Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. violetmoon

violetmoon Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    Бев на психијатар, ми даде Елицеа и Хелех.
    Искуство од вас што сте ги пиеле? Ви помогнаа ли, имавте ли нус појави некои?
    Многу ми е важно потоа оставањето на истите, дали би успеала?
    Јас мислев сама да се изборам ама психијатаров вели да земам лекови оти анксиозноста не можам така сама да ја победам.
    И уште нешто, дали може да се здебелам од оваа елицеава, пусти страв и од тоа:D

2. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Дали чувството на страв, вознемиреноста итн. може да влијаат на либидото? Во последно време ми е значително намалено и уште толку се грижам.

3. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.780

Апсолутно да. Не се грижи... опушти се. ( Лесно е да се каже_ али постојат милион начини како да се надмине таа глупа состојба. )

4. Rainman

Rainman Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    86
    Нервните клетки во телото функционираат помеѓу себе со помош на посебни хемикалии наречени неуротрансмитери. Кога некој има депресија неуротрансмитерите ослабнуваат, врските помеѓу нервите е послаба и затоа човек се чувствува изнемоштен, без волја и поспан. Антидепресивите го зголемуваат лачењето на овие хемикалии и овозможуваат подобра активност на нервниот систем, буквално те прават поенергична. Имаш и видеа на Youtube ако не ме сфати најдобро.
    Ако веќе си почнала да ги пиеш, ќе треба да почекаш некое време дур почнат да делуваат, ефектот не доаѓа веднаш. Откога ќе почнат да делуваат, можно е да помислиш дека не ти требаат веќе, НО, многу е важно да не ги прекинуваш, барем не одеднаш! Кажи му на докторот ако сакаш да ти ја намали дозата.
    Со лесно. Поздрав

На LUCI 99 и Angellcee им се допаѓа ова.
  5. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Mili moi pred se mora da imate pozitiven stav kon nesto.Koga Ste pocnale so terapija mora da bidete pozitivni deka ke vi pomogne i deka se ke bide vo red.Jas piev LUkseta=asentra (za isti tableti se raboti samo razlicni firmi) zaedno so heleks po poteba i toa edna godina.Vsusnot ovai apcinja vi go zgolemuvaat hormonot na srekata serotonin(hormonot na srekata).Pisav i pogore citajte gi prethodnite strani.Bidete trpelivi.Dodeka ja piete terpijata mora da odite istovremeno i na razgovor so psiholog/psihijter i da razgovarate za se sto ve maci da vi pomogne da si ja olesnete dusickata i da vi pomogne da se spravite so sekojdnvenite raboti sto vi predizvikuvaat strav ,a stravot ja pravi celata rabota za da bideme anksiozni.Citajte knigi za samozapoznavanje ,druzete se so pozitivni luge ili so onie najbliskite na koj moze da im veruvate deka nema da ve ostavt sami koga ke vi se sluci nekoj napad.I da vi se sluci nepalsete se ne ste sami ,na milioni luge im se slucuva toa pa eve sme.Gledajte komedii smejte se sekoj den samo taka ke izlezete od ovaa sostojba .Borete se ,prifatete ni za mig ne zastanuvate .Ama mora da si olesnete dusickata moraa da kazete nekomu sto maka imate.Toa se potisnati stravovi od minatoto neiskazni emocii,cuvstva.koga vi se place placete,koga vi se smee smejte se,koga sakate da se lutete napravete go toa.Samo ne cuvajte nisto vo vas.Mora sami od sebe da si dadete volja.Deka SE E DOBRO I KE BIDE PODOBRO.Vi kazav terpija mora da se pie svatete go toa kako koga ke se razbolime od grip i pieme antibiotici.A ovie antidepresivi ne stvarat nikakva zavisnot.Zavisnost moze da vi napravi samo heleksot.Ama i nego ke go trgnete ama mora da rabotite so strucno lice.Oodete razgovarajte ne stojte.So vas sum VE GUSKAAMM

На Lellla, violetmoon, GirlLove и 2 други им се допаѓа ова.
  6. man 77

man 77 Нов член

Се зачлени на:
    21 јануари 2018
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Deprozol ima li nekoj nekakvo iskustvo

7. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Леле луѓенца. Сите сте ПРЕКРАСНИ ЛИЧНОСТИИИИИ.. Ако не постоевте Вие и ако секој ден не Ве читав Вас, навистина не знам каде ќе ми беше крајот. Ама ете со ваша помош полека, полека дојде крајот. После долго време осеќам мир во душата и среќа.. Посакувам сите да го доживеете тој момент, кога од главата ќе Ви се тргне цела ПЛАНИНА. ВЕ ГУШКАМ И ВЕ ОБОЖАВАМ СИТЕ. Само напред борции.. храброо!!!!:muscle::muscle::muscle::inlove::inlove::inlove:

На mynameislove, GirlLove, Matea94 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Ми се случи преголем стрес дома и неможам да се оправам.. еден тон мисли ме преплавуваат, имам температура на нервна база , осеќам страв , буквално анксиозноста ми е максимална со сите симптоми.. пулсот ми е 130 .. пијам хелекс 0.25 веке две недели ама мислите не ми се намалуваат и ме носат у депресија .. пробувам да ги пренасочам ама кога ке почне да ме тресе уште толку се нервирам.. имал некој симптоми до овој степен и како да ги надминам? и да, страв ми е да пробам друг ад ради несаканите ефекти,дури ми е во план да направам генетско испитување во Жан митрев да видам дали некој воопшто ми одговара :worried:

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. medena123

medena123 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    76
    Полудев мислам. Дечко ми ептен ме сјеба. Не дека нешто ме навредил посебно, ама кога и да се караме он знае муабетот да го сврти. А неможам без него бидејки ми е претерана навика.
    Ради него деновиве сум анкзиозна. Немам другарки за да тепам слободно време со нив. Немам решение..

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.536
    Допаѓања:
    121.306
    Jas. Super mi e.

На man 77 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Zasto ti e gen.ispituvanje...nemas potreba daj smiri se...jas ako ti kazam deka denes me izremetija...sedejki si na rab mi zvoni tel vo 10h mi se javuva ucitelkata na sin mi koj e vtoro odd i mi vika deteto padna ve molam da dojde nekoj da go zeme...jas nemav krv u mene...odma izletav i neznaev so ke vidam...padnal na bekaton u skolski dvor noga raka udril i nisto strasno no momentot koga mi kaza ...kraj

Последна измена од модератор: 3 февруари 2018
    На saricka 86 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Edno ke pisam sega.Sin mi ovie tri dena gorese od temperatura.Celo vreme sedev ne sum spijana tri nojki.Zaboraviv i panicni napadi i anksioznost i terapija.Eve denes e podobar i odma pak anksiozna.Premnogu znacenje i pridavame na anksioznosta premnogu sto vika mazot mi nemas sto da pravis i samo na toa mislis i stvarno e taka.Mora nekako mislite ma gi nasocuvame na drugo.Pozdrav i ubav den

На La diabla, gogimica и LUCI 99 им се допаѓа ова.
  13. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Picitucani .... mozno li e od ramoto levo uste koga bev dete 15 g mi se prevrte i sega so god.si go osekam ko da ne mi e vo caska a bolka nemam no od toa da mi se slucuva slabost vo rakata ponekogas i tremor.... sega staviv pojas za ramenjata da gi drzi ispraveno od "slavej" i mn.po ok mi e... ko da mi e cela rabita od rbetot kicmatw .... krvna slika pravev vo petokot ko na bebe se e mirno...

14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.536
    Допаѓања:
    121.306
    Pozdravi go mazot ti od mene deka nikoj ne sala da e anksiozen. Bas poradi stesot so deteto sega ti e pojacana. Mnogu mrazam.koga nekoj koj nema oseteno na svoja koza kazuva prikaski.

На saricka 86 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Nema oseteno na svoja koza i ne daj Boze da oseti no 10godini zivee so takva licnost.

На lavica82 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.536
    Допаѓања:
    121.306
    I tie sto ziveat so mene ne znaat kako mi e ama ne im dozvoluvam da zucnat.

17. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Utre idam vo bolnica da me primat zadutre ke se porodam carski rez ama
    Mnogu se plasam 300filmovi pravam se plasam da ne me fati panika dodeka me
    Orerirat bidejki sega po vise koristat epiduralna anestezija i mislam deka kaj mene taka ke bide kazete me kako da se relaxiram

18. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.015
    Филмовите што си ги правиш само те измачуваат и ти создаваат стравови кои не се реални но верувај кога ке почне процесот на породување ке заборавиш на тие измачувачки мисли само ке си го чекаш бебенцето да го земеш ви прегратки.Со лесно и сигурна сум дека поминеш добро :)

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Daj boze taka da bide fala za podrzskata

На Lellla, La diabla и LUCI 99 им се допаѓа ова.
  20. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    6.687
    Denes me faka strav za misli da ne se povredam ili nekoj drug okolu mene dali mu se slucuva i na nrkoj?