Здраво Еве ме и мене тука и јас се соочив со анксиозноста ама мислам дека сум на добар пат и се подобро се носам со неа дури и луѓето околу мене тоа го кажаа. Самата не верував кога ми го збореа тоа ама кога ќе размислам и споредам вистина е. Не губете надеж, поминува и ова Мхм, една од карактеристиките којашто ја опишува анксиозноста. Ама сама си одговори кога пиша страв
Zdravo.. naedns pocnav da se cuvstuvavam mnogu voznemirano i veke polovina cas nemozam da se smiram.. ova ne mi se slucuva prv pat. Strav mi e da odam na razgovor, a i ne sakam da gi voznemiruvam roditelite, uste ova im fali.. moze li nekoj da mi obkasni podetalno nekoi drugi siptomi i slicno.. blagodaram
Od sekojdnevni problemi i sekiracii so gi pretrpvame teloto ke padni vo sok eden den i ete voznemirenost. Najcesto se osejka gusenje vo gradite,oteznato disenje,nemir,pospanost,teloto ni vibrira,ladna pot ne obleva i koga ke pomini i se sredi,i pocnuva da pajga teloto vo son. Samo sonot e resejie,togas najdobro odmara mozokot. Magnezium i neuro bion vitaminite ke ti pomozat. Nekoj period nemoj da pies kafe alkohol i vitaminot b6 izbegnuvajgo koga si voznemirena
Za sekoj slucaj gi spomnav alkoholot i kafeto ne e nisto strasno samo momentot e mnogu nezgoden i mene me fajka ponekogas takov strav od nogde nikade ali najcesto mi e posle stresovi na rabota i koga ke se opustam me napajga! Samoto ke pomini ali ako nema promena,razgovaraj so roditelite. Nekogas nesto koga se mora se mora. Ne mu ja dumaj ke pomini ☺
Otprilika godina dena mi sa slucuva vakvo nesto, custvuvum samo nemir I silno srcebienje, nema nekoa posebna pricina
Зошто да се избегнува бедоксин? Баш напротив тој и магнезиумот заедно многу помагаат и се потребни тие витамини
Bedoksino mozi da praj nemir vo gradite isto i pivskiot kvasec se pie samo so kombiniran vitamin primer: magnezium+b6 a samo cist b6 mozi kaj nekoj lica da praj nemir. Kajmene nekogas mi praj nemir nekogas ne ali najcesto gledam da go vnesam preku hranata a ne kako dodatok. Site sne go pominale to ali moras da go prebrodis. Kolku godini si? Zafatise primer zapocni na rabota e vervajme ke nemas ni minut da pomislis na nekoja bolest ili da imas losi misli. Ke pomini samoto posebe. Najcesto voznemirenosta idi odposle. Znaci posle pretrpeni stravovi vo minatoto.
Е да, во право си, јас Мg и b6 пиев секој ден, 30 дена по препорака на интернист( кој што ми ги читаше сите рез и беа океј и потврди дека е анксиозност) и помага и препорачувам на секој ама секој ден цел месец
Zdravo na site. Pred pola godina imav problem so promaja i polovina leva strana od glava mi trneshe bev na lekar piev tableti za nerv i mi poomina potoa pak mi se pojavi istiot osekaj trnenenje na leva strana od glava i pak piev cel mesec tableti i mi pomina. No posle toa od vreme na vreme koga ke pomislam na toa pak pocne da mi trne dali e mozno da e anekcioznost bidejki imav jas dolgo vreme anks no za sreca se stabilizira malko Ve molam za pomosh
Trnenje na raka ili noga,mozi da e od nedovolno cirkulacija. Sedenje na tvrdo,lezenje podolgo vreme,prostum stoenje podolgo ili od mala iskrivenost na kicma mozi da pojavi trnenje. Loso spienje e najcest problem. Mozi da se javat i kako vibracii po nogata ili rakata isto kako telefon da ni vibrira,to e isijalgicnost a i mozi od nedovolna cirkulacia. Dvizenje i sport i nema da osejkas trnenje. Od aksioznost mislam deka trnej raka ali momentalno e i mozi da traj 10tina miniti.
Ma mislam deka mi e se od pamet eve sega gledav edna serija i i raznav malku misli i nema veke. Inace ne mi trne ni raka ni noga nego jazikot od leva strana na glava prvo pocne pa potoa i glava no samo od leva strana
Девојки ви се случува и со АД да имате лоши денови? Пред некое време баш пишав дека немам подобрување ама сега веќе имам.И тие лоши денови не се како порано,ама пак ме плаши тоа што 5 дена од неделата сум супер,ден,два пак нешто без везе ми е. Секако на контрола ќе зборам со докторот ама ме интересира и ваше искуство.
Кога ке почнете да пиете антидепресиви очекувајте резулати после 2 месеци.Не се плашете само верувајте дека ке ви помогната само така ке ги осетите ефектите од нив. Инаку б6 и мене ми ставра немир и ми е неубаво кога ги пијам и затоа и не ги пијам...
Kombiniran b6 so magnezium ili b6 so kalcium i magnezium imas probano? Koga go pijam se e ok a samo b6 koga go pijam mi praj nemir.
Moze li nekoj podetalno da objasni za anksioznosta? Sakam da znam dali mi se slucuva i mene ili samo nekoj minliv period mi e