Се што осеќаш кажи му на докторот може таа доза или тие апчиња веќе не ти помагаат.Може треба да се намали или да се зголеми дозата. Тоа што ги преќинуваш апчињата,секој напредок што си го имала буквално си го избришала.Бидете истрајни. За дечкото може ако си имала паничен напад кај него дома,или со него лошо си се осеќала може да ти се створило аверзија.Мене на пр ми се случува така и за места,кафичи на пример.
da sigurno trbeit da mi ja zgolemit dozata no momentalno mene drugo me plasit glavobolkata se si mislam deka imam nekoja bolest de tumur na mozokot pred 2 sati si vrezav vo glavata dekaimam meningitis i samo placam mn mie loso mnogu nemam sila poveke
малце да пробаш со психотерапија или ако можеш сама анализирај што е тоа што те гуши кои се причините , тешко е но човек ако си го изанализира животот досега ке дојде до некои одговори .
Se trudam nekoe vreme bev super ama eve veke 9 dena ne sum dobro nisto ne mi ja smiruva sto da analiziram na ovaj slucaj nemozam veke se plasam mnogu
Како сама да сум го пишувала ова....Страв да не им се случи нешто на моите блиски, дури понекогаш и плачам. Ми се случува да мислам дека луѓето не не сакаат, дека кој знае што мислат сега за менее.... Страв и вознемиреност неколку дена пред да одам негде, сега да не се разболам, па да седам дома наместо да одам. Во последно време дури ми се случува да се плашам од некоја храна....Што ако е расипана иако нема причина за такви мисли...и после некое време ќе почне да ми се гади и си мислам еве готово, труење со храна. И почнува срцето да ми чука 200, се вознемирувам, добивам грчеви во стомак и се тресам уште толку. И така...се смирувам некако, ама многу е грозно
Доброто во сето ова е што знаеме сега дека не сме сами еве истото и кај вас е , дека не ни се случува само на нас ова, јас цело време мислам само јас го чувствувам тој страв од смрт на блиските и сл работи..вака кога ќе пише некоја и кај мене е истото друго е знаеме дека не полудуваме и не сме единствени, дека не боледуваме од нешто ...инаку да и јас по целиот филм пример еве сега ги нема на телефон им се десило нешто и почнувам со плачење ...да ти кажам случка на маж ми се јавува една вечер татко ми и јас останав здрвена леле викам има нешто на мама и се случило нешто и рикнав одма маж ми ме гледа вика што ти е јас викам зш тебе ти се јави тато што те бараше ...и татко ми се зачуди деј бе вика дете нели смејам со зетот да се слушнам онака...очигледно вика прво треба да ти јавам тебе па да го побарам него за да не направиш филмови...се тресев после тоа цел ден ... ме измачуваат сите лоши мисли за нив особено пред спиење ужас ... ме караат моите зошто сум приврзана ама не можам таква сум ... фала на споделеното искуство ми даде утеха се надевам и јас тебе мила ❤
Zdravo nov sum na forumov i jas gi imam istite simptomi samo sto jas pri voznemirenost krevam visok pritisok 200-110 ima li nekoj slicni iskustva
имам фобија од апарат за притисок кога и да ми мерат ми се качува уште пред одење на доктор обавезно до 150 предпоследниот пат кога беш беше 157 со 87 последниот 150 со 82 ама пулсот 149
jas meram samo vo slucaj koga osekam steganje vo gradite srcebienje pojacano piev ansilan 1 mesec koga mi stana podobro a predhodno i nemozev da vozam gi prekinav posle 5-6 dena stara pesna vrtoglavica jako srcebienje i pokacen pritisok sekoe merenje nagore po 20 pa stignavme do 200 i steganje okolu glavata
Дали ансилан и лорсилан е исто ? Зошто и јас после 1 месец го прекинав лорсиланот и го сменив со демитрин и ужасно се осекам. Како демитринот да не ми делува.
neznam ova se kapsuli posle edna nedela koga gi pocnav osetiv podobruvanje nesto kako podiganje na raspolozenie
Za anksioznosta da se pobedi probajte da posetuvate joga ,citajte dobra kniga, mislite nasocete gi na pozitivni nesta. Procitajte na net. Kako svesta moze da ja pobedi potsvesta, Ali dobro razrabotete ja celta koja se saka da se postigne so taa kniga. Mislam deka mn. Ke vi pomogne.
Јас ќе треба за скоро да се селам во друг стан,во друго маало и со цимерка што не ја познавам па почнуваат тремите и паниките..Што ако ова,што ако она..Ме мачи страв од не можење да заспијам после период на несоница што го имав пред некој период кога не спиев буквално 3 дена..Се плашам дали ќе се навикнам таму,се ми е непознато.. Моментално сум на асентра и демитрин..Демитринот требаше да го пијам преку ден пола а навечер цело ама одлучив сама да си пијам само по половинка навечер..Да не ме успива денски пошто одам на работа и ми треба фокус.. Од кога ја почнав терапијата преполовена сум,значи можам и два дена без храна да издржам ми се чини..Еден залак да каснам и најадена сум.Во последниве 3 дена сум јадена 1 мала цезар салата,половинка пастрмајлија и ред чоколадо.Ми одговара,не велам не требаше и онака да симнам некое килце само се плашам да не зафркнам крвна слика,да си земам поголема беља.. Депресијата ме има повеќе зафатено периодов..Душа ме боли без причина а не можам да плачам ради ова Асентриве..Во тотален хаос сум,стварно не знам кај терам