Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. babyblue23

babyblue23 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    240
    Здраво :D Еве ме и мене тука и јас се соочив со анксиозноста ама мислам дека сум на добар пат и се подобро се носам со неа дури и луѓето околу мене тоа го кажаа. Самата не верував кога ми го збореа тоа ама кога ќе размислам и споредам вистина е. Не губете надеж, поминува и ова :*

Мхм, една од карактеристиките којашто ја опишува анксиозноста. Ама сама си одговори кога пиша страв ;)

Последна измена од модератор: 6 февруари 2018
    На Bunny2 и La diabla им се допаѓа ова.
  2. Nastja97

Nastja97 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    36
    Zdravo.. naedns pocnav da se cuvstuvavam mnogu voznemirano i veke polovina cas nemozam da se smiram.. ova ne mi se slucuva prv pat. Strav mi e da odam na razgovor, a i ne sakam da gi voznemiruvam roditelite, uste ova im fali.. moze li nekoj da mi obkasni podetalno nekoi drugi siptomi i slicno.. blagodaram

3. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.015
    Почни да дишиш длабоко и умот насочиго во дишењето ако не ти помине ке мораш да земеш седатив

На Nastja97 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Od sekojdnevni problemi i sekiracii so gi pretrpvame teloto ke padni vo sok eden den i ete voznemirenost. Najcesto se osejka gusenje vo gradite,oteznato disenje,nemir,pospanost,teloto ni vibrira,ladna pot ne obleva i koga ke pomini i se sredi,i pocnuva da pajga teloto vo son. Samo sonot e resejie,togas najdobro odmara mozokot. Magnezium i neuro bion vitaminite ke ti pomozat. Nekoj period nemoj da pies kafe alkohol i vitaminot b6 izbegnuvajgo koga si voznemirena

5. Nastja97

Nastja97 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    36
    Ne piam ni kafe ni alkohol,blagodaram mnogu

6. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Za sekoj slucaj gi spomnav alkoholot i kafeto :) ne e nisto strasno samo momentot e mnogu nezgoden i mene me fajka ponekogas takov strav od nogde nikade ali najcesto mi e posle stresovi na rabota i koga ke se opustam me napajga! Samoto ke pomini ali ako nema promena,razgovaraj so roditelite. Nekogas nesto koga se mora se mora. Ne mu ja dumaj ke pomini ☺

На Nastja97 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Miss.A.

Miss.A. Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    2.315
    Зошто да се избегнува бедоксин?:^) Баш напротив.

8. Nastja97

Nastja97 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    36
    Otprilika godina dena mi sa slucuva vakvo nesto, custvuvum samo nemir I silno srcebienje, nema nekoa posebna pricina

На martin01 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. babyblue23

babyblue23 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    240
    Зошто да се избегнува бедоксин? Баш напротив тој и магнезиумот заедно многу помагаат и се потребни тие витамини

10. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Bedoksino mozi da praj nemir vo gradite isto i pivskiot kvasec :) se pie samo so kombiniran vitamin primer: magnezium+b6 a samo cist b6 mozi kaj nekoj lica da praj nemir. Kajmene nekogas mi praj nemir nekogas ne ali najcesto gledam da go vnesam preku hranata a ne kako dodatok.

Site sne go pominale to ali moras da go prebrodis. Kolku godini si? Zafatise primer zapocni na rabota e vervajme ke nemas ni minut da pomislis na nekoja bolest ili da imas losi misli. Ke pomini samoto posebe. Najcesto voznemirenosta idi odposle. Znaci posle pretrpeni stravovi vo minatoto.

Последна измена од модератор: 7 февруари 2018
  11. babyblue23

babyblue23 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    240
    Е да, во право си, јас Мg и b6 пиев секој ден, 30 дена по препорака на интернист( кој што ми ги читаше сите рез и беа океј и потврди дека е анксиозност) и помага и препорачувам на секој ама секој ден цел месец

На martin01 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Petrica

Petrica Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    7
    Zdravo na site.
    Pred pola godina imav problem so promaja i polovina leva strana od glava mi trneshe bev na lekar piev tableti za nerv i mi poomina potoa pak mi se pojavi istiot osekaj trnenenje na leva strana od glava i pak piev cel mesec tableti i mi pomina. No posle toa od vreme na vreme koga ke pomislam na toa pak pocne da mi trne dali e mozno da e anekcioznost bidejki imav jas dolgo vreme anks no za sreca se stabilizira malko
    Ve molam za pomosh

13. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Trnenje na raka ili noga,mozi da e od nedovolno cirkulacija. Sedenje na tvrdo,lezenje podolgo vreme,prostum stoenje podolgo ili od mala iskrivenost na kicma mozi da pojavi trnenje. Loso spienje e najcest problem. Mozi da se javat i kako vibracii po nogata ili rakata isto kako telefon da ni vibrira,to e isijalgicnost a i mozi od nedovolna cirkulacia. Dvizenje i sport i nema da osejkas trnenje. Od aksioznost mislam deka trnej raka ali momentalno e i mozi da traj 10tina miniti.

14. Petrica

Petrica Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    7
    Ma mislam deka mi e se od pamet eve sega gledav edna serija i i raznav malku misli i nema veke. Inace ne mi trne ni raka ni noga nego jazikot od leva strana na glava prvo pocne pa potoa i glava no samo od leva strana :(

15. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Девојки ви се случува и со АД да имате лоши денови?
    Пред некое време баш пишав дека немам подобрување ама сега веќе имам.И тие лоши денови не се како порано,ама пак ме плаши тоа што 5 дена од неделата сум супер,ден,два пак нешто без везе ми е.
    Секако на контрола ќе зборам со докторот ама ме интересира и ваше искуство.

16. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    547
    Дали некој бил на консултации кај Александар Митов ?

17. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    6.687
    Vo momentot se custvuvam kako otsutno neznam nekoj strav nekoi custva kako da me plasat

18. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Кога ке почнете да пиете антидепресиви очекувајте резулати после 2 месеци.Не се плашете само верувајте дека ке ви помогната само така ке ги осетите ефектите од нив.
    Инаку б6 и мене ми ставра немир и ми е неубаво кога ги пијам и затоа и не ги пијам...

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Kombiniran b6 so magnezium ili b6 so kalcium i magnezium imas probano? Koga go pijam se e ok a samo b6 koga go pijam mi praj nemir.

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nastja97

Nastja97 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    36
    Moze li nekoj podetalno da objasni za anksioznosta? Sakam da znam dali mi se slucuva i mene ili samo nekoj minliv period mi e