Procitav. Isti se ama razlicna firma. Se pijat samo eden mesec za jaka anksioznost. I jas bev epten pozitiv ama koga gi smeniv so demitrin naglo osetiv promena duri so panicen napad. Steta sto nemoze podolgo da se pijat.
Веќе 18 ден на цитрам (есциталопрам-5мг наутро).Неколку дена бев подобро,сега пак катастрофа. Можно ли е луѓе и апчиња да не ми помагаат? Ако и терапија не ми помага јас не знам што ќе правам.
Таблетите треба да почнат да делуваат најдоцна после третата недела, додека најдобрите ефекти од истите може да се почувствуваат дури петата недела. Што значи ако не почувствуваш подобрување во следните 4-5 дена консултирај се со психијатар да ти ги смени.
Докторот ми кажа првиот месец да не очекувам резултати, најдобри резултати помеѓу третиот и шестиот месец.Знам дека треба да сум стрплива ама до сеа стваено мислев дека колку толку ќе направи некоја разлика.
Te излажал. Три месеци се многу. Побарај и второ мислење. Мора да имаш некакво подобрување, макар минимално. Ако не, треба да се променат.
Во последно време почнав страшно да се затворам во себе. Не функционирам како и секогаш, не си ги вршам обврските, се плашам... Последица на многу стресен период за мене кој за жал се уште трае, а не можам со никого да разговарам едино со психолог, ама и тоа ми е срам некако не знам. Некоја препорака, помош? Инаку мислам ќе завршам во лудница..
Dali sum momentalno samo jas vaka? Srcebienje, preskakanje, vnatresen nemir, nervoza, macnina iščekuvanje vo sekoj moment smrt, auuu užas so čudo ke beše ova
Dali CT nq glava pokazuva za site bolesti povrzani so mozokot na primer meningitis prasav dok mi veli deka ne pokazuvala kade se pravi test ako znaete ve molam.pisete
Zdravo na site... sabota nedela ponedelnik i vtornik...top,sreda denes...ne bash...imam koleska vo kanc.koja e vo tezok klimaks i e mn.depresivna niti zbori niti se smee trzok namkor... i denes bese vrv kako dojdov raspolozena...abe negativna energija sto da vi kazam...tolku mi trebase i pocna da mi deluva da mi se trese snagata... ko zemjotres...neznam mi igra celo telo i se napiv sega Neoleksan sekoj den go pijam po edna tabl....begajte od negativni luge
povrakav znacit 2 dena so red i toa ne non stop 2 3 pati vo rok od 3 dena a gadejne imam strasnite glavobolki mi pominaja 5 dena imav nepodneslivi spiev samo ne bev vo svest ama eve sega custvuvam deka imam temperatura i tapa bolka.vo glavata
Ништо не вие, јас бев таков до скоро, се ме болеше а уствари ништо не ти е, јас ке експлодирав за една година, фала му на бога 90% од аксиозноста ја решив. само цврсто и удлучно продолжете.
Jas denes ne sum bas najdobro ,kako nekoe mengeme da me stega vo glavava i nervozno mi e se,vecerav i nekoja zestina me oblea
Моментално сум на викенд ви сред недела хаха. Шетав, се истуширав и кога си легнав наеднаш срцето почна забрзано да ми чука...Испаничив и аега уште толку. Се плашам од срцев удааар Сопругот ме смирува, ама неможам никако...Други симптоми немам, нормално дишам, немам вртоглавица, само срцето ми е забрзано. Немам ниту Б6 ко за беља...