Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    3.021
    Од почетоков на темава до сега имаш многу да прочиташ за состојбава :)

2. Miss.A.

Miss.A. Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    2.315
    http://lmgtfy.com/?q=Анксиозност
    Easy as that, а и доволно испишани страници има во темава.

3. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Zenski se porodiv so carski spinalna anestezija super pomina sega imam nekoi bolki ama normalno uste sum vo bolnica ama eve od vcera pak srceto mi cuka silno nekoj nemir vo mene sto da pravam kazete mi pak li se vraka ovaa anksioznost

На Lellla му/ѝ се допаѓа ова.
  4. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    6.687
    Da e zivo i zdravo.. anks ostavi ja ke mislis podocna na nea sega ne e bitna

5. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    3.021
    Нека е здраво и живо малечкото, нели ти реков дека се ке виде во ред само филмови си правеше кои те мачеа .Се што не мачи се само негативни мисли , ништо друго

6. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Fala mnogu zenski ama sto e ovaa brzo cukanje na srceto se steganje na srceto se si
    Mislam deka imam nesto so srceto i me voznemiruva mnogu

7. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    3.021
    Мислам дека си малце возбудена,не е ништо страшно не си прави повторно филмови

8. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    mene me maci toj strav od poragaj so prvoto mnogu tesko pominav prirodno se poragav i imam trauma od poragaj ako ne se desese ovaa bremenos neplanirana jas nikogas nemase da se odlucam za uste edno dete me istramatezira so prvoto boli li anestezijata koga ja pustaat? i poslem dali ti pustaat nekoj lekovi za da nemas postoperativni bolaki? prvoto bese prirodno ali ova definituvno ke bide carski rez edno sto imam strav od prviot poragaj a drugo sto sum skoro operirana od zolcka inace osven ovoj strav koj me vaka na momenti koga ke mi tekne sto me ceka se osekam odlicno ali ova do nekade e priroden strav koja sekoja bremen zena go ima i da neka ti zivo i zdravo bepceto si se olesnila sega nemas pricina za strav i panika i da razmisluvas negativni raboboti uzivaj vo pregratkite so nego go imas celiot svet vo tvoj race bidi srekna zosto imas milion pricini za toa a nitu edna za strav i panika pozz

На boomsleng му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    547
    Анксиозност не се лечи со таблети, таблетите само ги маскираат симптомите и кога ке престанете пак ке ви се појават симптомите на анксиозност.

10. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Значи катастрофа. 2 дена по ред мачнина, тахикардија, маж ми вчера ми вели зошто ти се мокри рацете? Зошто се трсеш? А јас не ни го приметив тоа. Се исплаши и тој, ме гледа депресивна. 3-4 ноќи по ред заспивам во 3,4,5 наутро. Не сум наспана воопшто. Мислам во секој момент ќе повратам, уште толку се плашам. Прва помисла кога се разбудив ми беше, добро е не ми се повраќа и само што помислив, почнаа мачнините пак. Еве имам и дијареа. Сега зедов да правам ручек, да не мислам толку, но пак мислам дека во секој момент ќе ми се слоши. Приметив дека дури устата малку ми се тресеше прееска. Се чувствувате ли вака? Само тука наоѓам утеха ;(

На blonde_supergirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Дозволи да минуваат тие мисли низ тебе. Колку повеќе притисок си вршиш толку повеќе тие се хранат и станува се полошо. Откако ќе сфатиш дека тоа е само поради тоа што твојот мозок дозволил имагинативно да создава нереални ситуации (пр. ќе повратам), започни да ги игнорираш. Лично мене во ваквите моменти ми помагаше дружењето, филмови комедија, готвење и слично. А за тресење да не зборуваме. Имам скокано од креветот како да сум излегла на -50.. не грижи се ништо нема да биде. Тоа е само една состојба која се надминува. Барај утеха во себе, имај верба во твојата цврстина, тоа е најдобриот лек.. што не поминало па и ова ќе помине. Знам дека е лесно да се каже, ама за се' треба време. Промената е макотрпен процес, ништо не се случило преку ноќ.

На mynameislove и snegce им се допаѓа ова.
  12. babyblue23

babyblue23 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    240
    Мене лично многу ми помогна кога си викав на себеси па добро бе девојче ако ти се повраќа, ако доживуваш срцев удар, ако полудуваш зарем ќе мислиш само на тоа? И одговорот секогаш беше не... тоа се случува само од себе, природна појава, ти мислела, не мислела немаш контрола над тоа. Јас цел месец со гадење одев по кафиња, на факултет правев се, значи само што ќе станев помислував еј топ денес не ми се лоши и ете го тоа за пола саат. Дури од толку што се напрегав почнав храната да ја враќам веднаш после јадењето... и додека самата со себе не расчистив ништо не ми помагаше... многу лошо чувство. Прави се што правиш никако не допирај и на крај ќе разбере дека симптомите на анксиозноста може да се јават кај секоја човек и да исповратиш на улица што се вика жив човек си:inlove: Сега имам многу ретко тахикардија и дури не ја ни чуствувам, така да се поминува само треба да поработиме на нашите мозоци8) Жива, здрава сум ни полудев, ни добив срцев удар, ни се повредив ни па повредив некој

На mynameislove и snegce им се допаѓа ова.
  13. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    136
    Како јас да се читам, последниве 2 дена ми е вака, имам проблем со главата кога се менува време посебно кога врне и ај тоа ок навикната сум, ама со повраќањето и дијареата исто ама скроз :D у секој момент очекувам да дехидрирам да ми се случи нешто ...ама игнорирам веруј ми дека не е лесно ама мораш да пробуваш, у тој напад на паника правм муабет на телефон, играм некоја игра и денеска сум цел ден излезена. Јас имам проблем со кафето, кога ми е колоквиумска недела можам да пијам без никаков проблем 2 3 на ден, а вака смрт ми се, морам да се напијам во тек на ден оти ми паѓа глава ама некогаш знае така да ме разтресе после само да мислам како ми се врти памет. Има некоја друга проблем со кофеин ?

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Neznam ne sum probala kombinacija.A stom ne mi godi b6 ne ni prbuvam kombinacij :) od strav :)

15. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Imam citano na edna strana deka b6 ne se pija sam i vitaminot D treba da se kombinira so masti. Kaj sekoj reagira razlicno b6. Momentalno gi pijam magnezium calcium zink so b6 i d3vitaminite. I nemam maka ne osejkam nemir. Isto gi pijam i magnezium so b6 vo prasak so se i odniv nemam nemir so znaci e ok :) ne e nesto strasno,dur da se rastvori vo prvite 90monuti e nemirot i posle pusta.

16. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Zenski doma sme so maleckoto no
    Imame eden problem sto cel den ne mie dobro od ovaa ,pred da izlezeme doma kaj malata pedijatarot vide deka ima sum na srce sto mnogu se plasam rece deka ne e strasno ama jas ne sum rahat ne znam kaj dase obratam stvarno ke poludam dali nekoj znae za ovaa

17. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    547
    Не е страшно, мисли позитивно ,пушти си некоја серија хумор нешто.

18. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Ne znam i jas sto e rabotava ke idam vo vtornik kaj maticnata da ja kontrolira

19. Missy980

Missy980 Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2017
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    93
    Јас, ама не сум задоволна, многу ми беше површен

20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Јаааас! :D Многу ретко да не ми се случи нешто од кафе. Обавезно после тоа глава ме боли или имам мачнини, тахикардија понекогаш. Затоа пијам кафе 10 пати годишно :D Инаку кафето не делува добро на нулта крвна група. Јас сум нулта и мислам дека и тоа влијае :^)