Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19
    Cielo Azura ajde na fb imame grupa happy people
    ve cekame siteeeeeeeeeeeeee

На SanjaBucka и dunja им се допаѓа ова.
  2. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    ПМС / или ? :talk:

3. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    душичке мила исплачи се ако не си доволно исплачена :D и спремај се некаде да прошеташ
    денеска е св . Арангел и можеш и до црква да отидеш па после и да се погушкаш со дечкото :) а ако немаш треба сместа да поработиш на случајот :D
    ајде има многу други работи за правење за да си го арчиш времето во нервози и депресии
    :* :* :*

На dunja и kleopatra11 им се допаѓа ова.
  4. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    девојки ме уби стомак од болење исто како пред неколку месеци кога ме пратија во хирургија мислејки дека е слепо црево страшно нешто јајниците се знам

5. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19
    rakijata odma ili opni edno cashce ili na krpa i na stomak :))
    :*

6. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    абе срцка си ставав 3 вечери со ред крпче со ракија на стомакот ама неми врви
    преге бев во аптека ( матичната не ми е тука на одмор е ) па зедов реципрокс антибиотици на своја рака арно се погоди аптекарката позната
    сега треба да почнам да ги пијам
    лелее колку некам апчиња
    многу мразам
    не ги пиев ни кога имав панични напади ама страв ми е сега

7. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    anетка срцка ај уклучи се на чат да видиме дали функционира
    мислам ако сакаш ;)

8. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    zdravo devojcinja kako ste.jas eve se vrativ od selo bev edna nedela.bev i na pivo fest ama ne mozev da izdrzam vo guzvata.mi dojdoa gosti se slusame pokasno.

9. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    Ало децааааа како тоа антибиотици на своја рака ADELA имаш некоја бактерија па пиеш антибиотици :worried:ilent: немој те молам да си го уништуваш организмот а со тоа и имунитетот мислам hellooo

10. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    :sweat: :( па што да правам ферхунде кога ме боли многу цели 2 дена ?
    :( :( :(

11. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    ADELA ке земеш чај од невен,ајдучка трева или коприва ако имаш и стави нешто топло на јајниците само те молам немој да пиеш антибиотици.Или евентуално ако многу те боли испи еден cafetin i легни смири се сигурно си ги преладила ПА ГОЛИ ОДИТЕ БЕ ДЕЦА :wasntme: па после ке ве болат ама како :lol: :rofl: :rofl: поздрав :*

12. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    и јас исто мила аззура :( :( се напив б6 мозе малку ке се смирам :(

13. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    ic ne mi e dobro se prepotuvam mnogu mi mine zestina po racete nozete i po celo telo ustata mi ripa izleda nekoj nerv pisete ve molam

14. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    *Adela и јас сум веќе недела дена по болници по цели денови, ме боли стомак од десна страна ме кине ова лекариве ако знаат нешто да ме плукаш. Мене денес ми рече таа никако ракија и топло да ставам бидејќи ако е некое воспаление на слепо црево или јајници само полошо ќе ми било. И ми рече да не пијам апчиња за болки само чаеви. Не ми даваат дијагноза дали има нешто или не ццц. Фала му на Бога бубрези, жолчка, панкреас, слезенка тоа е во ред сега ќе си трпам болка па ќе видиме како ќе биде. Оди на лекар сепак да видиш што ќе ти кажат. Ферхи има право може и настинка ни е јас ко што не се покривам кога спијам ужас.
    *Зоцеее ајде не е првпат знаеш вакви моменти има мора д апомине ее на сите ни е така. Јас мислам неделава умрев и ми се врти и стомак ме боли. На сите ни е по нешто ама тоа е. Животов наш борба, не се гриши напиј с еперсен и Б6 и ќе помине, храбра си ти.
    Поздрав мили мои ве гушкам ситееее

15. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Здравоа мили мои,
    и јас малку да ви се пожалам и мене ккао Сиело десната стран ме уби цел ден....утре одам на лекар..ставив топло и малку мипомнува ...вака читав на нет ...ако е акутен аднекстит се ставало ладно, а за хроничен топло...слепо црево од топло ееее веднаш дава посилни болки.Решив топли облоги и малку помина ...утре одам да видам (ама мислам дека е хроничен аднекстит)
    Сиело..те мислам душо тебе..незнам ....толку денови, аи Адела се жали...од променливово време е сме настинале...Ај ке помине..
    Лиле мила ....ако си се вратила...си пробала, си видела како е...ама едно ме нервира....децата ги опсипува со подароци а со тебе??Ало...молам речи му дека си тука, постоиш....развикај се Лиле не биди тивка(ама не пред децата, начекај го сам...кажи му се што те боли....)уф, мажи!!!!
    А втора работа е што мораш да свртиш нов лист, побарај работа најди нешто што ке те преокупира..почни да заработуваш...покажи му дека умееш сама лебот да си го спечалиш .Јас кога завршив факултет немаше работа, работев се и продавачка бев, и на попис одев по некои селишта, и опинци везев ...ги земав од фабриката за чевли и ги везев дома..убави пари земав....се додека не се вработв во школото. ама не се давав.Оваа мажите не го ценат ама подсвесно стануваат свесни дека тие не се Господ и дека ние самите сме способни за себе да заработиме.Не дека тие пари биле многу ама беа мои беа слатки.Тргни Лиле од некаде...батали да гледаш Господ во него сврти се кон себе, наравно и кн децата ама тие ке пораснат и еден ден ке се најдеш уште пранета и поосамена кога ке заминат по факултети или кога ке се оженат....што тогаш.Вака кога си имаш работа и твоја паричка ..подруго е.
    Азура??Се исплака?Ако де ама што го пкрена плачот?
    Ане уживај мила!!
    Зоце мислам дека треба да посетиш лекар и ад ти дадат некоја терапија која ке те потсмири...ама и ти ајдее малку храброооо..
    Поздарв мили мои....откако ви изнапишав се почувствував како некој кој ,,попува,,може етака ама јас го поминав и оваа на Лиле(не е исто ама сепак слично) и успеав ,,методот на сенки,, е делотворен и покажува на што си....ако те сака ке си ја чукне главата и ке ти се врати на колена ..ако не те сака ке продолжи по старо ама тогаш и вие сте начисто и свртувате нов лист..не велам Лиле остави го и оди си...ама покажи дека е прчитан....У Ку маново викав,,Е па лсно е ако он н те сака не га сакај и ти њега,,
    Се најубаво...ај со лесно ние со болните јајца..до утре...Ве сакам :* |-)

16. kleopatra11

kleopatra11 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    34
    Ke saka nekoj da mi pise vo lp podetalno :)

17. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Драга девојко, диши длабоко и не паничи, ништо не ти е, тоа е нормално на секој жив човек да му се случи. Пушти ги симптомите да поминат низ тебе, и за кратко ќе бидеш како нова. Не додавај страв на стравот, така само го храниш, едноставно остави, нека поти, нека трне, нека мине таа жештина, можно е да си пред циклус или да имаш циклус или пак да си во овулација, жената кога е во тие периоди има напливи на жештини и неконтролираност на чувства. Битно е да знаеш дека сето тоа е нормално. Поминував низ истото, понекогаш сеуште поминувам, но не се предавам и се борам, што друго ни преостанува... Само не се затворај, излегувај, дружи се, земи читај некоја книга и помалку анализирај се, колку почесто се анализираш, толку повеќе ги зајакнуваш и засилуваш тие емоции. Знам дека ни малку не се добри, те нагризуваат од сите страни, те прават лабилна, деконцентрирана, дезориентирана, по малку отсутна и по нерва ти газат, но ништо од тоа не е вистинско, се' e производ на нашата засилена имагинација. Се надевам дека ќе ти помогне овој текст, ако ти треба уште нешто, повели во секое време. А сега одмори се, дај му сон на твоето тело и ум и веднаш ќе се почувствуваш подобро. Позитивните мисли се страшна работа .. :)

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    последно кога ова ми се случи да ме боли ме пратија во хирургија за слепо црево (април месец) ... уф колку се исплашив ама фала бога не беше ... матичната ми препиша цитерал антибиотици и за 2 дена бев како нова се до пред некој ден кога ме фати пак настинка . пиев мила невен и штоуште не ама неми помина а и ракија јас посекако ставам пред спиење . преге незнаев што да правам и си купив антибиотици . а за голи тоа е така во право си . некогаш многу се облекувам а некогаш гола уште да прошетам ... вчера се искапав ја засушив косата колку толку битно се испеглав ставив едно минијатурно фустанче и излегов а толку многу ми студеше . денеска пак за да биде до друга крајност си купив волнен појас и цел ден го носев .
    во секој случај настинати сме и јас и сиело и дуња
    те бакнувам и неме карај :D морав нешто да преземам оти и бубрезите ме болат

зоче ај малце свести се и сама знаеш колку потешки напади си имала што е тоа сега ? ништо баш ништо за тебе
    толку си зацврстена што можеш многу повеке да поминеш и тоа без апчиња од еден обичен немир . ајде силна си ти време е да ги тешиш девојкиве и да им даваш совети ... време е да сватиш дека си го победила стравот

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.129
    Допаѓања:
    67.243
    Девојки, може ли да ве замолам да пишувате на кирилица и да не испраќате пост врз пост? Се губи прегледноста на темава, а верувам дека е многу читана и им е од помош и на други. :)

20. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19

na ovoj cat tuka shto e na femina kazi koga si uklucena ke se stavam i jas inace nie na FB na catot lom pravime site vo eden glas pishuvame i se utepavme od smeenje koga si raspolozena te cekame i tamu :*