некако многу стресно ми делуваат празнициве.
Иста сум,а мислам и други ќе се согласат.Некако чуствувам притисок дека треба да сум расположрна дека нова година,празници...
Здраво девојки Да ви кажам за одењето во Малта... Не отидов таков страв ме обзеде што уште некупена картата почнав да плачам и да се тресам... Мислам дека никогаш нема да се качам... А иначе дечкото ми ја знае состојбата па за да бидеме заедно, дојде тој. Бев и кај матичната, и на психијатар и џабе нормално, зошто јас очекувам да добијам апче колку за летањето, а не сакам да пијам на подолги стази. Исто така, ги прочитав и последните постови од вас, и можам само да ви препорачам за сите вас кои се борите со анксиозност да пробате да одите на вежбање, пешачење, и јога, мене јогата многу ме опушти... И откачете ги сите токсични луѓе околу вас. А пред неколку години после не знам колку напади се осетив изморена, ми пукна филмот, па кога се осетив лошо си реков: ајде да видиме, нека умрам ако е за умирање и? Нормално жива сум Секогаш кога ќе ве фати паника препознајте ја и речете си: паника е, нема да се угушам, нема да добијам инфаркт, се е од паниката, добро сум и брзо ќе помине. Барем кај мене поминува, освен за летање со авион
Се напив хелекс од 0.25 да видам какво дејство ќе има, и немаше ама баш никакво, како ништо да се немам напиено
Ниедно апче што не се пие на долги стази нема да ти помогне. Таква е состојбата каде што треба некое време да си под терапија за да почуствуваш напредок. Да имаше магична пилула сите при паничен напад ќе си пиевме и терај. Можеш хелекс или дијазепам ама тоа физички те смирува тир мисли во глава не може да ти ги тргне.
Ве молам за одговор.. прв пат во мојата четиригодишна борба имам суицидални мисли кои се резултат на мислење дека не сум добар и искрен човек и кое ми ствара нетрпеливост и нервоза .. гадно чувство не би сакала да го опишувам само сакам да ми каже некој доколку ги има искуство и како се ослободува . И дали има крај и надеж да испадне на крај позитивна целата работа . Ве молам за одговор
Никако сама за време на суицидални мисли, мора некој да има со тебе, кој ќе резонира со тебе и кој ќе го послушаш за тоа каков човек уствари си ти, зошто оттаму доаѓа незадоволството и таквите мисли. Можеби звучи излитено но слушај ја музиката на која си имала убави доживеалици, филмови што ти прават ведро расположение, приготви си ја омилената храна, разгали се малце.
Нетрпеливост абе место не ме држи ми игра цело тело , ми вибрира во главата јас незнам стварно што е ова сега
Што чувствуваш друго кажи ми, мислам, како стоеш на сликата за себеси? Последново што го кажа го имале многу луѓе со анксиозност и други состојби.
Пиши ми ако сакаш ЛП, ќе поразговараме. А ако неќеш... јас не те познавам. Не знам дали си добра или лоша. Но искрено имам сретнато многу малку навистина добри лчности, а и многу малку навистина лоши. Зошто да не уживаме во она меѓу кое најверојатно и сме. Има и сива нијанса. не е само црно и бело и не верувај само на такви карактеризации, невозможни се за достигнување.
Сигурна сум дека не си лоша личност.Лошите личности не го мислат тоа за себе,баш напротив. Ако ти треба некој да поразговараш тука сум.И во најскоро време кажи му на психијатарот какви мисли имаш.
А зошто те плашат суицидални мисли? Мислам дека сите во одреден период од животот имаме такви мисли. Твоево ми личи на силна желба да се излезе од анксиозноста, а не да се прифати како таква состојба. Така и јас се лажев, а всушност ја влошував состојбата. Дури и добив опсесивни мисли кои беа ужасно непријатни и ме вртеа во круг. Зборам за нив во минато иако се уште присутни, значително редуцирани, и верувам дека ќе ги надминам, сега кога се помирив со нив и ја ги прифатив нив како последица на анксиозност.
Здраво, да ве прашам нешто што одамна ме мачи ...речиси секојдневно ми доаѓаат црни мисли во главата, пр.на моите ова ќе се деси она, леле што би правела без нив си правам триста филмови дури ќе се изнаплачам без причина и сл ова е дел од анкциозноста или? И уште еден секојдневен симптом осеќам нозеве ко да ми пулсираат кај стапалата, без прекин ко да треперат и ова ли е уште еден симптом?
Golema blagodarnost za utehata, baš gadno custvo vo sekoj moment iščekuvam deka ke mi otkaže srceto ili nekoj infrakt ke me strefi, a toa skoka li skoka a pred mesec dena pravev ekg, eho, ama psihata izgleda e pojaka, ama ne i se davam
srekna nova na site na forumot denes si gi kupiv lekovite od psihatarot neka pise nekoj sto piel zalasta 5 i zanfeksa 75mg neka pise ve molam pisuva mnogu nesakani efekti ne znam dali da gi piam
Така е, се' е психа.. не се секирај ќе помини треба време, трпение, борба со сам себе. Само биди силна. Инаку добро е да се дружиш да си правиш пријатна атмосвера каде и да си, ете јас неколку дена бев на викенд со дечкото, ни срце ми прескокна, ни гради ме стегаа ниту ништо друго. Сакам да кажам дека лекот е само да се оттргаат тие мисли, на тебе е тоа да си го пронајдеш својот начин за справување со тоа.
Мене ми го дадоа за анксиозност,пиев два месеци,на своја рака прекинав....не знам колку треба да се пие.