драги феминки јас имам проблем со несоница некое време, дали чајот од валеријана би можел да ми помогне?
Здраво на сите!луѓе не сум добро...во многу лоша ситуација сум помогнете ми!!патам од опсесивни мисли веќе една година знаат да исчезнат и пак да се појават..Но еве имав многу стресен период и сеуште сум во него па ме дават и присилуваат црни опсесивни мисли..не ми даваат мир ме плашат..за никаде сум ми се плаче и вика на глас...Живеаж во странство во Ѓерманија работам и морам да му направам документи на сопругот затоа што тој е со маќедонсќи пасош и веќе еден месец како работам во кујна мијам садови но таму не ми даваат да правам пауза,без храна едно кафе цел ден тоа е се!трпам глад дури јадам бо 16:30 прв оброк..како и да е ќе издржат без храна но шефот ме третира дрско..ме понижува се осеќам многу ниско еден месец помина и самодовербата ѓи падна толку многу што сум во депресија и се давам во опсеивни мисли..А морам да работат до почетокот на март за да маж ми добие документи...А сега со овие црни мисли ми се плачи кога одам на работа без воља..што ако направам ова?што ако земам нож или повредам некој..или се самоповредам...плачам многу сум изгубена !!!помогнете ми
Знам како е да се оди без воља на работу Кога го имав тоа чувство прекинав во исти момент Ти во странство не знам дали можиш да си га дозволиш тај луксуз Ако можиш одма напоље од таму И да секој не може да биде ШЕФ
da mene mi pomagala mnogu valerijanata, mozes da si zemes i sentis ili vamex Потполно се сложувам со тебе... Зошто кога сум дома пак ги има тие глупи негативни мисли , на работа сум топ не ми текиња да помислам на ништо а дојде викенд си шета паметов без потреба !
Јас мислев дека ќе умрам кога го почнав АД, ама тоа кратко траеше, околу 2 недели. Издржи пиј го ама да знаеш дека не се опасни, ќе ти помогнат многу и кога ќе застанеш на здрави нозе, слободно можеш да ги оставиш! Позз @Bunny2
VOA ZEZENE PO TELOTO E OD AD,DA IZDRZAM DVE NEDELI I KE POCNE DA DELUVAT JAS MNOGU MIE TESKO KOA POCNAV DA PIJAM AD EPTEN MI E LOSO SINTOMITE MI SE ZGOLEMIJA,NE ZNAM CETVRTI DENN PIAM VEKE NA DOLU ODUM NE ME BIVA,NE ZNAM SO DA PRAVAM
@nosterdamos во исто време ги имаме почнато и иста сум. @lejlla фала ти многу.Мислам дека ќе полудам веќе,ќе ги издржам првиве недели како и да е,ама ме тера да мислам дека не ми помагаат туку баш напротив.
Јас еве втора кутија пијам и ги комбинирам со чај од мајчина душица па си се вртат симптомите. Сега зедов Валерија на капки и аптекарката ми рече дека подобро биле. Ќе видиме
DENES MI E PETI DEN JA PREKINAV TERAPIATA,zanfeksa 75mg ,ZEZENE I POTEJNE NE SE IZDRZUVA ,A OVIE SINTOMI GI PISUVA KAKO ALERGISKI VO UPACTVOTO ,STO DA PRAVAM NE ZNAM KAKO DA SE IZLECAM NE MOZOM VEKE DA TRPAM OVIE STEGANA NA GRADITE GADENE SEGAJNE NA ZELUDNIK.I EDEN KUP DRUGI SINTOMI .MOLAM ZA POMOS
Овде нема никој да ти помогне магично, може само да те утешиме. Истите симптоми на гушење, стегање, вртоглавици и свашта ги има скоро секој еден првите две недели од било која терапија против анксиозност. Стегни заби и машки издржи, нема да умреш, тоа е сигурно. И никако сам прекинување терапија, никако. Консултирај се со лекарот, тој/таа подобро ќе ти објасни и ќе те увери дека ќе биде океј. Жежење и потење се психосоматски последици пошто срцето ти работи побрзо, нервите се постојано на штрек, а на мозокот му е шок да се соочи со серотонинот што почнува да се надокнадува. Со самопрекинување терапија, само го одложуваш процесот на закрепнување и си правиш полошо, стварајќи си шокови и хормонален дисбаланс. Од искуство зборам.